Çalınan Steam hesabı nasıl alınır?

Jinxcy

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, benim kardeşim yüzünden Steam hesabım çalındı. Nasıl olduğunu anlatayim, kardeşime verdim bilgisayarı Discord'dan gelen linke tıklamış ve hesabım çalınmış.
Steam hesabımda bin TL'lik oyun var ancak kredi kartıyla falan almadım, olsa direkt alırdım. Hesabı telefon numarasını da bağlamadım. Ne yapmalıyım? alabilmek için Steam de destek açtım .4 saattir cevap yok, verilir mi hesabım?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Jinxcy

Gereken bilgileri verdikten sonra hesabınızı alırsınız.

Steam Guard aktif değil miydi?

Gelen bağlantılara tıklayıp hesap bilgilerinizi girdiğiniz takdirde Steam Guard'ın etkin olmasının bir faydası yok.

Nasıl bir faydası yok? Kod gelmeden giriş yapamaz hesaba.

Basbayağı yok işte. Hesap bilgilerini girerken zaten Steam Guard kodunu da birlikte giriyorlar. Böylece hesabın Steam Guard tarafından korunuyor olması bir şey ifade etmiyor.

Çalınan hesapların çoğu zaten Steam Guard korumasına sahip. Kullanıcılar hesapları kendi elleriyle teslim ediyorlar genelde.

@reptile katılıyorum. Öyle bir şey yapıyorlar ki Steam Guard kodunu otomatik olarak giriyor olmalı. Kullanıcı da her ne kadar Steam Guard'ı aktifleştirse de bir faydası olmuyor. Her bağlantıya tıklanmaması lazım ve Steam destekten gelecek olan cevabı beklemek gerekiyor maalesef. Başka bir şekilde alabilmenizin yolu yok, yoğunluğa göre en kısa süre içerisinde dönüş yapmaktalar.

@reptile katılıyorum. Öyle bir şey yapıyorlar ki Steam Guard kodunu otomatik olarak giriyor olmalı. Kullanıcı da her ne kadar Steam Guard'ı aktifleştirse de bir faydası olmuyor. Her bağlantıya tıklanmaması lazım ve Steam destekten gelecek olan cevabı beklemek gerekiyor maalesef. Başka bir şekilde alabilmenizin yolu yok, yoğunluğa göre en kısa süre içerisinde dönüş yapmaktalar.

IP adresime bakılarak sahibi benim olduğum anlaşılır mı acaba?

@Jinxcy bilemiyorum da açıkçası böyle bir şeyi kabul edeceklerini sanmıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı