Çalışma isteğim var ama nereden başlayacağımı bilemiyorum

809455

Femtopat
Merhaba. Okullar açılınca 10. sınıf oluyorum. 9U tamamen saldım geçen sene fakat fen lisesinde olduğumdan 87.5la kapattım. Hedefim 2 senedir ODTÜ bilgisayar ama yeni çalışmaya başlıyorum çevremden sürekli işte ilk 1K öğrencileri 9'da 4 5 saat çalışıyordu sen artık 7 8 saat çalışman lazım 10'da vs yorumlar duyuyorum. Birkaç gündür program yapıyorum ama maksimum 2 3 saatlik oluyor çok az çalışıyorum ve verim alamıyormuşum gibi geliyor. Bu arada sözelim çok iyi, sayısalım da üst seviye. Konuları falan bilmiyorum sadece biraz süre problemim var çünkü 7 8'de de hiç spru çözmedim. Ne yapmalıyım bu yaz sizce sadece matematik mi bitirmeliyim tamamen 10'dayken feni halledebilir miyim?

Çevrenizdekilerin karamsar yorumlarını çok dikkate almayın. Herkesin kapasitesi ve verimli çalışma şekli farklı, bunu göz önünde bulundurarak çalışın. Sizin yerinizde olsam matematiğe ağırlık verirdim ve 9 feni de en azından temel kavramları anlayacak düzeyde öğrenmeye çalışırdım. Ayrıca bu dersleri sadece sınavın gerekliliği gibi düşünmek yerine bilim öğrenme mantığıyla çalışmak benim için daha faydalı olmuştu size de yardım edebilir. Kendinizi en iyi tanıyan ve yapabileceklerinizi en iyi bilen sizsiniz, daha 10. sınıftan moral bozmaya gerek yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı