Canva kullanmak

Peki gelen PSD ve Ai dokümanlarını sorunsuzca açıp tümünü editleyebiliyor musun? Mesela bana 1-2 gb PSD dokümanları geliyor yeri geldiğinde. Gerçekten merakımdan soruyorum.

Bu arada CMYK kaydetmesi yine de baskıya uygun anlamına gelmeyebilir. Çünkü her RGB renk CMYK'ya çevrildiğinde farklı sonuç verebiliyor baskıda.
Bence asla CC programlarında olduğu gibi süper kaliteli sonuç vermez. Zaten kısıtlama var hocam. Belli bir çözünürlüğün yukarısı için premium gibi bir şey istiyor. Dediğin gibi 1 GB'lık bir baskı çalışmasını neresinde depolayacak bu site Allah aşkına. 😁

Beyler sakin olun. Ben bu işin okulunu okudum. Hem bir şirkette hem de aktif olarak freelancer şeklinde hizmet vermekteyim. Dışarıya hazır şablonlarla iş yapmama gerekliliğinin de farkındayım. Yukarıda belirttiğim gibi sadece fikir için bakıyorum.
Okulda ne gördün? Geçmişte Youtube deneyimim var ve bilindik birkaç isim ile çalışmam oldu. Bu süreçte çoğu programı öğrendim. Milletin kendini bir şey sanması ile bir süre daha dayanıp bıraktım. PS'i ve PR'i böyle öğrendim ama bunun okulu var ve kız arkadaşım gidiyor. CANVA kullanıyor. Kendimden utanıyorum orası ayrı konu.

Hayatımın harbi bir kısmı PS'de millete video kapak fotoğrafı yaparak geçti, bildiğim için milletin şahsi isteklerini de yaptım ve kendimi geliştirdim. Sırf deneyim olsun diye alakam olmayan işlerde çalıştıktan sonra sonunda bu bilgilerimi kullanabileceğim bir işe girdim. Bu işin okulunu okuyan kız arkadaşımla 2 ay önce bir yere iş başvurusunda bulunduk, alakasız üniversitemle girdim çalışma örneklerimi verdim(fiziki çalışmaların 1 kopyasını saklarım) ve aynı akşam yarın tekrar gelmem istendi kız arkadaşım hala bekliyor. Bu iş bitmeyecek ve uçsuz buçaksız bir iş. Millet bunu görüp heveslenir ama "ah" yaparsınız, hiçbir Photoshop'çu durduk yere öğrenmez ve minimum 4-5 yıllık tecrübe ile bu işe girer.

Peki gelen PSD ve Ai dokümanlarını sorunsuzca açıp tümünü editleyebiliyor musun? Mesela bana 1-2 gb PSD dokümanları geliyor yeri geldiğinde. Gerçekten merakımdan soruyorum.

Bu arada CMYK kaydetmesi yine de baskıya uygun anlamına gelmeyebilir. Çünkü her RGB renk CMYK'ya çevrildiğinde farklı sonuç verebiliyor baskıda.
Corel olmadığı için ve direk baskıda olmadığım için bilemiyorum ama birisi bana kendi tasarımını basmam için verdi ve Canva'dan yaptığını söyledi ben de baskıya yolladım. Klasik Corel'de renkleri oturturlar diye düşündüm ama direkt baskıya aldık renklerde sorun yoktu dediler.

Canva'nın sunucuları 1GB-2GB'dır 5 yıllık deneyim HDD'si saklıyorum 580GB :D yakında dolacak gibi duruyor.

Okulda ne gördün? Geçmişte Youtube deneyimim var ve bilindik birkaç isim ile çalışmam oldu. Bu süreçte çoğu programı öğrendim. Milletin kendini bir şey sanması ile bir süre daha dayanıp bıraktım. PS'i ve PR'i böyle öğrendim ama bunun okulu var ve kız arkadaşım gidiyor. CANVA kullanıyor. Kendimden utanıyorum orası ayrı konu.

Hayatımın harbi bir kısmı PS'de millete video kapak fotoğrafı yaparak geçti, bildiğim için milletin şahsi isteklerini de yaptım ve kendimi geliştirdim. Sırf deneyim olsun diye alakam olmayan işlerde çalıştıktan sonra sonunda bu bilgilerimi kullanabileceğim bir işe girdim. Bu işin okulunu okuyan kız arkadaşımla 2 ay önce bir yere iş başvurusunda bulunduk, alakasız üniversitemle girdim çalışma örneklerimi verdim(fiziki çalışmaların 1 kopyasını saklarım) ve aynı akşam yarın tekrar gelmem istendi kız arkadaşım hala bekliyor. Bu iş bitmeyecek ve uçsuz buçaksız bir iş. Millet bunu görüp heveslenir ama "ah" yaparsınız, hiçbir Photoshop'çu durduk yere öğrenmez ve minimum 4-5 yıllık tecrübe ile bu işe girer.
Gel o zaman ben sana biraz kendimi anlatayım. Atatürk Üniversitesi Erzurum'da bu işin temelini aldım. Ekstra olarak okulumda kaliteli bilgisayarlar aracılığıyla okuldan sonra çalışmaya devam ettim. Bunu gören okulum tasarımlarımızı yapmak ister misin diye teşvik etti. Günden güne çalışma yaptıkça kendime bir şeyler kattım. Okul bitince derin bir boşluk oldu. Artvin'e kendi köyüme gittim. Bulunduğum yerde tabelalar, logolar, cam giydirme gibi işlerde tüm esnafa yardım ettim. Gram para istemedim, bunları yaptıkça kendime ekstra bir şeyler katmış oldum. Şuan kendi köyüme gidip dükkanları vs. gördükçe gururlanıyorum. Daha sonra freelance olarak bir müddet buradan müşteri portföyüm gelişti. Ama sigortalı bir işe girmem gerektiği de belliydi. İstanbula yerleşme kararı aldım. Şuan hem bir şirkette grafik tasarımla uğraşıyorum. Ek olarak dışarıya da hizmet veriyorum.

Ben grafik tasarımcı değilim ama uzun yıllar boyunca Photoshop kullanarak para kazandım. Hatta yarışmalara katılıp ödüller de aldım. Sonra uzun bir süre tasarımlara ara verdim. Geçtiğimiz yıllarda eşim Canva ile tanıştırdı beni, gayet beğendim. Evet hazır tasarımlar var ama olay o hazır tasarımlardan ilham alıp yeni şeyler ile geliştirmekte diye düşünüyorum. Şu anda aktif olarak Canva'yı kullanarak yurt dışında bir firmaya işler yapıyorum. E-kitaplar üreterek Etsy'de satıyorum. Birkaç firmaya da sosyal medya için tasarımlar yapıyorum. Çok şükür gayet güzel kazandırıyor. Ama altını çiziyorum grafik tasarımcı değilim. :) Hobi olarak yaparken şimdi gelir amaçlı kullanıyorum. :)

Adobe bir anda bir hata var bilmiyorum der 4 günlük emeği siler, sonra kurtaramadık silindi der, tekrar açarsın bir bakarsın kurtarıldı der.
Tecrübeli kullanıcılar bir kaç işlemde bir CTRL + S tuşuna 30 kere bastığı için genelde böyle şeyler yaşanmıyor 😂 Kayıt sistemiyle çalışan her yazılım için geçerli bir hareket bence.

@CasillasYokeden Canva ve Adobe Express basit tasarımları bilgi veya öğrenme gerektirmeden yapabileceğiniz ve hızlı sonuç alabileceğiniz bir alternatif. Bu açıdan oldukca faydalı.

Canva ve Adobe Express basit tasarımları bilgi veya öğrenme gerektirmeden yapabileceğiniz ve hızlı sonuç alabileceğiniz bir alternatif. Bu açıdan oldukca faydalı.
Tanımınız harika fakat arkadaşlar beni yanlış yargıladı. Ben canvayı sadece fikir için kullanıyorum. Çok nadir de olsa şablonları kullanıyorum. Birebir aynısını kopyalıyormuşum gibi bir algı yapıldı. Onu açıklama gereği duydum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı