Çalınan motor bulunabilir mi?

for heo legi

Hectopat
Selam merhabalar, motorum bugün çalındı ve tam olduğu yeri gösteren bir kamera var. Bu kameraya yarın bakacağız. Sizce motor bulunur mu? Akülü ve plakasız.

Aynı kişi olma ihtimali yüksek.
Yok uzun zaman sonra ilk defa motorumuz çalındı. Bu konuda deneyimliyiz anlamında söylemek istemiştim.

Plakasız ise polis bir şey yapamaz hatta ceza bile yiyebilirsiniz eğer plaka olsa MOBESE'den falan bulunabilirdi geçmiş olsun.
Babam kullanıyordu çevirmede hiç sorun yaşamamıştı kendi anlattığına göre ama?

Plakasızlıktan ciddi sıkıntı yaşarsın. Ki plakasız bulmaları 'bence' imkansıza yakın. Arkadaş çok haklı.
Plakasız ise polis bir şey yapamaz hatta ceza bile yiyebilirsiniz eğer plaka olsa MOBESE'den falan bulunabilirdi geçmiş olsun.

Yok uzun zaman sonra ilk defa motorumuz çalındı. Bu konuda deneyimliyiz anlamında söylemek istemiştim.

Babam kullanıyordu çevirmede hiç sorun yaşamamıştı kendi anlattığına göre ama?
Muhtemelen pederi çevirmemişlerdir şansına.

3. kere motorumuz çalındı ve hiçbir şey olmadan polise gitmek sadece vakit kaybı olacağından dolayı kamera kayıtlarını aldığımız zaman gideceğiz.

Hocam bulundu mu? Bir de nasıl 3. kere çaldırdınız? Hangi semt orası Texas'ta falan yaşıyorsunuz sanırım. Muhtemelen aynı kişidir. Motor alamama sebebim maddiyattan öte çalınma korkusu. 2'şer tane abus granit disk kilidi ve yine abus zincir şart. Kapalı garajı veya güvenlikli siteyi hesaba bile katmıyorum olmazsa olmaz. Bunlar tam bile olsa yol kenarında dururken 3-4 tane motorlu grup gelip gasp da edebilir sürekli yaşanan şeyler. O da olmasa trafikte sığırın biri ezer sıkıştırır canından olursun. Türkiye'de motor almamak en iyi seçenek.

Geçmiş olsun umarım bulmuşsunuzdur. Motora başlama gibi bir düşüncem var fakat apartmanda koyacak yer yok. Bu durumdan çok korkuyorum.

Aynı şekilde ben de. En kaliteli disk kilidi ve zinciri aldıktan ve sokağa bırakmadıktan sonra yine biraz güven veriyor ama asıl çalınma vakaları bir yere gittiğinizde motoru 5-10 dakikalığına bırakmakla oluyor. Hemen disk kilidini (Abus veya Armor marka ise yine çok zor kırmaları ama) hiç olmazsa jantı kırıp götürüyorlar. O da olmazsa kamyonete yüklüyor 4-5 kişi.

Apartmanın içine giden yerde engelli merdiveni yoksa, sadece merdiven basamak varsa yine sıkıntı olur her seferinde çıkarıp indiremezsiniz. Eğer eski binalarda olduğu gibi zemin katta küçük depo tarzı bir yer varsa kapıcıyla anlaşıp belli bir ücret karşılığında oraya bırakmak en garantilisi. Dünden beri motor hırsızlığı videoları izliyorum. İzlediklerimde çalınanların neredeyse hepsi sokağa, binanın sınırlarının dışına bırakılmış, sadece disk kilidi bulunan motorlar. Onların hemen gidon kilidini ayaklarıyla kırıp götürüyorlar. O kadar para verip motor alınıyorsa o paranın en az 3'te 1'i kadar da güvenlik önlemi alınması lazım çünkü maalesef Türkiye'de yaşıyoruz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı