Çarpan kilidi kapalı işlemcilere OC yapılabiliyor mu?

Zaten her anakart için modlu BIOS yok.

Aşanlar var. Modlu BIOS ile OC yapanlar var. Bulun konuyu bakın. Adamlar yapmışlar. Hatta konu sahibi bile atmış. Fakat işlemcilerin dayanması zor. Büyük ihtimalle Delid yapıyorlar.

Kendi ayağına sıkıp durmakta İntel gibisi yok ama şu grafiğe bakarak söylüyorum ki o limiti koymasalar diğer kendi üst seviye işlemcileriyle çelişirlerdi. Base Clock değeriyle oynanınca gelen stabil olmama sorununu da bayağı azaltmışlar zaten PCIe Clock hızı ile BCLK değerlerinin birbiriyle etkileşime girmemelerini sağlayarak.
relative-performance-games-1920-1080.png

Aşanlar var. Modlu BIOS ile OC yapanlar var. Bulun konuyu bakın. Adamlar yapmışlar. Hatta konu sahibi bile atmış. Fakat işlemcilerin dayanması zor. Büyük ihtimalle Delid yapıyorlar.
Evet hocam ben de şimdi fark ettim bu limiti Comet Lake ile getirmişler. 🤣

Reddit'te bir aralar görünce şaşırdığım bir konuydu. Intel'de K serisi olmayan işlemcilere OC yapanları görüyorum. Bir de ASRock anakartlarda yapanlar yapıyor genelde, ASRock özel bir BIOS mu getiriyor çarpan kilidi açmayı sağlayan? Veya çok üst düzey kullanıcılar bu çarpan kilidini açabiliyorlar mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Z170'lerde BCLK OC yapılabiliyor 6. nesil Intel işlemcilere. BCLK OC'nin türlü türlü sıkıntıları var şahsen önermem. SATA ve USB'yi etkiliyor mesela.

FSB arttirilarak yapiliyor ama cok da verimli degil en guzeli anakart ve RAM'ler OC için uygunsa RAM'lere OC yapmak. Yoksa carpan kilidi kapali olanlarda OC yapmak zor sadece FSB arttirilarak yapiliyor.
Kendi ayağına sıkıp durmakta Intel gibisi yok ama şu grafiğe bakarak söylüyorum ki o limiti koymasalar diğer kendi üst seviye işlemcileriyle çelişirlerdi. Base clock değeriyle oynanınca gelen stabil olmama sorununu da bayağı azaltmışlar zaten PCI-e clock hızı ile BCLK değerlerinin birbiriyle etkileşime girmemelerini sağlayarak.
Eki Görüntüle 860739

Evet hocam ben de şimdi fark ettim bu limiti comet Lake ile getirmişler. 🤣

Modlu BIOS yaparsinda herkes modlu BIOS kullanamaz yani BIOS yuklerken anakart acilmaz hale gelebilir gerek yoksa BIOS flashlamak risklidir.( sadece CPU ve RAM destegi gerekiyorsa arti stabilite sorunlari vb varsa BIOS yukseltin veya modlanmis BIOS kullanin yoksa denemeyin )

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı