Çalışmak için Migros Sanalmarket vs BİM

• Konuyu başlatan Rpyd
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 61
  • Görüntüleme 16.774

Rpyd

Hectopat
Daha fazla  
Migros'un sitesinden yaptığım başvurudan sonraki sabah mülakat için saat verdiler mülakatı tamamladım. Yaklaşık 40 dakikalık metro + otobüs mesafesindeki şube için yer olduğunu söylediler. Sanalmarket'in olayı da elimde tablet sipariş dolduracağım. Net maaş 18600, yan hak ıvır-zıvır 23-24k geliriniz olacak denildi mülakatta.

Dün akşam da evimin yakınındaki BİM'de kasiyere sordum size kaç veriyorlar diye "bizim 24 net maaş ıvırı-zıvırı 27 oluyor" dedi. Evim yakın diye yol parası vermeyeceklerini düşünüyorum fakat burada her iki işten de deneyimi olanların fikrini merak ediyorum hangisini tercih etmeliyim?
Baktığım zaman Migros'daki iş daha az yorucu gibi geliyor çünkü BİM'de her işi yapıyor çalışanlar gördüğüm kadarıyla kasadır temizliktir depodur fakat bilenlerden ekstra fikir almak istiyorum.

Gerçekten ihtiyacınız yoksa yapılacak iş değil.
İhtiyacınız yoktan kastım illa bu işi yapmak zorunda değilseniz yapmayın demek istedim.
Yine de Migros derdim.

İkisi arasından Migros Sanal Market derim ben sürekli iş olmuyor bazı Migros'larda sipariş olmadığında dinlenme olayı da var BİM'de atıyorum reyon dizme fiyat değiştirme gibi işleri tamamlasan hemen başka tarafa yollar mağaza şefi seni boş bırakmaz yani Migros'ta kısa dönem çalışmam olmuştu eskiden 2 tane sanalmarket şefi vardı arkadaş gibiydik bol şans dilerim şimdiden umarım düzgün kişilere denk gelirsiniz.

Migros'un sitesinden yaptığım başvurudan sonraki sabah mülakat için saat verdiler mülakatı tamamladım. Yaklaşık 40 dakikalık metro + otobüs mesafesindeki şube için yer olduğunu söylediler. Sanalmarket'in olayı da elimde tablet sipariş dolduracağım. Net maaş 18600, yan hak ıvır-zıvır 23-24k geliriniz olacak denildi mülakatta.

Dün akşam da evimin yakınındaki BİM'de kasiyere sordum size kaç veriyorlar diye "bizim 24 net maaş ıvırı-zıvırı 27 oluyor" dedi. Evim yakın diye yol parası vermeyeceklerini düşünüyorum fakat burada her iki işten de deneyimi olanların fikrini merak ediyorum hangisini tercih etmeliyim?
Baktığım zaman Migros'daki iş daha az yorucu gibi geliyor çünkü BİM'de her işi yapıyor çalışanlar gördüğüm kadarıyla kasadır temizliktir depodur fakat bilenlerden ekstra fikir almak istiyorum.
Benim babam yaklaşık 15 yıldır BIM'de mağaza sorumlusu müdür yani kendi maaşı tabi ki bahsettiğiniz rakamlardan fazla velhasıl bana kalırsa ben babamın çalışma şeklini görüyorum açık konuşmak gerekirse sürünüyor, benim önerim Migros olacaktır arkadaşın da dediği gibi dinlenme anlarınız olur boş vakitleriniz olur kafanız rahat olur BIM'de öyle değil boş kalma diye bir şey yok orada ya etiket değiştirirsin ya öne alırsın ürünleri sevkiyat fiyat değişikliği cart curt ıvır zıvır.

Az önce mülakatı yaptığım hanımefendi arayıp belgeleri istedi attım artık Migros'a gideceğim gibi görünüyor. Teşekkür ederim hepinize, hakkımızda hayırlısı olsun.

BİM de çok kısa bir süre çalıştım.

Orada her şeysin kasiyer, reyon görevlisi, temizlik personeli, satış elemanı, ne ihtiyaç varsa osun.

Çalıştığım yer çok pisti öncelikle yemek yenecek yer kötüydü. Çünkü temizleyen yok. Öyle yediğini yıka durumu var yani genel bir temizlik personeli yok orada gelip temizleyecek vs.

5dk boş duramazsın zaten kasa da dursan ya kasa önünü düzelt ya ekmek dolabı temizle ya araba topla, ya cam sil yani seni mutlaka bir görev bekliyor.

Yeni bir market mi açıldı işte tam aradıkları sensin. Seni alıyorlar eline bir sürü afiş. Site site, bina bina gezdirip afiş dağıttırıyorlar. Yani reklam işini de bedavaya getiriyorlar. Her mağazadan personel topluyorlar.

Zaten çalıştığım bir gün rahatsızlandım mikrop kapmışım mide ishal vs çok kötü doktora gittim 2 gün rapor ve ilaç verdi. İşe döndüğümde o rapor parasını senden nakit alabilirler diye bir şey söylediler. Bende şaşırdım maaştan kessinler yani neden nakit alınsın ki dedim anlamadım da tam olarak. Sonra bölge müdürü bana ceza olarak tabii öyle demiyor ama beni ve başka bir mağazadan 1 personeli daha alıp bizi 2 gün başka bir mağazaya götürüp orayı temizlettiler. Reyonlardan tut her yere kadar. Dolaplar vs ne varsa. Sil süpür camları yıkattılar. 2-3 gün sonra da mağazada kasamda ne hikmetse açık var dediler yüklü bir tutar ama kartlı işlem yani nakit de değil. Bana sürekli işte senden para kesilir acaba hata mı yaptın vs? Sürekli gidip geliyorlar ben üniversite mezunu neyin ne olduğunu bile defalarca kart işlemi yapmış daha önce çalıştığım yerlerde bunu bilen biriyim diyorum işte yanlış mı bastın eksik mi tuşladın. En son canıma tak etti. Açığın sebebi çıkınca çıkmayı kafama koydum. Sonuç geldi banka kaynaklıymış bir hata. Ben direk istifa ettim işte vazgeçirmeye falan çalıştılar vs yok dedim ayrıldım 28 gün falan çalıştım.

Kesinlikle Migros Migros Migros.

Migros eski döneminde 2005 yılı 4,5 sene çalıştım o dönemlerde efsaneydi. Kalite buram buram.
Şimdi o kadar olmasa da en azından bu 3 harflilerden 30 kat iyidir.

İkisi arasından Migros Sanal Market derim ben sürekli iş olmuyor bazı Migros'larda sipariş olmadığında dinlenme olayı da var.
benim önerim Migros olacaktır arkadaşın da dediği gibi dinlenme anlarınız olur boş vakitleriniz olur kafanız rahat olur.
Hocalarım bugünü de sayarsam 4 gündür çalışıyorum ve hiç de bahsettiğiniz "boş kalma" gibi bir olay yok. Mesai zaten toplam 8 buçuk saat sürüyor. 1 saati mola onun haricinde boş kalmaktan kastınız 1 veya 2 dakika oturup soluklanmak. Sürekli sipariş geliyor günde en az 40 sipariş hazırlıyorum ve molaya çıkmazsam aralıksız bir şekilde sipariş geliyor. Sanıyorum sizin gördükleriniz az yoğun olan bir bölgedeydi benim şansıma burası epey iş yapıyor.
O kadar yoruluyorum ki anlatamam. Bel ve belden aşağısı komple iptal mesai sonu topallaya topallaya dönüyorum evime artı olarak 1 saat gidiş 1 saat dönüş günde 2 saatim yola gidiyor konuştuklarıma göre de en fazla maaş 26 bin o da prim-sendika mevzularından dolayı. Şu an gerçekten evimin yakınındaki BİM daha cazip gelmeye başladı aşırı saçma bir durum içerisindeyim kafam da karışık.

Hocalarım bugünü de sayarsam 4 gündür çalışıyorum ve hiç de bahsettiğiniz "boş kalma" gibi bir olay yok. Mesai zaten toplam 8 buçuk saat sürüyor. 1 saati mola onun haricinde boş kalmaktan kastınız 1 veya 2 dakika oturup soluklanmak. Sürekli sipariş geliyor günde en az 40 sipariş hazırlıyorum ve molaya çıkmazsam aralıksız bir şekilde sipariş geliyor. Sanıyorum sizin gördükleriniz az yoğun olan bir bölgedeydi benim şansıma burası epey iş yapıyor.
O kadar yoruluyorum ki anlatamam. Bel ve belden aşağısı komple iptal mesai sonu topallaya topallaya dönüyorum evime artı olarak 1 saat gidiş 1 saat dönüş günde 2 saatim yola gidiyor konuştuklarıma göre de en fazla maaş 26 bin o da prim-sendika mevzularından dolayı. Şu an gerçekten evimin yakınındaki BİM daha cazip gelmeye başladı aşırı saçma bir durum içerisindeyim kafam da karışık.

Şöyle diyeyim sizlere öncelikle yorgunluğunuz için geçmiş olsun dileklerimi sunarım, market zincirlerinde Ciro diye bir durum vardır günlük ciro yapar mağazalar yani bu yoğunluğa göre değişir ve bölgeden bölgeye de yoğunluklar mutlaka değişir sizler büyük şehirde yaşıyorsanız pek yoğunluğu az olan mağaza yoktur sanırım ama bilinmez ev için yakın olan BİM'ı tercih edebilirsiniz deneyimlemiş oluyorsunuz işte sizlerde zaten şöyle bir durum var genel olarak market zincirlerinde çalışmaya başladığınızda sözleşmelerin içerisinde 15 GÜN-20 veya 1 aylık deneme süreci mevcut şu an deniyorsunuz işinizi onlar da sizi deniyor memnun değilseniz bir de BİM'i deneyebilirsiniz lakin içeriye personel odasına girip o mağazanın günlük yoğunluğunu ve yaptığı ciro hakkında ufak bilgiler alabilirsiniz bunları göz önünde bulundurarak dilerseniz Migros'tan istifanızı verip BİM'e geçebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı