Canon EOS 800D vs 250D

Makaleler
5
Daha fazla  
6 senedir fotoğraf makinesi almanın hayalini kuruyorum. Fiyat/Performans kameraları inceledim ve bana en uygun iki tane makine buldum. EOS 250D ve EOS 800D.

250D 4K video çekiyor ama fazla hafif elime oturmaz.

800D ise 4K video çekemiyor.

Fotoğraf çekmenin haricinde belgesel tarzında klipler de çekeceğim için şimdilik 18-135mm lens kullanacağım. Belki ilerlde 50-300 gibi tele lens de alabilirim ama şu an çok param yok. Sizce 250D mi almalıyım yoksa 800D mi? Aradaki fiyat farkı pek sorun değil.

Öneriniz varsa bu fiyat bandında farklı cihazlar da önerebilirsiniz, Sony ve funifilm markası pahalı olduğu için alamam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fotoğrafçılık ve videodan çok anlamam ama ben de bir süre fotoğraf makinesi araştırdım. Bana kalırsa bir model veremesem de şunu rahatlıkla söylerim ki özellikle de biraz videoya ağırlık vereceğini görüyorum, biraz daha geç al üzerine biraz daha çık maddi olarak ve mümkün olan en güncel modeli almaya çalış. Bu verdiğin iki model de fotoğrafı merkeze alan makineler diye biliyorum.

Video odaklıysanız aynasız makine almanız sizin için çok daha doğru olur. Odaklama sistemleri ve odaklama hızları çok daha gelişmiş oldukları için daha güzel video performansı verirler. 800D ve 250D'yi ikinci el olarak mı baktınız yoksa sıfır olarak mı? Aklınızdaki lens dahil bütçe nedir bu arada aşağı yukarı?

Video odaklıysanız aynasız makine almanız sizin için çok daha doğru olur. Odaklama sistemleri ve odaklama hızları çok daha gelişmiş oldukları için daha güzel video performansı verirler. 800D ve 250D'yi ikinci el olarak mı baktınız yoksa sıfır olarak mı? Aklınızdaki lens dahil bütçe nedir bu arada aşağı yukarı?
Aynasız makine almayı ben de çok istiyorum ama aynasız makineler genel olarak pahalı. 250D ve 800D'i sıfır olarak baktım.

Lens dahil ortalama bütçem 35000TL.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı