Çalışmayan i7 7700k

VS serisinde CW sorunu kronik neredeyse. Kaldı ki sırf adı Corsair diye o fiyata çok kaliteli bir şey beklemiyorsunuzdur umarım. Bu arada geçmiş olsun işlemcinin yenisiyle değişmesine sevindim. Umarim silikon kalitesi iyi olan bir CPU denk gelmiştir.

Yeni işlemciyi 2 gündür yoğun şekilde kullanıyorum, herşey gayet iyi, boşta ısı da 30 derecenin altında seyrediyor. Kablolama, fan bağlantılarını da yeniledim, şuan herşey saat gibi ama daha iyisi soğuk ve sessiz. Kasa neredeyse oyun konsollarından daha sessiz çalışıyor.

Yani uzun zaman sonra bir foruma iyi oldum, pişman olucam yine. Bakın Ryzen toplayana sözüm yok, çok da güzel yapar, insan ihtiyaçları doğrultusunda karar verir.

Benim ihtiyacım single thread computing üzerine. Bu siparişi verdiğim an ve hatta şimdi bile bütçemi arttırarak Ryzen serisinde 7700k'dan daha yüksek STC elde edemem.

Alttaki linkte STC değerlerine göz atabilirsiniz: PassMark - CPU Performance Comparison

Marka fanatikliği yapılıp, bilmeden ahkam kesiliyorsa ben buna yazık derim.

Marka fanatikliği mi? Beni 6 ay önce bir tane AMD sistem önerirken görmeyenlerde o zamanlar AMD düşmanlığıyla eleştiriyordu. 7700K'nın Single thread'da iyi olması Ryzen 7'nin genel anlamda daha iyi olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Marka fanatikliği yapmış olsam geçmişte olduğu gibi İntel tercihine ses etmezdim. Hoş zaten sonraki mesajlardan gördüğüm sorunun çözülmüş sende şimdiki halinden memnunsan boşa tartışmaya gerek yok.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı