Çakma şarj kablosu cihaza zarar verir mi?

Asıl problem her zaman kalitesiz adaptördür, kalitesiz adaptör ile şarj etmeyin cihazlarınızı. Bilgisayarın güç çıkışının pek önemi yoktur USB zaten bilgisayar üzerinden USB 2.0 5V-500mA - USB 3.0 5V-900mA olarak besleme yapar buda oldukça yavaştır. Kablonun kalitesiz olması öyle pek aman aman etki etmez.
Ekran Resmi 2024-11-05 13.56.48.png

Asıl problem her zaman kalitesiz adaptördür, kalitesiz adaptör ile şarj etmeyin cihazlarınızı. Bilgisayarın güç çıkışının pek önemi yoktur USB zaten bilgisayar üzerinden USB 2.0 5V-500mA - USB 3.0 5V-900mA olarak besleme yapar buda oldukça yavaştır. Kablonun kalitesiz olması öyle pek aman aman etki etmez.
Ekran Resmi 2024-11-05 13.56.48.png
Mesela 3 gün önce Apple Watch Ultrayı 2 yıldır %100 pil sağlığı ile kullanırken, kalitesiz bir adaptöre takmak zorunda kaldım hemen %99'da düştü. Belki şans belki bir denk geliş diyebilirsiniz ama değildi cihaz 3 saatte şarj oldu ve bittiğinde sağlık düşmüştü kablo olarak pek inanmıyorum ama adaptör yani güç veren kısım kesinlikle çok önemli.

Son düzenleme:
Asıl problem her zaman kalitesiz adaptördür, kalitesiz adaptör ile şarj etmeyin cihazlarınızı. Bilgisayarın güç çıkışının pek önemi yoktur USB zaten bilgisayar üzerinden USB 2.0 5V-500ma - USB 3.0 5V-900ma olarak besleme yapar bu da oldukça yavaştır. Kablonun kalitesiz olması öyle pek aman aman etki etmez.Eki Görüntüle 2345057

Mesela 3 gün önce Apple Watch ultrayı 2 yıldır %100 pil sağlığı ile kullanırken, kalitesiz bir adaptöre takmak zorunda kaldım hemen %99'da düştü. Belki şans belki bir denk geliş diyebilirsiniz ama değildi cihaz 3 saatte şarj oldu ve bittiğinde sağlık düşmüştü kablo olarak pek inanmıyorum ama adaptör yani güç veren kısım kesinlikle çok önemli.

Inanin kalitesizse kabloda etkiler. Orijinalden ziyade kaliteye bakıyor tamamen.

Ama dediğiniz gibi adaptörün birincil öncelik taşıdığına katılıyorum sonuçta gücü kabloya adaptör aktariyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı