Call of Duty: Modern Warfare 2019 oyunu neyi anlatıyor?

Hocam cod serisini seven birisi olarak bal gibi propaganda oyunu bu, amaç ypg'yi sempatik göstermek. Oyun yapılırken TSK ypg'ye operasyon düzenliyordu, trump da askerlerini bölgeden çekerek TSK operasyonunun önünü açınca trump ypgyi kaderine terk etmekle suçlandı, yani o dönemde bayağı bir ypg tartışması dönüyordu.

Oyunu oynadım, hayali bir ülke teröristlerle alakası yok diyenler yanılıyorlar. 1.si oyunun yapımcısı kendi ağzıyla oyun içindeki önemli yere sahip kadın karakterin ypg'nin kadın kolu olan ypj'den ilham aldıklarını söylüyor.

2.si, urzikistan denen güya hayali ülke kafkaslarda yer alıyor ama bayağı bildiğin suriye çölü. Kafkaslar ise dağlık, ormanlık yemyeşil bir yer.

3.sü Kafkaslarda arapçanın ne işi var, o bölgenin yerel dillerinden biri seçilebilirdi.

4.sü oyunda terörist olan hayali aşırıcı al-qatala örgütü ışidi, urzikistan'ın özgürlük savaşçıları (bu tanım tanıdık geliyor mu?) ise onlarla savaşan abd'nin kahraman olarak gösterdiği ypg'yi temsil ediyor çok açık. Rusya ise gerçek hayatta amerikanın ortadoğuda istemediği ülke, oyunda tabi bayağı kötü lanse ediliyor bu yüzden.

Bunlardan yola çıkarak oyun suriye iç savaşında geçiyor diyebiliriz.

Ama benim amacım eğlenmek, bunları göz ardı ettim oyunumu oynadım eğlendim bitti işte.
 
Son düzenleme:
Hocam CoD serisini seven birisi olarak bal gibi propaganda oyunu bu, amaç Ypg'yi sempatik göstermek. Oyun yapılırken TSK Ypg'ye operasyon düzenliyordu, trump da askerlerini bölgeden çekerek TSK operasyonunun önünü açınca trump ypgyi kaderine terk etmekle suçlandı, yani o dönemde bayağı bir YPG tartışması dönüyordu.

Oyunu oynadım, hayali bir ülke teröristlerle alakası yok diyenler yanılıyorlar. 1.si oyunun yapımcısı kendi ağzıyla oyun içindeki önemli yere sahip kadın karakterin Ypg'nin kadın kolu olan Ypj'den ilham aldıklarını söylüyor.

2.si, urzikistan denen güya hayali ülke kafkaslarda yer alıyor ama bayağı bildiğin Suriye çölü. Kafkaslar ise dağlık, ormanlık yemyeşil bir yer.

3.sü Kafkaslarda arapçanın ne işi var, o bölgenin yerel dillerinden biri seçilebilirdi.

4.sü oyunda terörist olan hayali aşırıcı al-qatala örgütü ışidi, Urzikistan'ın özgürlük savaşçıları (bu tanım tanıdık geliyor mu?) İse onlarla savaşan ABD'nin kahraman olarak gösterdiği Ypg'yi temsil ediyor çok açık. Rusya ise gerçek hayatta Amerika'nın ortadoğuda istemediği ülke, oyunda tabii bayağı kötü lanse ediliyor bu yüzden.

Bunlardan yola çıkarak oyun Suriye iç savaşında geçiyor diyebiliriz.

Ama benim amacım eğlenmek, bunları göz ardı ettim oyunumu oynadım eğlendim bitti işte.

Bencede arkadaş hayli güzel anlatmış ve ben YouTube'dan izlediğim kadarıyla grafikleri ve vuruş hissiyatı mükemmel
 
Hayali ülke Urzikstan. Büyük ölçüde Suriye´den esinlenilmiş. Zaten Modern Warfare serisi ilk oyununun yayınlandığı tarihten itibaren dünya çapındaki savaşlardan ve çatışmalardan az veya çok esinlenen bir oyun. Örneğin gelecek 20 yılda farklı bölgelerde ve farklı şekillerde savaşlar meydana gelirse, bu sefer de o dönemin oyunlarında bu esinlenmeleri göreceğiz.
 
Sanirim kimse tam olarak bilmiyoe ve hakim değil bu seriye internettede bilgi bulamiyorum bu CoD 2019 ne anlatiyor yeniden hikaye mi degistirildi ilk CoD MW'nin öncesi mi hicbiesey anlamadım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı