Can Değer'in önerdiği şifre yöntemi nedir?

Parola yöneticisine verdiği mail hesabı gitti değil mi hocam? O durum benim de aklıma geldi ama ne yapılır bilmiyorum gerçekten, 2 adımlı doğrulamayı açtım, yine de risk var dediğiniz gibi.
Hocam veri sızıntısı da olabilir farklı bir teknik olabilir phishing olabilir keylogger olabilir milyon tane ihtimal var ben bunu şuna benzetiyorum evinizde 5 tane altın var hepsini hırsız gelince tek bir yerde bulması mı kolay yoksa ayrı ayrı yerde mi?

Phishing yiyecekseniz zaten bir yere şifre kaydetmeyin.

Ama hocam phishing tek bir ihtimal benlik bir sıkıntı yok arkadaşım kurban gitti ama tek phishing değil keylogger olabilir yine dediğim gibi bir sızıntı olabilir bütün şifrelerimi tek bir yerde tutmak bana mantıklı gelmiyor. Sizin kolayınıza geliyorsa şifre yöneticisi isterseniz not defteri isterseniz mobil telefonunuzdaki not uygulamasını kullanırınız isterseniz Google hesabı ile giriş yaparsınız ama @Dutchman'in dediği gibi bende önermiyorum benim için hesaplarımı riske atmak olur.

Sürekli "30-40 şifre" lafı dönüyor anlam veremiyorum. Benim 425 şifrem kayıtlı. Hadi hataları, ıvır zıvırı sil, abartarak siliyorum 300 olsun. Kim 30 abonelikle geziyor internette. Yetiyor mu size?

1658167913950.png

Sürekli "30-40 şifre" lafı dönüyor anlam veremiyorum. Benim 425 şifrem kayıtlı. Hadi hataları, ıvır zıvırı sil, abartarak siliyorum 300 olsun. Kim 30 abonelikle geziyor internette. Yetiyor mu size?

Eki Görüntüle 1455465
Maaşallah hocam, benimki de 80'e yakın diye çok zannediyordum.
El şifresini görmeyen kendininkini fazla sanırmış'a döndük :)

Hepsini farklı mı şifrelediniz? Ben öyle yaptım ama master pass bir giderse hapı yuttuk.

Eki Görüntüle 1455465

Hepsini farklı mı şifrelediniz? Ben öyle yaptım ama master pass bir giderse hapı yuttuk.
Bende 15 hesabım vardı ona çok diyordum.

Hayır büyük kısmı benzer 3-5 adet şifre ile kullandığım bir dönemden sonra şifre yöneticilere geçtiğim için aynılar mevcut. Her yeri geldiğinde, önüme düştüğünde otomatik hazırlatıp değiştiriyorum. Sadece mail adreslerimi ve master kodumu kaydetmiyorum ve ezbere biliyorum (Son derece güvenli ve bağımsızlar). Bilgisayarım her zaman ücretli antivirüsler ile korunuyor ve bilinçli sayılabilir bir dikkate sahibim internet kullanımında. Bana yetiyor ve kafam rahat ediyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı