Çarpanlara ayırmayı anlamıyorum

Whitecrow24

Centipat
Daha fazla  
Bir türlü yapamıyorum şu çarpanlara ayırmayı anlayamıyorum. Bıyıklı Matematik'ten dinledim beynim yandı bayağı, Şenol Hoca'dan dinleyeyim dedim gene beyin yakıcı anlamıyorum! Mutlak değerin aslında zor olmadığını net bir şekilde anladım bu konuyu görünce hiç mantığa uymuyor. Gördüğüm şeyler sadece ezbere dayalı! Başka bir şey yok hele içinde köklü sayıların oldukları daha da zor köklüymüş, üslüymüş, mutlakmış bunun yanında hiçbir şey mutlak değerin en azından yeni nesillerini yapabiliyordum. Konuyu anlamıyormuş gibi hissediyorum, bu yüzden soruda çözemeyecekmişim gibi geliyor.

Bu kadar konu anlatımı izleyip kafanı boşuna yorma. Eğer konuyu anlamadığını hissediyorsan soru çözümlerini izlemekte fayda var. Konuyu en iyi soruları öğretir.

Bu kadar konu anlatımı izleyip kafanı boşuna yorma. Eğer konuyu anlamadığını hissediyorsan soru çözümlerini izlemekte fayda var. Konuyu en iyi soruları öğretir.

Soru çözümü izleyince anlayacağımı düşünmüyorum. Ama bakacağım. Kimi önerirsin? Eyüp b izleyecektim ama zaten konuyu tam olarak anlamadığımdan onun çözümlerini pek anlamam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı