Casper B14y BIOS şifresi sıfırlama

Suleymankuzay6

Femtopat
Katılım
5 Nisan 2022
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayarım Casper B14y ikinci el olarak aldım ve sorunları hiç bitmiyor. BIOS'a girmeye çalıştığım sırada şifre olduğunu fark ettim ve nasıl kaldıracağımı da bilmiyorum. BIOS güncelleme yapmak istedim, Casper sağ olsun bu konuda hiçbir şey paylaşmamış. Ne anakart adını ne de BIOS güncelleme yazımını.

İnternette bilgisayarın modelini yazdığımda hiçbir sonuç çıkmıyor, ne anakart adı ne de BIOS hakkında. Sanki bu bilgisayar hiç var olmamış, sanki bunu Casper üretmemiş gibi çok garıp ama öyle sadece çıkan şey kapak. Fan, İşlemcı bakırı teknik özellik ne bileyim üretim tarihi hiçbir şey yok, Casper resmi sitesi bile cıkmıyor.
Saygılarımla iyi çalışmalar.
 
BIOS şifresi zaten bilgisayar çalınırsa işlem yapmak zorlaşsın diye yapılmış bir şey diye biliyorum. Yani pek kolay olmayacaktır. Belki üzerine tekrar BIOS yazılarak kurtarabilirsiniz ama net bir şey diyemiyorum. Biraz araştırıp tekrar yazmaya çalışacağım.

İnternette okuduğuma göre BIOS pilini çıkarıp takmak ve "jumper" sıfırlamak sorununuzu çözebilir sanırım. "jumper" sıfırlama işlemi her dizüstü bilgisayarda olmuyormuş.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı