Call of Duty: MWIII, "On-Demand Texture Streaming" ayarı nedir?

Makaleler
26
Merhaba,
Güncel Call of Duty oyunlarında bulunan, siz oynadıkça yüksek dokuları internetten indiren bu ayardan kısaca bahsetmek istiyorum.

Öncelikle bu ayarın amacı oyun içerisindeki kaplamaların, silah görünümlerinin daha ayrıntılı görünmesini sağlıyor. Modern Warfare 2019'dan itibaren çıkmış olan diğer oyunlarda da bulunuyor, önceki oyunlarda var mı emin değilim hiç denk gelmedim.

Ayara ulaşmak için grafik ayarlarına girip aşağı kaydırdığınızda şu şekilde karşınıza çıkacak:

1722104451112.png

Varsayılan olarak açık geliyor ve 32 GB'a kadar siz oynadıkça arka planda indirme yapıyor. Bu ayarın avantajı olduğu kadar dezavantajı da var. İlk dezavantajı oyunun bulunduğu diskte yeterli alanınız yoksa bu ayar açık olduğu sürece disk alanınızdan yemeye başlayacak. İkincisi ise kötü bir internetiniz varsa siz oyunu oynadığınız sürece arka planda indirme yaptığı için internetiniz yavaşlayabilir ve oyun içerisinde paket kaybı, yüksek gecikme gibi problemlerle karşılaşabilirsiniz. Üçüncü dezavantajı ise bu ayar oyunun bazı senaryolarda çökmesine sebebiyet verebiliyormuş ve oyun içerisindeki dokular kaplamalar bazen bozulabiliyor. Düşük sisteminiz varsa yine açmanızı önermem zira sisteme yük de bindirebilir. Ekstradan FPS'in düşmesi, oyun içinde takılmalar gibi senaryolar da bu ayar yüzünden kaynaklanabiliyor.

Tüm bu durumları topladığımızda dezavantaj tarafı biraz daha ağır basıyor ancak yeterli alanınız, yeterli internetiniz ve sisteminiz varsa açık kalmasında bir sakınca yok.

Oyun içi ayarlardan indirilen dokuların ne kadar yer kaplayacağını da belirleyebilirsiniz. Varsayılan olarak 32 GB olarak geliyor, bu demek oluyor ki 32 GB'a kadar dokuları indirecek ve sonrasında duracak. Günlük indirme limiti de belirleyebilirsiniz, örneğin günde 1 GB'dan fazlasını indirmesin istiyorsanız Download Limits seçeneğini açabilirsiniz.

İndirilen dokuların konumu ise oyunun kurulu olduğu klasörde bulunan "xpak_cache" klasörü, bu klasörde indirilen dokuların cache dosyaları tutuluyor, yer kaplamaması için silebilirsiniz. Gördüğünüz gibi bende 21 GB indirme yapmış tam olarak:

1722104973285.png

Kısacası bu şekilde. Çoğu kişi tarafından es geçilen ancak kritik bir ayar, yukarıdaki durumları göz önüne alarak açık veya kapalı olacağına karar verebilirsiniz. İyi oyunlar dilerim.

Detaylı bilgi için buradaki makaleyi okuyabilirsiniz:

Eğer fpsnizi biraz artırmak istiyorsanız. Genelde FPS dropları azaltıyor.

Config dosyanızda bu kısma.

// Thread count for handling the job queue.
RendererWorkerCount:1.0 = "X" // -1 to 16.

X olan kısma AMD işlemciye sahipseniz çekirdek sayınız 1 fazlazı eğer Intel işlemciniz varsa eğer 1 eksiğini yazınız.

Ben Ryzen 5 5600 olduğundan dolayı 7 yazdım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı