Rehber Captain Tsubasa 2 Super Striker NES Oyunu Taktiksel Tüyolar

kayra150

Hectopat
Katılım
17 Mart 2022
Mesajlar
1.242
Makaleler
2
Çözümler
6
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: MSI 945GM3
İşlemci(CPU): Intel Core2 Duo E7300 2.66 ghz
Ekran Kartı(GPU): AMD ATI Radeon HD 2400 PRO
Disk: Hikvision C100 120 GB SSD
Ram: 1 GB
İşletim sistemi: antiX 22 64 bit
Kernel: xanmodv1-lts (6.6.21)

Monitör: Casper926w - 900w
Klavye: Casper K5108
Fare: PGM07
Kulaklık: TIGOES TH-812
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba. Böyle bir rehber açmayı uzun zamandır düşünüyordum ve yapıp yapmama konusunda da kararsız kalmıştım. En sonunda kararımı verdim ve açıyorum. Linç edilebilirim, laf edenler olabilir, "Hocam 2023 yılındayız 30 sene önceki oyunla mı ilgileniyorsun." diyenler olabilir ama her şeyi göze aldım ve içimde duracağına burada dursun istedim.
Önce kısaca oyundan bahsedelim. Oyun Captain Tsubasa animesinden uyarlanan bir oyun sayılır. Platform olarak NES oyunudur ve elinizde hangi cihaz olursa olsun basit bir NES emülatörü ile oynayabilirsiniz. Hikaye olarak biraz değiştirilmiştir örneğin Nankatsu Lise takımında Tsubasa yer almaz, çoktan Brezilya'ya gidip Sao Paulo takımındaki kariyerine başlamıştır çünkü vb.
Oyunun bendeki mazisi ise apayrıdır. Yıllardır sıkılmadan oynadığım tek oyun diyebilirim. Biraz öznel olabilir ama bence gelmiş geçmiş en iyi Tsubasa oyunudur kendisi. Dream Team ya da Zero Miracle Shot gibi gözünü cebinize dikmez, Rise of New Champions gibi donanım gerektirmez, diğer snes ve NES Tsubasa oyunları gibi yavaş ve sıkıcı biçimde değil dinamik ilerler, ana amacı zevktir.

Şimdi de gelelim oyundaki zevkinizi arttıracak, daha iyi oynatacak bilgilere:
1- Sağ olsun oyunun fanları dünya çapında çok. Bu da farklı içerikleri beraberinde getiriyor. Üstelik yerel düzenlemeler de var. Yani oyunu Türkçe bulabilmeniz mümkün. Türkçe halinde hikayesi değiştirilip ayrı düzenlenmiş hack bile bulabilirsiniz. Örneğin Kaptan Hyuga, Kaptan Misugi, muhteşem Dörtlü gibi hem Türkçe hem de alternatif hikayeli bulabilirsiniz.
2- Diziliş bilgileri: Arkadaşlar bu oyunda 2 tane meta diziliş var diyebilirim. Biri Brezilya dizilişi diğeriyse 442. 433 ve 352 çok iş gören dizilişler değil. 442 dengeli olarak iş görür. 6 ve 7 numaralı pozisyonlara pas ve çalımı iyi olan oyuncular koyup kanattan dalarsınız, ceza sahasına orta açarsınız. Brezilya dizilişinde ise 7 numarayla atak yapılır genelde. Oyunun temelinde ceza sahasına orta açma vardır.
3- Defans Stili: Yine 2 meta stil var. Biri Kontra yani ani atak, diğeri pres. Peki bunlar ne işe yarıyor?
Kontra: defanslar atak yapan oyuncuya pres yapmak yerine ceza sahasında beklemeyi, rakip ceza sahasına girince pres yapmayı tercih ederler. Ayrıca forvetler de olası kontra ataklar için ileride pas beklerler.
Pres: Defans ve orta sahalar topu alan kişiye ölümüne pres yaparlar. Çoğu zaman bir adama 2 ve üstü kişiyle basmış olursunuz.
Hangisini kullanmalı: Ceza sahası içinde özel şut atan rakip varsa (örneğin oyunun ikinci maçında Satilste özel kafa şutu atar) topu ceza sahasına getirtmemek için pres oynamak daha mantıklı olur. Diğer durumların genelinde de kontra oynamak daha mantıklı.

Takım takım önerdiğim kısa taktiklere gelelim şimdi. Bu arada arkadaşlar bu bilgiler %100 bana ait değildir. Zamanında başka yerlerden bulduğum bilgileri kendi bilgilerimle harmanlayarak, uzun uzun deneyerek bu hale getirdim belirtmek istedim. Çalma olarak algılanmasın bu bilgilerin son haline gelmesi %70-%80 kendi çabamdır.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Screenshot_20230306-180907.jpg


Sao Paulo
Genel anlamda iyi takımdır.
Kaleci: Yeterli, bazen çok zor topları bile kurtarır.
Defans: Amaral ve Dottil sağ olsun defansınız sağlama yakın. Zaten Brezilya takımının milli defans oyuncuları kendileri.
Orta saha: Tsubasa zaten en güçlü adamımız, her alanda iyi. Babington'un da çalımı ve pası yeterlidir.
Forvet: Bu alanda biraz vasatız. Forvette öne çıkan adamımız Gil ancak gücü çoğu zaman yetersiz kalıyor.

Screenshot_20230308-144436.jpg

Screenshot_20230308-144854.jpg

Taktikler
Diziliş: Brezilya
7 numaraya Tsubasa (kanattan ilerleyip Drive pas ile orta açması için) ya da Babington. 9 ve 10 numaraya Gil veya Tsubasa öneririm. 7 Numaranız 9 numaraya orta açacak, topu arkaya bırakırsanız genelde 10 numaraya kaleci zayıflamış denk gelir. Kiminle zayıflatıp kiminle vuracağınız size kalmış ben şu şekilde kullnıyordum: 7 Babington, 9 Gil, 10 Tsubasa. Küçük bir ekleme: Amaral ve Dottil, forvet yorulduğunda forvete geçip kafa ve vole şutlarıyla gol bulabilirler. 10 ya da 9 numarayla yer değiştirebilirsiniz yorgunluğa göre.
Defans: Genellikle Kontra. Arkadaşlar defansımız sağlama yakın demiştim. Amaral hava toplarında, Dottil yer toplarında güçlüdür. Bu nedenle bu adamlarımızın ceza sahası içine atılan ortalara topu uzaklaştırma için çıkmaları yerinde olur. Ama yukarıda daha önce de bahsettiğim gibi pres oynayacağınız zamanlar da olacak.
Klasik Atak Biçimi:
1) Tsubasa topla ilerler ve 2,3 kişinin markajına girer. Ardından Drive pas kullanarak topu 7 numaradaki Babington'a atar. Babington orta açmalık pozisyona kadar top sürer ve durum oluştuğunda 9 numaraya orta açar. 9 numara topu arkaya bırakır ve 10 numara kaleci zayıflamışken gol bulmayı dener.
2) Kontra ataklarda Tsubasa Drive pasıyla rakip defans arkasına top atabilir pas %99 geçecektir zaten. Gidişatını iyi ayarlarsanız pasın, 9 numara kolaylıkla topu kontrol edip kaleciyle karşı karşıya kalabilir. Birebirde şut denenir. Pası atan kişi babington ve pası alan kişi Tsubasa da olabilir bu durumda enerjiyi daha efektif kullanmak adına kaleciyle birebirde topuk kaldırma çalımını öneririm. Çok önemli durumsa, maçın son anlarıysa daha başarı yüzdesi yüksek gol şansı için birebirde Drive shot da kullanılabilir.
3) İşlerin yolunda gitmediği herhangi bir şanssız durumda Tsubasa sahanın herhangi bir yerinden Drive shot ile gol bulmayı deneyebilir genelde gol girecektir. (Kaleci Maeo hariç. Drive shotlara bağışıklığı var adamın.)
4) Sao Paulo'ya ikinci kez geldiğimizde Drive şutun uzaktan etkisinin azaldığını göreceksiniz. Temelde yine zayıflatma amaçlı oynayın. Gil'in şutlarının hiçbirinin girmediğini göreceksiniz. Bu yüzden artık Tsubasa'yı 9 ya da 10 numarada kullanmaktan ve golleri ona attırmaktan başka çareniz yoktur. Bol şans.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Screenshot_20230306-182647.jpg


Nankatsu Lise Takımı
Atakta iyi ama defansta ve kalede çok vasattır.
Kaleci: Kale direkleri de olmasa da her şut gol olabilirdi. Çok çok vasat bir kalecimiz var. Ceza sahası dışından adı olmayan rakibin düz şutunu bile genelde gol yer.
Defans: İshizaki özel bloğuyla bazen iş görse de genel anlamda defans statları çok düşük. Takasugi'nin de keza statları düşük, İshizaki'den de az.
Orta saha: Misaki ve İzawa orta sahayı kurtaran adamlarımız. Orta diyelim. Taki'nin de çalım ve pası ara ara iş görür.
Forvet: Nitta'nın özel şutları sağ olsun yeterli gücümüz var.

Screenshot_20230308-145327.jpg

Screenshot_20230308-145537.jpg

Screenshot_20230308-145449.jpg

Screenshot_20230308-150245.jpg

Taktikler
Diziliş: 442. Misaki takımdaki en güçlü oyuncumuz ve bu adamımızı defansta kullanmak da mantıklı olur çünkü defansımız Ishizaki'nin bloğu hariç çok sakat. Zaten ilk 2-3 maç için Nitta'nın saldırıları yeterli olacaktır. Bu yüzden 4 ya da 5 numaraya Misaki ve İshizaki koymanızı öneririm. Tercihen 4 Misaki, 5 İshizaki. Misaki statları yüksek olduğu için Morisaki'nin yiyebileceği çoğu şuta başarılı düz blok atacaktır. Özel şutlara bile. Blokçu olarak kullanayım derseniz 5 numara da oynayabilir. Diğer püf noktalar; 7 numara Taki, statları vasat olsa da bazen çalım ve paslarıyla atağa destek olabilir. 11 Numaraya Kisugi öneririm. Kisugi takiden de vasat statlara sahiptir. Çok çok kafa ve vole vurabilir o da kaleci yerdeyken çok çok. Böyle durumda bile gol atamayabilir. Ama onun için en uygun pozisyondur. Misaki'nin defansa geçmesiyle 10 numaraya geçebilecek en mantıklı isim İzawa'dır. İzawa'nın havadan gelen toplarda da statları yüksektir. Bu da Taki'nin kanadından yapılan ataklarda Nitta'ya top havadan gelirse İzawaya bırakmasını mantıklı ve işe yarar bir taktik haline getirir. Son maçlara geldikçe kaleciler güçlenir, şutçular güçlenir ve Misaki'nin defans gücü yetmemeye başlar. Bu durumlarda da defansı İshizaki ve Takasugi'ye bırakıyoruz kaleyi de direklere bırakıyoruz artık ne denk gelirse... Rakip 5 gol atıyorsa siz 6 atın taktik buna dönüyor son maçlarda. Misaki'yi bu maçlarda 10 numara ya da 11 numara olarak oynatabilirsiniz. Tercihen 10.
Defans: Genellikle kontra. Bırakın defans ceza sahasında beklesin ki her top kova kalecimize gelmesin defansa çarpma ihtimali de bulunsun. Zaten pres ile de pek başarı sağlayamıyoruz bu takımda çünkü statlar düşük.
Klasik atak biçimi: 7 numara Taki kanattan ilerler ve Nitta'ya orta açar. Markaja gelen yoksa Nitta topu kontrol edip kaleciyle birebirde Hayabusa şutu ile gol bulmayı dener, markaja gelen olursa yerden gelirse Hayabusa vole ile gol dener. Havadan gelirse ve markaja gelen de varsa Kisugi'ye bırakır. Tercihen Kisugi markajsızsa topu kontrol edip kaleciyle birebirde şut dener. Markajlıysa direkt şut dener ama çoğu zaman şutu atamayabilir. Arkada başka oyuncumuz varsa Kisugi ile de arkaya bırakıp atağı tazeleyebiliriz. Aynısının ayna versiyonu diyebileceğimiz 6 numara ile atak yapılır ve orta açılır. Kisugi topu Nitta'ya bırakır. Gerisini biliyorsunuz :) 6 numarada ne yazık ki karar kılabildiğim bir isim yok. İzawa olabilir belki. Hem Kisugi 7 numaradan gelen ortayı top havadan geldiyse İzawa'ya bırakabilir.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Screenshot_20230306-182725.jpg


Japonya Genç Milli Takımı
Eveet geldik oyunun en zevkli en karmaşık, yedekleri de olan takımına. Bu takımın defansının zayıf olduğunu düşünüyorum. Atakta Hyuga, Orta sahada Tsubasa, Defansta Jitou ve Souda ön plana çıkıyor. Ancak dediğim gibi özel hareketler haricinde statları düşük.
Kaleci: Wakashimazu özel kurtarmasıyla, Wakabayashi de sık sık kritik kurtarışlarıyla kalede güvenilir performans segiliyorlar. Her ne kadar bazen saçma sapan gol yeseler de...
Orta Saha: Kesinlikle güçlü bir orta sahamız var hem defansa destek hem atağa destek konusunda.
Forvet: Hyuga ile atak gücümüz muazzam.

Screenshot_20230308-150542.jpg

Screenshot_20230308-150601.jpg

Screenshot_20230308-150634.jpg

Screenshot_20230308-150736.jpg

Screenshot_20230308-150819.jpg

Screenshot_20230308-150911.jpg

Screenshot_20230308-150930.jpg

Screenshot_20230308-151054.jpg

Screenshot_20230308-151200.jpg

Screenshot_20230308-151902.jpg

Screenshot_20230308-153857.jpg

Screenshot_20230308-153833.jpg

Taktikler
Defans: Pres. Neden pres çünkü arkadaşlar defansta oynayan arkadaşların defans statları düşük. Bu yüzden pres seçiyoruz ki özel kaymalarımız ve bloklarımızı seri şekilde etkili kullanıp maksimum verimi alabilelim.
Diziliş: 442. Şimdi işleri biraz karıştıracağız. Öncelikle İshizaki'yi çıkarıp yerine Sawada'yı alıyoruz. Ardından Matsuyama'yı forvete 11 numaraya çekiyoruz. Matsuyama'yı en iyi kullanma yolu budur arkadaşlar maalesef bu oyunda Matsuyama'ya forvet gibi davranmamız gerek ya da 8 numarada Orta saha desteği gibi. Önerim şu şekilde olacak:
1. Wakashimazu
2. Misaki
3. Masao
4. Souda
5. Jitou
6. Sawada
7. Kazuo
8. Misugi (ya da Matsuyama)
9. Hyuga
10. Tsubasa
11. Matsuyama ( ya da Misugi)
Yorgunluk anında yedekler: Wakabayashi, Nitta ve nadiren İshizaki.

Screenshot_20230308-153857.jpg

1 numara Wakashimazu. Özel kurtarma yeteneğiyle bence Wakabayashi'nin bir adım önündedir. Wakayabayashi ile çoğu şuta yumruğa mahkumken, Wakashimazuda Triangle Jump ile hem yumurukla çelme hem de yakalama ihitmaliniz var şutun gücüne ve Wakashimazu'nun kritik atıp atmamasına bağlı olarak. Ana tercihim bu yüzden Wakashimazu'dan yana ancak bu özel kuratış çok fazla enerji harcadığı ve normal statlara kalındığında da zayıf kaldığı için Wakabayashi'ye işimiz düşüyor. Wakashimazu'yu ilk yarı kullanmanızı öneririm. Yorulana kadar kullanın. Yorulduğu zaman Wakabayashi'ye geçin. Yorulmazsa da ikinci yarı Wakabayashi'ye geçin. Önerim bu. Morisaki kovasını da oyun boyunca kullanmanıza gerek yok. Wakabayashi'nin yedekten girdiği hiçbir maçta aşırı yorulduğunu görmedim sağ olsun.

Screenshot_20230308-153833.jpg

2 numara. Misaki'yi beke koymanın güzel avantajları var öncelikle korner açısından bahsedeyim. Korner kazandığınızda korneri kullanacak kişi otomatik olarak 2 numara oluyor ve açıkçası Misaki'nin pas gücü kötü değil. Yani kötü bir seçim değil. Üstüne defanstaki stat açığımızı biraz kapatmamıza destek oluyor. Ayrıca Atağa destek konusunda da iş görüyor. Misaki 2 numarada oynarken orta sahaya yakın bir pozisyonda Altın İkili kullanırsa direkt orta açma pozisyonuna girmiş oluyor. Bu sebeplerden ötürü 2 numara Misaki için uygun. Özel şutlarını kullanamıyoruz doğru ama bunu Tsubasa yorulduğunda Tsubasa'yı beke çekerek çözebilirsiniz. Tsubasa bekte dinlenirken Misaki 10 numarada ataklara odaklanır.

Screenshot_20230308-150930.jpg

3 numara neden Masao? Kazuo ve Masao kardeşlerin statları çok düşük olsa da her harekete özel yetenekleri bulunması işimizi görüyor. Dolayısıyla kardeşlerden birini kanatta oynatıp hem özel verkaçlarıyla atağa götürüp orta açtırabiliriz hem de birini defansta kullanarak kayma, blok ya da pas kesme anlamında kullanabiliriz. Ayrıca Jitou oyundayken çok enerji isteyen ve rakip kaleci zayıflamışken iş görebilecek Skylab 2X Hurricane şutları da var. Bu da Misaki'nin kanadından atak yapıldığında top arkaya bırakılırsa iş görür. Ayrıca Kazuo ve Masao da stat olarak güç olarak aynıdır. 7 Numara yorulduğunda kolaylıkla 3 ve 7 numara arasından değişiklik yapıp yorgun kardeşi dinlenmeye alabilirsiniz.

Screenshot_20230308-151200.jpg

Screenshot_20230308-150736.jpg

4 ve 5 numara... Bu pozisyonlar için internette çok fazla şey okudum. Kazuo masao kullananlar, Misugiyi defansta kullananlar falan vardı ama ben Jito ve Souda'dan daha çok verim aldım. Souda için en uygun pozisyon bence 4 numaradır. Çünkü kayma statı hariç diğer tüm statları vasatın altındadır ve kayma statı da çok güçlü değildir. Lakin Razor tackle gibi yetenekle donanınca iş gördüğünü kabul etmek gerekir. Jito da aynı şekilde blok ve kayma statı dışında vasattır ancak Power tackle ve Power block oldukça iş görür performansla oynatır kendisini. Blok olarak önce çıktığı için Jito'nun 5 numarada oynamasını daha doğru buluyorum. Olası yorulma durumlarında ayrıca 4 ve 5 numara arasında kolaylıkla değişiklik yapılabilir.

Screenshot_20230308-150634.jpg

6 numara Sawada? Ne alaka şimdi böyle vasat altında statı bulunan bir oyuncuyu kullanmak? Arkadaşlar kanat atakları için Sawada'yı uygun buluyorum. Toho Combi özel verkaç yeteneğiyle inanın İshizaki'den daha iş görür konumdadır. Hem de daha uzun süre. 6 Numara Sawada olmasıyla birlikte; 6, 2 ve 7 numaradan ataklarla ceza sahasına orta açacak pozisyona girebilmek mümkün. Bu yüzden Sawada.

Screenshot_20230308-151902.jpg

8 Numara Matsuyama mı Misugi mi? İlk tercihim bu pozisyonun Misugi'ye verilmesi. Çünkü bu pozisyon ataktan ziyade defansa destek olma konusunda kayma ve pas kesme kullanır. Bunlar da Misugi'nin güçlü statlarını yansıtıyor. Ayrıca ataklarda da paslarına güvenebilirsiniz. Bu pozisyonda Matsuyama da bazen kaymalarda ve pas kesmelerde iş görür. Kaleci zayıflamışken önü de boşsa ceza sahası dışında Eagle şut çakabilir.

Screenshot_20230308-150911.jpg

9 Numara Tartışmasız Hyuga. En iyi en güçlü forvetimiz. Kaleci zayıflamışken Neo Tiger şutla genelde golü bulur. Kaleciyle birebirde Neo Tiger ya da güçlü kalecisi bulunmayan takımlara karşı Tiger şut ile gol bulabilir. Tiger Tackle ile takımın en başarılı kayanı diyebiliriz ancak forvette çok işimize yaramıyor ne yazık ki. Bu yeteneği kullanacağımız zaman da gelecek açıklayacağım az ileride.

Screenshot_20230308-150601.jpg

10 numara Tsubasa. Özel pası Drive Pas'ın %90 rakibi aşmasıyla, Misaki ile güçlü verkaç yeteneğinin bulunmasıyla, yeri geldiğinde az enerji isteyen topuk kaldırma çalımıyla tam 10 numaraya uygun adaydır.

Screenshot_20230308-151054.jpg

11 numara Matsuyama. Eagle şutu daha efektik kullanmak adına 11 numara Matsuyama için uygun pozisyondur. İster Hyuga'yla arkaya bırakıp kaleciyi zayıflatın ister kaleciyle birebirde Eagle şut kullanın etkisi sizi şaşırtacaktır. Hatta çalım statı yüksek olmamasına rağmen ara ara attığı çalımlar da sizi şaşırtır. Şaşırtıcı bir isimdir Matsuyama. Beklentinin ötesinde performans sergileme imkanı vardır. Diğer seçenek ise Misugi'nin 11 numarada oynaması. Misugi oynarsa çok iyi bir yanıltıcı isim olur. Çünkü statlarının yüksekliğinden ötürü çoğu zaman topu arkaya bıraktığınızda başarılı şekilde bırakacaktır. Sonrasında Hyuga gol bulmayı deneyebilir. Ayrıca Misugi çalım statının güçlü olması sebebiyle kaleciyle birebirdeyken düz çalımla gol bulmayı deneyebilir. Her ne kadar tercih etmesem de defansta da deneyebilirsiniz Misugi'yi.
Yedekler:
1) Defansta Jito ya da Souda çok yorulduysa, birinin birini dinlendirecek enerjisi kalmadıysa; birinin yerine Ishizaki'yi oyuna alın. Tercihen Souda'yı çıkarın çünkü kayma statı haricinde tüm statları vasattır ancak Jito en azından blok statıyla bazen kaleye gelen şutlarda işinizi görebilir.
2) Wakabayashi'yi yukarıda açıklamıştım. Wakashimazu yorulduğunda ya da yorulmasa da ikinci yarı.
3) Misugi bazı maçlarda çok yorulabilir. Kalp rahatsızlığından ötürü olsa gerek enerjisi 100'ün altına düşerse diğer maça 0 enerji oluyor diye biliyorum. Bu yüzden dikkatli kullanın, 11 numara değilse kaleye mesafe de uzun değilse top sürmekten kaçının. Ola ki yoruldu ve 300'ün altında değer gördünüz bence derhal çıkarın. Yerine girecek en mantıklı oyuncu bence Nitta'dır. Bu durumda 11 Nitta, 8 Matsuyama olacak. Nitta her ne kadar statları düşük olsa da kaleciyle birebirde Hayabusa denerseniz bazen gol atabildiğini göreceksiniz. Atamasa bile kaleciyi zorlar ve topu sektirebilir bu da gol şansının devam etmesi demektir.
Diğer isimlere hiç ihtiyaç duyduğumu hatırlamıyorum.
Bazen zevk amaçlı Sano'yu kullanırdım Jito'yla şut denemek için ama kaleciyle birebirde denediğimde bile başarı sağlamıyordu.
Yine zevk amaçlı Brezilya maçında Morisaki'yi oynatırdım. Almanya maçı ve Brezilya maçı arasında git gel yapıp stat artışı sağlamak için.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kısa tüyolar:

Screenshot_20230308-154658.jpg

1) Eğer defansınız güçsüzse ve ceza sahasına atılan bir topla markaja girdiyseniz takip yapın en iyi seçenektir. Topu uzaklaştırmaya çıksanız zaten bir şey yapamayacaksınız, pas kesme de çok nadiren iş görür, bekleme yapmak da iş görmez. Ama takip seçerseniz rakip arkaya bırakmayı seçerse topu kesme şansınız olur, kontrol etmeyi seçerse rakip topu aldığında direkt markaja girmiş olursunuz, şut ya da pas atmayı seçerse de en azından başarısız bir hareket sonrası sersemleme gibi olayınız olmaz. Anlamışsınızdır ki başarısız hareketlerde oyuncular bir süre sermseleme süresine giriyor. O oyuncuyu seçip geri markaj yapmaya koşsanız bile belli süre geçmeden markaja girmiyor. Sersemletlemeden sakındığınız için takip etme seçtiğiniz oyuncunun olası durumda gol olacak topu çıkarmaya gelme şansı bulunur.

Screenshot_20230308-155408.jpg

Screenshot_20230308-155411.jpg

2) Ataklarınızda çoğu zaman kaleciyi zayıflatmaya çalışın. Bunun da en kolay yolu kanattan yapılan ataklar sonrası ceza sahasındaki bir adamınıza orta açıp arkaya bırakmaktır. Zayıflamış şaşırmış kalecinin gol yeme ihtimali daha çoktur. Ayrıca şaşırmışlıktan yere düşme olasılığı da bulunur. Kaleci yerdeyken daha da zayıflamış olacaktır.

Screenshot_20230308-155200.jpg

3) Kaleciyi zayıflatma durumunuz yoksa kaleciyle birebir pozisyonlara girmeye çalışın ve o anki oyuncunuzun güçlü yönlerinden birini tercih edin. Örneğin Nitta'da Hayabusa şut, Tsubasa'da Drive şut ya da topuk kaldırma. Burada önemli bir nokta da eğer kaleye yaklaşırken çok çalım attıysanız kaleci çalım durdurmaya meyilli olacaktır bu da birebirde çalım yerine şutlara karşı daha zayıf olacak demektir.

Screenshot_20230308-154658.jpg

4) Eğer kaleciniz ceza sahasında markaja girerse genelde kalede bırakınız kaleyi terk etmesin. Bazı nadir durumlarda, örneğin markaja aldığı oyuncunun güçlü olmadığından eminseniz veya kaleciniz yerdedir ya da şaşırmış durumdadır bu durumda zaten şutu karşılama olasılığı düşmüştür bari adama uçayım diyebilirsiniz bu durumlarda çıkışmak daha mantıklı hale geliyor ama %70-%80 çıkışmayın.

Screenshot_20230308-150245.jpg

5) Yumruk mu seçmeliyim yakalama mı? Arkadaşlar Oyunun çok büyük yüzdesinde (kabaca %85 diyelim) yumruk seçmek daha mantıklıdır. Bazı özel durumlarda yakalama seçme durumunda kalırsınız. Ceza sahasında güçlü vole ya da kafa vuruşu olan isim vardır vb. topun ona sekmemesi için yakalama seçilebilir. Bu durumla en çok Japonya - Fransa maçında karşılaşırsınız.

Screenshot_20230308-150736.jpg

6) Jito ile %80 Power Block kullanın. Bu blok yeteneği hem güçlüdür hem de pas keserken ve çalım durdururken bile işleyebilir.

7) Oyunun son iki maçında yani Brezilya ve Almanya maçında çok zorlanacağız. Öyle ki normal oyuncuların güçlü olması yetmiyormuş gibi kaleciler de oldukça güçlü. Müller ve Gertise gol atması çok güç kalecilerdir. Öyle ki zayıflatayım da Neo Tiger çakayım dersiniz gene de gol olmaz. Bundan dolayı en garanti gol başarımız Tsubasa'nın Cyclon'e şutudur. O son iki maçta diziliş şunun gibi bir hal alıyor:
1. Wakabayashi
2. Misaki
3. Masao
4. Hyuga
5. Jito
6. Sawada
7. Kazuo
8. Soda
9. Tsubasa
10. Misugi
11. Matsuyama

Hyuga'nın sağlam kaymalarını bu son iki maçta defansta kullanarak defansı güçlendirmek mantıklı oluyor. Hyuga'nın ayrıca pas kesmesi düşük olsa da blok ve kayma olarak statları ortama üstüdür. Bu da Tiger Tackle ile bırakın çalım durdurmayı bazen pası ve şutu bile kesebilirsiniz demek oluyor. Diğer bir kullanım alanı da çalımlarıyla orta sahada kullanmak. 90 enerjilik çok güçlü olmayan ama rakipler kayma seçmediğinde genelde başarılı olan bir çalımdır. Ben tercih etmiyorum çünkü orta sahada oynayacak isimlerin pas ve pas kesme güçlerinin iyi olması gerektiğine inanıyorum. Hyuga da maalesef pas özürlüsü bir oyuncu. Pası atarken de keserken de sıkıntı yaşıyor.
Ayrıca 9 numarada Tsubasa kaleci zayıflamışken Cyclon'e kullanarak genelde golü bulabiliyor. 400 enerjilik şut olduğu için Tsubasa'da mümkünse başka hiçbir hareket yapmayın. Markajlarda enerjisi tam dolu değilse direkt bekle yapın. Doluysa hareket yapabilirsiniz ama doluysa yani harcayıp yenilemeye getirtmek için.
Bu son iki maçta İshizaki'nin bloğunu da kullanabilirsiniz ama ben tercih etmiyorum. Bir maçta çok çok iki kez kullanabileceğiniz bir bloktur. Defansınızdaki yorgun isim yerine İshizaki'yi alarak blok deneyebilirsiniz. Ya da İshizaki ile başlayıp blok attıktan sonra eğer ikinci yarıdaysanız Jito ya da Souda yedekten girer.

------------------------------------------- SON --------------------------------------

Okuduğunuz için teşekkür eder ve bol şans dilerim. Umarım bu konu;
Bu oyunu hiç oynamamış arkadaşlara,
Oynamış bitirmiş ama farklı taktikler ve farklı heyecanlar arayanlara,
Tekrar tekrar oynayan ve bıkmayan hadi bir de böyle deneyeyim diyen arkadaşlara,
Yardım niteliğinde olmuştur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı