Casper 3230A Yosemite Hackintosh

Uygar Serbest

Kilopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Sizlerin yardımları sayesinde büyük yol katettim. 3 tane sorunum kaldı.
  1. Uyku moduna girmiyor. Aslında giriyor ama birkaç saniye sonra kendi kendine uyanıyor. Sleep Enabler' i denedim. İşe yaramadı.
  2. Pil durumunu göstermiyor. Mavericks' te voodoo battery kext' ini yükleyince sorun çözülüyor ama Yosemite' de düzelmiyor.
  3. Voodoo 2.7.2' den başka kext çalışmıyor. Eski sürümlerde ses cızırtı şeklinde geliyor. Yeni sürümlerinde ise hiç ses yok. Voodoo 2.7.2' de de sürekli Kernel Panic veriyor. Kapa aç yapa açılıyor.

@novalgin @Recep Baltaş @montezuma @talatimac Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Sistem detayları:

Ekran Resmi 2015-07-11 03.21.13.png

Ekran Resmi 2015-07-11 03.21.18.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ses : Aynı chipset bende de var. Yosemite'de VoodooHDA 2.8.7 , Maverickste 2.8.4 çalışıyordu bende. Hangi sistemde isen bunları bir deneyebilirsin.
Pil : Pil için kesin birşey söyleyemeyeceğim. Bende de görünmüyordu. Birkaç kext yükledim şu anda görünüyor. Hackintoch Vietnam Tool - MacPoison - Multibeast Bu programların Yosemite sürümlerinden kextler yüklemeyi dene. İşe yarar birşeyler olabilir. Bunlar olmazsa DSDT yamalama yöntemi ile halledebilirsin ama konuda bilgi sahibi olmak gerekli.
Uyku : Uyku için de DSDT yamalama yöntemi ile sorun çözülebilir.

2. ve 3. sorunu çok garip bir şekilde çözdüm. MacPoison yüklediği kext ile voodoo battery birlikte çalıştılar. Ayrı ayrı kurunca çalışmamıştılar. MacPoison önceden de denemiştim. Ama voodoo battery ile çalışıyorlar. Ses konusuna gelince MultiBeast ile yüklüyordum 2.8.7' yi. MacPoison ile yükledim. Disk izinlerini de onardım. Ses de çözüldü. Bir tek uyku ile ufak bir sorun kaldı. DSDT hakkında bilgim yok. Uykuyu çözelim ufak sorunun çözümünü biryerde görmüştüm zaten. Teşekkürler. @novalgin

Gelişme: Hackintosh Vietnam Tools ile uyku probleminde ilerleme var. Uykuya girmiyor, siyah ekranda kalıyor. Güç tuşuna basarak kapatıyorum mecburen. Tekrar açınca uykudan uyanıyor. USB mouse çalışmıyor ve açılınca hiçbir şey yapamıyor. Tıkladığım şeyler açılmıyor ve fare takıla takıla ilerliyor.

Bu da küçük olan sorun. Açılırken apple logosu düzgün ama son anlarda logo bozuluyor. @talatimac @novalgin Eki Görüntüle 86156

20150711_160749.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Logo sorunu için clover klasöründeki config.plist içerisine kext to patch satırının altına bunu ekle
Kod:
<dict>
    <key>Comment</key>
    <string>Bootloader Graphics - Second Stage Patch</string>
    <key>Find</key>
    <data>QYjE6xE=</data>
    <key>Name</key>
    <string>IOGraphicsFamily</string>
    <key>Replace</key>
    <data>QYjE6zE=</data>
</dict>

Kod:
<key>KextsToPatch</key>
        <array>
            <dict>
                <key>Comment</key>
                <string>Bootloader Graphics - Second Stage Patch</string>
                <key>Find</key>
                <data>QYjE6xE=</data>
                <key>Name</key>
                <string>IOGraphicsFamily</string>
                <key>Replace</key>
                <data>QYjE6zE=</data>
            </dict>
            <dict>
                <key>Comment</key>
                <string>External icons patch</string>
                <key>Find</key>
                <data>
                RXh0ZXJuYWw=
                </data>
                <key>Name</key>
                <string>AppleAHCIPort</string>
                <key>Replace</key>
                <data>
                SW50ZXJuYWw=
                </data>
            </dict>
        </array>
    </dict>
    <key>SMBIOS</key>

Biraz daha geniş bir alanı alarak,verdiğim satırı ekledikten sonra nasıl görünmesi gerektiğini göstermek istedim. Bu benim config.plist dosyamdan. Bir kontrol edin belki yanlış eklemişsinizdir.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı