Çamaşır makinesi rezistans bağlantısı doğru mu?

Cihan Akrebimsi

Megapat
Daha fazla  
Bu çamaşır makinesı uzun zaman önce tamir edilmişti. (Kablo çıkık unutulmuş). Makinanın rezidansı çalışmıyor. Bu şekil toprak kablosu çıkıktı baktığımda. Bende toprak sandım taktım. Rezidans çalıştı fiş yeri çok fazla ısındı. Çekmesem yanacak.
Burada bir bağlantı hatası var mı? Faza takılan sarı yeşil kahverengi kablo toprak bağlantısı olması gerekmiyor mu? Tekrar denemeye korktum.

IMG_20231205_150222.jpg

Sıfırlama yapmış olabilirler, çarpılma riskleri yüksek, sadece sarı yeşil kabloyu makinanın gövdesine bağlasınlar o topraktır, diğerlerini takip etmeliler biri faz biri nötr olmalı ama toprağı mutlaka tuttursunlar makinanın gövdesine

14 yıllık elektrikçi abime danıştım böyle dedi ağa

Bu çamaşır makinesı uzun zaman önce tamir edilmişti. (Kablo çıkık unutulmuş). Makinanın rezidansı çalışmıyor. Bu şekil toprak kablosu çıkıktı baktığımda. Bende toprak sandım taktım. Rezidans çalıştı fiş yeri çok fazla ısındı. Çekmesem yanacak.
Burada bir bağlantı hatası var mı? Faza takılan sarı yeşil kahverengi kablo toprak bağlantısı olması gerekmiyor mu? Tekrar denemeye korktum.

Eki Görüntüle 2042321

Ustam sarı yeşil kabloyu vidanın üstündeki sokete bağlayın sol ve sağ taraftaki soketleri ters taksanız sıkıntı olmaz ntc kablosu doğru takılmış sarı yeşil kabloya ek yapıp farklı renk yapmış olabilirler ona bakın derim

Ustam sarı yeşil kabloyu vidanın üstündeki sokete bağlayın sol ve sağ taraftaki soketleri ters taksanız sıkıntı olmaz ntc kablosu doğru takılmış sarı yeşil kabloya ek yapıp farklı renk yapmış olabilirler ona bakın derim

Sarı yeşil kablo kahverengi kabloyla bağlı mı?

Sarı yeşil kablo kahverengi kabloyla bağlı mı?

Bağlı ise yukarı tak

Ben açtığımda direk böyleydi. Soldaki takılı kablo çiftli, sarı yeşil kahve olan. Ortada ki kırmızı pembe takılı değil diye toprak yerine taktım yanacaktı neredeyse. Full yeşil kablo sensör bağlantısı. Diğer en sağdaki de tekli kırmızı. Makina da soğuk yıkama var deniyeceğim sonra. Teşekkür ederim.

Demek istediğim bu yeşil kahve kablo toprak mı nasıl emin olacağım ? Topraksa neden oraya bağlandı ve ısıtma çalışmıyor.

Ben açtığımda direk böyleydi. Soldaki takılı kablo çiftli, sarı yeşil kahve olan. Ortada ki kırmızı pembe takılı değil diye toprak yerine taktım yanacaktı neredeyse. Full yeşil kablo sensör bağlantısı. Diğer en sağdaki de tekli kırmızı. Makine da soğuk yıkama var deneyeceğim sonra. Teşekkür ederim.

Demek istediğim bu yeşil kahve kablo toprak mı nasıl emin olacağım? Topraksa neden oraya bağlandı ve ısıtma çalışmıyor.

Ustam sarı yeşil kahverenigi kabloyu vidanın üstüne takıp boşta olan kabloyuda onun yerine takın sorun büyük ihtimal düzelecktir

Önceki servis yanlış bağlamış . Sarı yeşil kablo toprak ortada olması gerekiyormuş. Diğeri de faz. Ya bilerek yaptılar ya da gerçekten bilmiyorlar. Rezistans sağlam çalışıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı