Casper A15 Anakarta Lehimle Ekran Kartı Takma

Resul ÇELİK

Kilopat
Yer
Tokat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba benim laptobumun anakartı Casper A15 ve İntel HD Graphics ile çalışıyor. İnternette bu A15 in Nvidia GT540M versiyonlarını gördüm. Şimdi sorum şu. Tahminimce benim anakart bu:
img-5734.JPG

Bu da diğer anakart:
For-ASUS-A15HC-Intel-DDR3-REV-2-1-Laptop-Motherboard-Mainboard-P-N-08N1-0L15G00-NVIDIA.jpg

Araştırdım ve üstündeki Nvidia çipini buldum:
n12p-gs-a1new-500x500.jpg

Biz bu çipi benim anakarta lehimleyerek çalıştırabilir miyiz? RAM çiplerini de bulurum veya olmazsa iki anakartın devre şemalarını bulup karşılaştırıp görmediğim parçalar varsa onları da alıp lehimlettiririm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart revizyonlu olduğu için grafik işlemci ünitesini ilgilendiren tüm bileşenler kaldırılmış. GPU ve VRAM'leri taktın diyelim. VRAM bellek kontrolcüsünü nereden tedarik edeceksin? GPU için ayrılmış VRM faz bileşenleri ve güç kontrolcüsü PCB üzerinde mevcut değil. Bunu nasıl tedarik edeceksin? GPU'nun BIOS eepromunu da lehimlemen gerekecek. Kısaca bu iş hayalden ibaret. Bu işin üstesinden sadece usta elektronikçiler gelebilir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı