Çalışmayan i7 7700k

İlk olarak kardeşin değilim. İkinci olarak orada(ilk mesajda) ne yazıyor "anakartta CPU arıza ledi yanıyor". Oku, anla, idrak et, sonra yorumda bulun.

Bunu buraya yazmamın sebebi, bios hangi şartlar altında nasıl zarar görebilir, nasıl düzeltilir, bir daha olmayacağının garantisi nedir?

Orcunaras aynı sorun kullandığım i7 6700K 'da baş gösterdi.
Bir kaç kez hatta en son geçen hafta gerçekten can sıkıcı bir durum ilk karşılaştığımda geçici PSU değislşiminde açtım sonra tekrar kullandığım High power 850W'ı taktım .
Ondan sonrada bir kaç kez başıma geldi CMOS yapıp, CPU ya enerji veren 8 pinli soketi söküp PC'yi öyle açıp sonradan soketi takarak açtım makineyi sonraki seferlerde.
Ama hala sorun nerde bilmiyorum geçen haftadan beride bir daha yapmadı. Eğer sorunu çözebilirsen buraya not düşersen sevinirim..

Durum güncellemesi 2:

İntel servisinden ses geldi, işlemci aynısıyla değiştirildi. Bunu hiç beklemiyordum, bütün suç biosa atıldıktan sonra işlemcide birşey yoktur ya havalarına girmiştim. Müthiş şaşkınım, hem işlemcinin arızalı çıkmasına, hem de K serisi bir işlemciyi İntel servisinin gak-guk dememeden değişim yapmasına.

Allah aşkına, gerçekten bu sisteme 450W ve VS serisi mi aldınız? Hani PC açılır ama aktif kullanımda stabil çalışmaz. Etikette yazan 450 Watt şebekeden çektiği güç miktarıdır. Sistemin istediği misal 300W diyelim, bunu vermekte zorluk çekebilir. Çünkü tam verimli çalışan aletler değil bunlar. Minimum 80+Bronze sertifikalı ve 600W bir güç kaynağı tercih edin.

Allah aşkına, gerçekten bu sisteme 450W ve VS serisi mi aldınız? Hani PC açılır ama aktif kullanımda stabil çalışmaz. Etikette yazan 450 Watt şebekeden çektiği güç miktarıdır. Sistemin istediği misal 300W diyelim, bunu vermekte zorluk çekebilir. Çünkü tam verimli çalışan aletler değil bunlar. Minimum 80+Bronze sertifikalı ve 600W bir güç kaynağı tercih edin.
Dostum neden düşünmüyorsun ? 600Watt , 80+ ve Bronze ? O sistem suyunu sıksak 300Watt harcar , iyi misin ?

Durum güncellemesi 2:

İntel servisinden ses geldi, işlemci aynısıyla değiştirildi. Bunu hiç beklemiyordum, bütün suç biosa atıldıktan sonra işlemcide birşey yoktur ya havalarına girmiştim. Müthiş şaşkınım, hem işlemcinin arızalı çıkmasına, hem de K serisi bir işlemciyi İntel servisinin gak-guk dememeden değişim yapmasına.
Değişim yapmasalardı elinizde tüketici mahkemelerine başvurma hakkı olacaktı ve İntel servisi rezil olacaktı. Yani babanızın hayrına yapmadılar ;)

91 watt işlemci, 126 watt anakart (yükte), 6 watt ssd, hadi fanlara da 40 watt yazdık, etti 263 watt. Daha da uzatmanın anlamı yok sanıyorum.

Garanti konusunda kullanıcı hatası da denilebilirdi, neyi ispat edebilirim?

@orcunaras merhabalar acaba işlemciyi hangi servise yolladınız benimde i7 7700k işlemcim ara ara kendi kendine 38lerden 70e falan çıkıyor sıcaklığı anlık olarak bir danışmak isterim servise

Garanti kağıdında Arena yazıyor ama onlar da başka bir servise gönderiyorlar, sanıyorum Intel servis hizmetini kendi veriyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı