Casper All-in-One PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA Hatası

dadaruhi

Hectopat
Merhaba, 10 gün önce casper marka all in one PC aldım, üzerinde windows 8 yüklü, o zamandan bu zamana dek tüm güncelleştirmeleri gerçekleştirdim,8.1 haricinde. Makine aldığım ilk gününden mavi ekran hataları vermeye başladım muhtelif biçimlerde, çoğunlukla "kmode_exception_not handled_cl.dll şeklinde yanılmıyorsam.

10 günden bu yana abartısız, 25-30 kere mavi ekran hatası verdi, ve cihaz bu hatadan döndüğü vakit yeniden başlayaıp aynı hatayı veya başka türden mavi ekran içeren hataları vermekte ısrarcı oldu, otomatik onarma moduna kendisini almasına rağmen.

Ürünle birlikte verilen lisanslı windows 8 cd'sini taktığımda dahi çok kere sinir harbi yaşatan hatalar gösterdi, anlayacağınzı otomatik onarma mümkün olmadı ve cd'yi taktığımda da en fazla windowsu kur seçeneği karşıma çıktı.

Bu hatalardan ise sebebini bilmediğim şekillerde kurtuldum kapatıp açarak pcyi, başka da bir şey denemedim, ama çokça kapatıp açarak. Şimdi uzun lafın kısası benim için oldukça tatsızlık içeren bir kullanıcı deneyimi olmakta, garantiye versem yapacakları format atıp olmadı üstüne 8.1' kurmak gibi şeyler olacak büyük ihtimalle.

Zaten gönlümde yatan os windows 7 olduğundan, bu sürümü içerisinde gömülü gelen windows 8 işletim sisteminin yerine kurabilir miyim, kurmak sitediğim lisanslı cd'de hp marka laptopumun cd'si.

Bu süreçte herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım, garantiden çıkmış mı olur ürün ve telafisi mümkün müdür çıktığı vakit de, görüşleriniz bekliyorum.

Bir de link olarak en son geçirdiğim badireden yine şans eseri masaüstüne döndüğümde, aklıma gelem minidump dosyasını ilave ediyorum. Teşekkürler.

Minidump:
Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun Casper'la alakalı bir durum hocam. İşletim sisteminden kaynaklı bir durum değil. Muhtemelen harddiskte bir sorun vardır. Hdtune pro programı ile taratıp görüntüsünü buraya yükleyebilir misiniz? Minidump dosyasına yönetici arkadaşlar bakacaktır.

20 tane mavi ekran var ama tek DMP dosyası yolluyorsunuz. Hepsini yollayın kesin tanı koyalım soruna. Şu an iki ihtimal var: ses kartı ve RAM'ler.

Bu programla RAM'leri test edin:

https://www.technopat.net/forum/mas...usb-den-calisan-ram-bellek-test-programi.html

Kod:
A problem has been detected and Windows has been shut down to prevent damage
to your computer.

The problem seems to be caused by the following file: HDAudBus.sys

PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

If this is the first time you've seen this stop error screen,
restart your computer. If this screen appears again, follow
these steps:

Check to make sure any new hardware or software is properly installed.
If this is a new installation, ask your hardware or software manufacturer
for any Windows updates you might need.

If problems continue, disable or remove any newly installed hardware
or software. Disable BIOS memory options such as caching or shadowing.
If you need to use safe mode to remove or disable components, restart
your computer, press F8 to select Advanced Startup Options, and then
select Safe Mode.

Technical Information:

*** STOP: 0x00000050 (0xfffff89403dbb82c, 0x0000000000000000, 0xfffff88003dd03ee, 
0x0000000000000002)

*** HDAudBus.sys - Address 0xfffff88082000000 base at 0xfffff88008892000 DateStamp 
0x505ab2eb

20 tane mavi ekran var ama tek DMP dosyası yolluyorsunuz. Hepsini yollayın kesin tanı koyalım soruna. Şu an iki ihtimal var: ses kartı ve RAM'ler.

Bu programla RAM'leri test edin:

https://www.technopat.net/forum/mas...usb-den-calisan-ram-bellek-test-programi.html

Kod:
to your computer.

The problem seems to be caused by the following file: HDAudBus.sys

PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

these steps:

select Safe Mode.

Technical Information:

*** STOP: 0x00000050 (0xfffff89403dbb82c, 0x0000000000000000, 0xfffff88003dd03ee, 
0x0000000000000002)

*** HDAudBus.sys - Address 0xfffff88082000000 base at 0xfffff88008892000 DateStamp 
0x505ab2eb

Üstad merhaba, bellek dökümü oluşturmayı pc'yi ilk kullanmaya başladığımda kapatmıştım, bu hata, sonradan opsiyonu geçerli kıldığımda elime geçen tek dump dosyası olduğu için böyle. Bugün pc'yi açtığımda da bir mavi ekran verdi, kapatıp açınca masaüstüne hatasız dönebildim, onunla ilgili olduğunu düşündüğüm dump dosyasını da göndereyim, less-equial than sözcüklerini içeren bir hataydı. Bunun haricinde ilkin sorduğum gibi windows 7'yi ilgili koşullarda yüklememin önünde bir sıkıntı var mı acaba, bununla da ilgili yanıt geliştirebilirseniz memnun olurum, teşekkürler.

Dump dosya:

Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı

- - - Güncellendi - - -

Ses kartını güncelleyin.

Hocam, driver booster adlı yazılımla sistemi yoklamıştım, 13 tane ilgili sürücü güncelleştirmesi buyurmuştu program, hepsini güncellemiştim, içerisinde, ses, ekran, ethernet, vs birçok parça vardı.

- - - Güncellendi - - -

Sorun Casper'la alakalı bir durum hocam. İşletim sisteminden kaynaklı bir durum değil. Muhtemelen harddiskte bir sorun vardır. Hdtune pro programı ile taratıp görüntüsünü buraya yükleyebilir misiniz? Minidump dosyasına yönetici arkadaşlar bakacaktır.

Hashüs kardeş, şimdi hdtune programını indirip tetkik ediyorum. Teşekkürler. Casper'dan yani dolayısıyla donanımsal bir sebepten kaynaklanıyorsa, olmadı aleti gönderirim bakın bunun bir hal yoluna diye. İşletim sistemim Windows değil de balıksırtı sanki.

Memtest ile cihazı test edin. Eğer yapabiliyorsanız cihaza Windows 8.1 kurun.

Kod:
to your computer.

The problem seems to be caused by the following file: hal.dll

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

these steps:

select Safe Mode.

Technical Information:

*** STOP: 0x0000000a (0xfffffc0001f80ba8, 0x0000000000000002, 0x0000000000000001, 
0xfffff802a7da1ed0)

*** hal.dll - Address 0xfffff802a7c37c4f base at 0xfffff802a7c02000 DateStamp 
0x50875a79

Burak hocam merhaba, Windows 8'i tekrar kurdum yanında verilen lisanslı single language dvd'den. Kurma aşamasında depolama birimlerini sildim, tek bir parça halini aldı harddisk ve casper'ın yazılımlarından, olası ayarlamalardan ırak bir biçimde yüklendiği için temiz bir kurulum oldu sanıyorum.

Henüz hiçbir mavi ekran hatası, bir sıkıntı olmadı, tek bir şey dışında o da şöyle ki, kablolu ağ bağlantısı kurulmuyor bir türlü(yerel ağ bağlantısı) bunu adsl modem aracılığıyla deneyemedim(çünkü yok) ama şimdiye dek Windows 8'de iphone'u modem olarak kablolu bir şekilde ekleyebiliyordum sisteme, öyle ki bilirsiniz kablosuz ağ bağlantısı ile telefonuma bağlı olduğunda pc, usb aracılığıyla telefonu pc'ye taktığımda otomatik olarak kablolu ağ bağlantısına dönüyordu.

İlgili realtek PCIe GBE Family Controller sürücüsünü kaldırıp tekrar tekrar yüklememe rağmen durum yine aynı. Bununla ilgili, Windows 8 Hizmetler'de alakalı bir hizmet mi devredışı diye düşündüm ama çözümleyemedim. Sürücü sürümü:8.2.612.2012 bu arada.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ağ kartına ait donanım kimliğini yazın.

Donanım Kimliği ile sürücüleri bulun

Üstad merhaba, donanım kimliği şöyle: PCI\VEN_10EC&DEV_8168&SUBSYS_012310EC&REV_06
öyle arattığımda driveridentifier isimli bir site çıktı üst sırada oraya girdim, kendi bir sürücü güncelleştirme tespiti yapan bir uyguylaması vardı onu indirdim kurdum, taradım ve şöyle bir sonuç verdi, buna göre hareket etmekte tedbirli mi olmak lazım; Drivers for CASPER BILGISAYAR SISTEMLERI A.S - CASPER NIRVANA ONE PC (To be filled by O.E.M.- SKU:To be filled by O.E.M.) - Scan Result ANONYMOUS -

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı