Çalıntı modem bulunabilir mi?

damntraincj

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar teknik servis bakım onarım
Merhabalar dün akşam yakın bir arkadaşımın avine hırsız girdi. Evden modem, telefon, saat, laptop gibi değerli birçok şey alıp kaçmış. Bilgisayarın bulunacağını sanmıyorum çünkü eski bir makine ve faturası vs. Kayıp ama modemin bulunabileceğini düşünüyorum. Tabii ki hırsız modemi kullanmayacak ama muhakkak birine satacaktır satın alan kişinin bulunabilme ihtimali var mıdır? Arkadaş şu an modemin kutu ve faturasını arıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
xDSL ise biraz zor. ISS'ler MAC adresini görebiliyor mu modemin bilmiyorum. Modemi kendiniz aldıysanız göremeyebiliyorlarmış MAC adresini. Ama ISS verdiyse görebilme ihtimali var. Bu durumda modem tekrar ağa bağlanırsa söz konusu hırsıza ya da modemi kullanan kişiye ulaşılabilir.

Uydunet'te ise hatlar zaten modemin MAC adresine kayıtlı olduğundan doğrudan tespit edilebilir.

Belki varsayılan ADSL kullanıcı adı bilgisini değiştirmeden bağlanmaya çalışırlar ve o kullanıcı adı ile bağlanmaya çalışan yeri bulabilirler.

Kesinlikle mantıklı. Ama bu ülkede hiçbir ISS'nin bir modem için bu kadar uğraşacağını sanmam. GDPR deyip başlarından salarlar.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı