Can Değer'in önerdiği şifre yöntemi nedir?

Evil Belief

Kilopat
Makaleler
4
Son zamanlarda bu zat-ı muhteremin bütün videolarını izledim, güvenlikle alakalı önerilerini dikkate aldım.

Aşağıdaki videoda anlattığı yöntemi anlamadım. Salt'lamak diyor, şifreyi iki taraf da göremiyor vs. diyor.

Parola yöneticisi kullanıyorum ama hem parola yöneticisinin hem şifreyi girdiğimiz sitenin parolayı bilmemesi kısmı ve hacklenme durumu aklıma yatmadı. Bilgisi olan bir arkadaştan rica etsem açıklayabilir mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Parolalar, aksi belirtilmedikçe şifrelenmiş şekilde saklanıyor zaten. Örneğin parola yöneticiniz bu parolayı veritabanında şifreli halde saklıyor ve bu şifrenin encryption keyi yani çözülme anahtarı yalnızca sizin hesabınızla bağlantılı.

Bunun ileri versiyonlarında gelişmiş biyometrik doğrulamalar var, henüz yaygın değil ama yaygınlaşacak.

Parola yöneticisi kullanmayı önermiyorum bu arada. Zihniniz en büyük parola depolama merkezi olsun.

Parolalar, aksi belirtilmedikçe şifrelenmiş şekilde saklanıyor zaten. Örneğin parola yöneticiniz bu parolayı veritabanında şifreli halde saklıyor ve bu şifrenin encryption keyi yani çözülme anahtarı yalnızca sizin hesabınızla bağlantılı.

Bunun ileri versiyonlarında gelişmiş biyometrik doğrulamalar var, henüz yaygın değil ama yaygınlaşacak.

Parola yöneticisi kullanmayı önermiyorum bu arada. Zihniniz en büyük parola depolama merkezi olsun.
Hocam parola yöneticisi kullanmayı önermiyorum diyorsunuz da kimse 30-40 tane hesabın farklı farklı şifresini kafasında tutamaz. Bu sefer gider telefonunun not defterine kaydeder o daha kötü. En azından cihazların örneğin Samsung'da biyometrik veriler ile giriş yapılabilen kendi şifre yöneticisi var, bu tarz yerlerde depolamak şart.

Hocam parola yöneticisi kullanmayı önermiyorum diyorsunuz da kimse 30-40 tane hesabın farklı farklı şifresini kafasında tutamaz. Bu sefer gider telefonunun not defterine kaydeder o daha kötü. En azından cihazların örneğin Samsung'da biyometrik veriler ile giriş yapılabilen kendi şifre yöneticisi var, bu tarz yerlerde depolamak şart.
Şifreleri not defterine yazıp RAR'layıp bir de üstüne şifre koyup güvenilir bulut depolama sitelerine yüklemek 👍

Tutulabilir, kendi kafanızda şifre kodlaması oluşturun ve bu kodlamayı birkaç ayda bir değiştirin yeterli olur.

Örnek olarak technopat ile başlar şifreniz ve ortasına kendi kodlamanızı koyarsınız. Sesli harflere de sayılar atarsınız. Bunun gibi. Örnek olması için basit bir kodlama verdim.

t3chn0p4tkodlamam

veya farklı bir site örnek olması için Nvidia,

nv1d14kodlamam

Fakat ana parolalarınızı yani mail, bankacılık vesaire kesinlikle bu kodlamanın dışında olmalı.

Son düzenleme:
Parolasına ihtiyaç duyduğum tüm sitelerdeki bilgilerimi tutuyorum kafamda, harici parolaları ise arşivliyor, şifreliyor, güvenilir bir bulut sunucusuna yüklüyorum ve bu sunucuya yalnızca belirli cihazlardan erişime izin veriyorum. Belirli cihazlardan giriş yaptığım kişisel sunucumda tutuyorum. Şahsi fikrim en güvenlisinin bu olduğu yönünde.

En iyisi kağıda yazıp saklamak.
Şaka bir yana dediği şey şifrenizi tam olarak yazma ve direk giriş yapmasın. Mesela şifren 123456 olsun ama parola yöneticisine 12345 olarak gir ve giriş yapmadan onları doldursun. Sonra sen sonuna 6 ekle ve giriş yap olay bu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı