Call of Duty Warzone, Modern Warfare 2 (2022) ve CS2 oyun döngüsünde sıkıştım

The Sartorius

Femtopat
Daha fazla  
Şu sıralar üç oyun oynuyorum: Call of Duty Warzone, Modern Warfare 2 (2022) ve CS2.

MW2’de en çok Multiplayer modu hoşuma gidiyor. Hem çeşit bol hem de öldürdükçe silah ve XP kasıyorum. DMZ modu da güzel ama orada sürekli yüksek seviyeli (1250 seviye civarı) oyuncular gelip beni hemen öldürüyor. O seviyeye ulaşmak yıllar alıyor, bu da oyunu dengesiz yapıyor. Yine de DMZ modunu seviyorum, sadece botlara karşı oynanabilse harika olurdu. Bu tarz bir seçenek sadece MW3’teki zombi DMZ modunda var ama o da oldukça pahalı.

Warzone tarafında ise sistem beni biraz yoruyor. Her yeni oyunla birlikte seviye sistemi sıfırlanıyor. Düşünsene, 1000 level olmuşsun ama yeni bir oyun çıkıyor ve her şey başa dönüyor: yeni silahlar, yeni görevler, yeniden kasma süreci… Bu, sürekli bir tüketim döngüsü gibi. Evet, haritalar geniş, Battle Pass sistemi güzel, oynanış hızlı ama sadece Battle Royale modu var ve her şey düzenli olarak sıfırlanıyor. Bu da motivasyonu düşürüyor. Ayrıca genel olarak COD’un en büyük eksiği, insanlarla iletişimin zayıf olması. Mikrofon açan yok, yazı kısmını kullanan yok; çoğu oyuncu sessiz veya bot gibi.

CS2 ise tam tersi. Yıllardır oynuyorum ve burada Türk oyuncu çok. İnsanlarla konuşabiliyor, info verebiliyorum. Gerçek bir insanla oynuyormuşum hissi oluşuyor. COD’da bu yok. Ama CS2’nin de sıkıntıları var: silahları geliştiremiyorsun, özelleştirme seçenekleri sınırlı, animasyonlar basit, ses efektleri zayıf. Oynadıkça bir ilerleme hissi vermiyor. Ayrıca mod çeşitliliği az. Eğlenceli modları (örneğin Danger Zone veya Uçan Gözcü) kaldırdılar. Ben Deathmatch tarzı hızlı modları seviyorum ama sürekli aynı şeyleri oynamak sıkıcı hale geliyor.

Kısacası, ben hem ölüm maçı temposu olsun, hem gelişim hissi versin, hem görev odaklı yapı barındırsın, hem de açık dünya / keşif tarzında bir kısmı olsun istiyorum. Ve en önemlisi, ilerlemem sıfırlanmasın.
Ama böyle bir oyun yok. Battlefield 6 bana hitap etmiyor; karmaşık, yavaş ve silah özelleştirmeleri cezbetmiyor. COD Black Ops 7 de birkaç ay sonra eskiyecek, çünkü Activision hemen yeni bir oyun çıkarıp eskisini değersizleştiriyor.

Aylarca tek bir oyuna odaklanmak istedim ama sürekli bu oyunlar arasında gidip gelmekten yoruldum.
Artık sadece bir oyunum olsun, diğerlerini silmek istiyorum. Bazıları “Hepsi kalsın, canın hangisini isterse girersin.” diyor ama ben birine odaklanmak istiyorum. Her oyunda ayrı bir gelişim süreciyle uğraşmak zihinsel olarak yıpratıyor.
Bu kararsızlık yüzünden kendi işlerime bile tam odaklanamıyorum.
Hepsinin kendine göre artısı var ama artık hangisine yönelmem gerektiğini bilmiyorum.
Gerçekten yoruldum. Bu konudaki fikirlerinizi bekliyorum.

Apex Legends oynayabilirsin. Çok tempolu bir oyun, gelişim hissi pek yok fakat level aldıkça yeni karakterler açabiliyorsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı