Case Logic CA.MLBP115GY Sırt Çantası

Merhaba arkadaşlar. Bu kez sizlere Case Logic CA.MLBP115GY model isimli laptop sırt çantasını inceleyeceğim. Laptop çantası dediğime bakmayın, laptop, tablet, şarj aletleri, taşınabilir harddisk gibi tüm teknolojik ekipmanlarınızı taşımanıza olanak sağlıyor. Ayrıca şunu da belirtmek gerek, model ismi çok karışık ve bence gereksiz. Keşke daha normal bir model numarası tercih edilseymiş.

Uzun süredir teknolojik ekipmanlarımı ve özellikle laptopumu taşıyabileceğim bir sırt çantası arıyordum. Çünkü normal laptop çantaları hem tek taraflı taşındığından dolayı uzun süreli kullanımda ciddi ağrı yapıyor hem de içerisine alabileceği ekipmanlar çok kısıtlı. Kısa bir araştırmadan sonra yukarıda belirttiğim model isimli Case Logic marka sırt çantasını almaya karar verdim.

Çantanın özelliklerine bakacak olursak, 15 inç MacBook Pro ve 10.1 inç tabletlerle uyumlu olduğu yazıyor. Ancak benim 15,6 inç daha kaba ve ağır olan Hp g62 laptopumu çok kolay aldı. Ayrıca 10.1 inç tabletlerle uyumlu olduğu söylense de Galaxy Note Pro tabletinizi bile rahatça koyabiliyorsunuz, yani aslında çanta verilen değerlerden daha iyi. Toplamda 4 adet göz bulunan çantanın içinde ekstradan 3 adet daha fermuarlı göz bulunuyor. Buralara taşınabilir harddisk, usb bellekler, hafıza kartları, OTG kablosu gibi nispeten daha küçük cihazları koyabiliyorsunuz.

Çantanın hacmi beklediğimden daha büyük. Benim gibi kalın bir laptop kullanıcısı bile çantaya rahat rahat tüm eşyalarını sığdırıyorsa bir ultrabook kullanıcısı ya da MacBook Air kullanıcısını siz düşünün. Öyle ki çantaya Logitech G430 oyuncu kulaklığını bile rahatça sığdırabiliyorsunuz.

Sağlamlık kısmına gelecek olursak, çantayı seçmemdeki açıkçası en önemli etkendi. Diğer marka ve modellerle kıyaslarken açıkça belirgin olan bir şey vardı. Bu çanta yapısı gereği daha kalın bir malzemeden üretilmiş ve daha sağlamdı. İç kısmında ise tabletlerini kılıfsız kullananlar için, tablet konulacak bölümü kadifemsi bir dokuyla kaplamışlar. Bu sayede tabletin çizilmesinin önüne geçmiş oluyorlar, bence iyi düşünülmüş bir ayrıntı.

Bu çantada önemli olan bir diğer nokta da tabi ki taşıma sırasındaki konforu. Normalde sıradan laptop çantalarıyla taşıdığım 15,6 inç laptopum bir süre sonra ciddi ağrı yapıyordu omzumda. Ancak Case Logic dengeyi çok güzel ayarlamış ve o ağır laptopun ağırlığını en az hissedilir hale getirmiş. Vücudun her iki tarafına ağırlığı eşit dağıttığı için ve çantanın omuzlarımıza temas eden bölgelerini kalın ve sağlam ürettiği için alabileceğiniz en yüksek konforu sağlıyor.

Sonuç:

Çantadan son derece memnunum. Fiyatı 179 tl. Ürüne verecek bir eksi bulamadım. Hadi illa bir eksi vereceksek fiyatına verelim diyeceğim ama iyi çantaları hepsi bu fiyata, hatta daha pahalı. Ürüne 10 üzerinden 10 puan veriyor ve herkese tavsiye ediyorum.

Not: iPhone 5s ile çektiğim fotoğraflar "çok büyük" olduğu gerekçesiyle kabul edilmediği için internetten bulduğum fotoğrafları eklemek zorunda kaldım. Kusura bakmayın.

Nereden aldınız peki. İşte aradığım ürün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…