Canlı Yayın İçin Upload Hızı Yüksek İnternet Önerisi

m3rtcan

Hectopat
Merhaba arkadaşlar ben başlıkta gördüğünüz gibi canlı yayın yapacağım ve internet altyapım ADSL, download 16, upload 0.70 ve benim upload ihtiyacım var, nasıl bir hat çekmem gerekiyor metro enternet diye bir şey gözüme çarptı işe yarıyor mu önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar ben başlıkta gördüğünüz gibi canlı yayın yapacağım ve internet altyapım ADSL, download 16, upload 0.70 ve benim upload ihtiyacım var, nasıl bir hat çekmem gerekiyor metro enternet diye bir şey gözüme çarptı işe yarıyor mu önerilerinizi bekliyorum.
Oturduğunuz binanın bağlı olduğu saha dolabının VDSL, VDSL2 yada FİBER desteklemesi, portlara sahip olması, bununla birlikte oturduğunuz binanın tesisatının bunları desteklemesi lazım. Siz hat veya kablo çekemezsiniz. Eğer bina eski bir bina ise; saha dolabı destekliyorsa, bina içi tesisat VDSL, VDSL2 ya da FİBER desteklemiyorsa bir elektrikçinin tesisasıtı yenilemesi, fiber kablo döşemesi lazım ( tesisatı fiber olmayan, normal kablo olan binalarda fiber kullananlar var; ama ne kadar verimli onu bilmiyorum, pek verimli olacağını zannetmiyorum) Sizin sıkıntınız iki şekilde olabilir birincisi saha dolabınıza kadar sanralden FİBER çekilecek ve saha dolabı fibere dönecek buna dilekçe verin bağlı olduğunuz TT'ne müdürlügüne, ikincisi saha dolabına kadar fiber gelse bir kaç MB hız artar sadece; önemli olanda sizin binanıza kadar FİBER hizmeti gelmesi. Metro internet ise TT'nin kurumsal, orta ve büyük ölçekli işletmeler için sunduğu simetrik olan ( simetrik olmayan tarifeside var), 5 Mbit/S hızdan, 10 Gbit/S hıza kadar tarife ve paketleri olan; indirme ve yükleme hızları eşit olan (yani simetrik olan) verilen ethernet hizmetidir. Bireysel kullanıcılar için uçuk derecede pahalı olup, hizmet verilip verilmediğini bilmediğim hizmettir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı