Canan Karatay'dan coronaya kelle paça

Bildiğim kadarıyla virüsü atlatan bir kaç kişi tekrar virüse yakalanmış. Yani kelle paça, dut vesaire şeyler ile nereye kadar? Hijyenik ve dikkatli olmaktan başka bir şey yok gibi şu anlık.

Bildiğim kadarıyla virüsü atlatan bir kaç kişi tekrar virüse yakalanmış.
Evet bu durumlarda yaşandı, virüsü yenenlerden bazılarında daha sonradan tekrar virüs aktif duruma geçti.
Çok doğru noktaya değindiniz. Milleti nasıl dolandırırız onun derdindeler. Adamlar aptal ya aşı için uğraşıyorlar. Bizimkiler gösteriş peşindeler maalesef.
Bunları söyleyenler dolandırıcı, insanlar hiç mi araştırmıyor, okumuyor. Oytun Erbaş denen şahısta çıkmış diyor Türkler, Corona virüsüne yakalanamaz, bağışıklıkları diğer insanlara göre daha güçlü. Bu söylemler tamamen zırvalık. Irklar bilimsel tabirler değil zaten, ırk kavramı sosyal kavramlar. Virüs, bakteri, hastalık ırk ayrımı yapmaz.

Evet bu durumlarda yaşandı, virüsü yenenlerden bazılarında daha sonradan tekrar virüs aktif duruma geçti.
O kadar mutasyona ugradi ki, espiri yetenigi de gelişti. Kaybolmuş gibi yapıp, Ce ee diye geri geliyor.

Her an vakalarla karşılaşabiliriz.
Geçmiş olsun.

weqeqwqew.png

Not: Koruma dediğim tamamen bulaşmaması değildir. Hafif atlatılması manasında kullanılmıştır.
Sanırım görmüyorsun veya görmek istemiyorsun @BERWAR Bak ne yazmışım. Zaten kim Türklere bulaşmaz veya kelle paça yerseniz hiç hasta olmazsınız diyenlere yalan söylüyor diyorum, ona bir lafım yok. Ama kimileri mevsimsel grip olarak geçiriyor bunu bilmiyorsun sanırım? Koruma kelimesini de bunun için söyledim. İleri derece belirtilerden ve ölümden koruyor anlamında. Ancak sen konuyu uzatıp uzatıp duruyorsun. Ortalığı velveleye vermeye ne meraklısınız.

@BERWAR Şu ırk virüs ayırt etmez söyleminizi de hemen bir düzeltiyim. Sarı humma hastalığına karşı siyahilerin doğal bağışıklığı vardır.

Son düzenleme:
Şu ırk virüs ayırt etmez söyleminizi de hemen bir düzeltiyim. Sarı humma hastalığına karşı siyahilerin doğal bağışıklığı vardır.
Tüm insanlar ilk başta siyah tenliydi. Dünyadaki yaşayan tüm insanların genleri birbiriyle aynıdır. Buradaki bu hastalığa karşı bağışıklık kazanmış durumda. Bu onları üstün ırk yapmadığı gibi, diğer insan türlerinden gen olarakta ayırmaz. Irk sosyal bir kavram bu kadar basit. Siyah tenli insanlar aynı zamanda güneş ışınlarına karşı da beyaz tenli insanlara göre daha avantajlı. Biz buna adaptasyon diyoruz. Zencilerde sarı humma virüsünün etkisiz olmasının nedeni vücutlarında bulunan antikorlardan dolayıdır. Zamanla bu antikorlar zencileri avantajlı konuma geçtiği için nesiller boyunca bu avantajları seçilmiştir ve artık bu hastalığa karşı bağışıklık kazanma noktasına gelmişler zenciler. Mesela kızamık olan insanda bir daha kızamık olmuyor bağışıklık kazanıyor. Bunlar sadece insanda değil başka hayvanlarda da doğal bağışıklık var, kızamık, kabakulak gibi hastalıklara karşı doğal bağışıklı canlılar var. Kısaca bahsettiğin durum ırktan kaynaklanmıyor, o bölgelerde yaşayan insanların adaptasyon geçirmesinden kaynaklanıyor. Irk ayrımı yapmaz dememi daha iyi anlarsın diye düşünüyorum.

Not kısmında yazdıklarına bir şey demiyorum, önceki alıntıladığım mesajını düzenleyebilirdin, neyse uzatmanın anlamı yok. Ne demek istediğini son mesajından sonra anladım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı