BİM de çok kısa bir süre çalıştım.
Orada her şeysin kasiyer, reyon görevlisi, temizlik personeli, satış elemanı, ne ihtiyaç varsa osun.
Çalıştığım yer çok pisti öncelikle yemek yenecek yer kötüydü. Çünkü temizleyen yok. Öyle yediğini yıka durumu var yani genel bir temizlik personeli yok orada gelip temizleyecek vs.
5dk boş duramazsın zaten kasa da dursan ya kasa önünü düzelt ya ekmek dolabı temizle ya araba topla, ya cam sil yani seni mutlaka bir görev bekliyor.
Yeni bir market mi açıldı işte tam aradıkları sensin. Seni alıyorlar eline bir sürü afiş. Site site, bina bina gezdirip afiş dağıttırıyorlar. Yani reklam işini de bedavaya getiriyorlar. Her mağazadan personel topluyorlar.
Zaten çalıştığım bir gün rahatsızlandım mikrop kapmışım mide ishal vs çok kötü doktora gittim 2 gün rapor ve ilaç verdi. İşe döndüğümde o rapor parasını senden nakit alabilirler diye bir şey söylediler. Bende şaşırdım maaştan kessinler yani neden nakit alınsın ki dedim anlamadım da tam olarak. Sonra bölge müdürü bana ceza olarak tabii öyle demiyor ama beni ve başka bir mağazadan 1 personeli daha alıp bizi 2 gün başka bir mağazaya götürüp orayı temizlettiler. Reyonlardan tut her yere kadar. Dolaplar vs ne varsa. Sil süpür camları yıkattılar. 2-3 gün sonra da mağazada kasamda ne hikmetse açık var dediler yüklü bir tutar ama kartlı işlem yani nakit de değil. Bana sürekli işte senden para kesilir acaba hata mı yaptın vs? Sürekli gidip geliyorlar ben üniversite mezunu neyin ne olduğunu bile defalarca kart işlemi yapmış daha önce çalıştığım yerlerde bunu bilen biriyim diyorum işte yanlış mı bastın eksik mi tuşladın. En son canıma tak etti. Açığın sebebi çıkınca çıkmayı kafama koydum. Sonuç geldi banka kaynaklıymış bir hata. Ben direk istifa ettim işte vazgeçirmeye falan çalıştılar vs yok dedim ayrıldım 28 gün falan çalıştım.
Kesinlikle Migros Migros Migros.
Migros eski döneminde 2005 yılı 4,5 sene çalıştım o dönemlerde efsaneydi. Kalite buram buram.
Şimdi o kadar olmasa da en azından bu 3 harflilerden 30 kat iyidir.