Merhabalar. Bildiğimiz gibi işlemcinin içinde transistörler var. Biz daha fazla gerilim uygulayarak bu işlemcilerin çalışma hızlarını ve çarpanlarını artırıp daha yüksek performans almayı hedefliyoruz.
Benim kafama takılan bir soru var. Frekansı artırdığımızda işlemci 1 saniyede yapacağı işi atıyorum 0.9 saniyede tamamlıyor ve 1 saniye içinde toplam yapmış olduğu işlem sayısı artmış oluyor, eyvallah. Peki saat çarpanını artırdığımızda ne oluyor? Vikipedi'de şöyle bir şey gördüm.
Aydınlatırsanız sevinirim.
@Recep Baltaş abi müsait olduğunuzda bakabilir misiniz?
Benim kafama takılan bir soru var. Frekansı artırdığımızda işlemci 1 saniyede yapacağı işi atıyorum 0.9 saniyede tamamlıyor ve 1 saniye içinde toplam yapmış olduğu işlem sayısı artmış oluyor, eyvallah. Peki saat çarpanını artırdığımızda ne oluyor? Vikipedi'de şöyle bir şey gördüm.
10 kez iç döngüye girmesi ne demek? Ben buradan bir işlemin işlendikten sonra tekrar işlenmeye girdiğini anlıyorum ki işlenmiş bilgi neden tekrar işlensin, gitsin sistemin gerekli kısmında işini görmeye başlasın bence.A CPU with a 10x multiplier will thus see 10 internal cycles (produced by PLL-based frequency multipliercircuitry) for every external clock cycle. For example, a system with an external clock of 133 MHz and a 10x clock multiplier will have an internal CPU clock of 1.33 GHz.
Aydınlatırsanız sevinirim.
@Recep Baltaş abi müsait olduğunuzda bakabilir misiniz?
Son düzenleyen: Moderatör: