Casper BIOS Çöktü

brhnakgn

Hectopat
Katılım
16 Ekim 2013
Mesajlar
41
Yer
Trabzon, Turkey
Merhaba özellikle Recep abiye :) Siteye yeni üye oldum. Gecen yıl Evkur’dan Casper bilgisayar almıştım. Ailemin durumu iyi olmadığı için mecburen elle taksitle almıştım ve halen çalışıp ödüyorum. Garanti kâğıdı çıktı servise götürdüm almadılar. Fakat bir kere bile içini açmadım. Windows 8 yükleyecektim fakat bios güncelleme yapmam gerektiği söylendi. Senin rehberine girdin flashla güncelleme yaptım işlem bittikten sonra reset atin dedi bende cntrl alt delete yaptım biosa girdim sürüme baktim 303 yazıyordu. Yani güncellenmiş. Sonra flashi boottan aldım fakat HDD görünmüyordu unkown yazıyordu. Alla Allah dedim neyse kaydettim çıktım ve bilgisayar bir dahada açılmadı. Düğmeye basıyorum sadece fan sesi hiç ama hic görüntü gelmiyor. Rica edersem bana yardım edebilir misiniz? Servise götürecek param da yok. Cevabinizi bekliyorum. Bu arada abim telefondan yazıyorum hatalarım olabilir af görün. Gerçekten moralim bozuk o kadar çalışıp bir bilgisayar aldım elden gitti.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yorumun için teşekkür ederim bu arada bayramın kutlu olsun. Bu bilgisayar laptop bios pili var mıdır bende öyle düşündüm madem garantiden çıktı. Ben sökeyim dedim açtım bios bilini bulamadım işlemci grafik kartı ramler falan var ama pil yok. Simdi baktım yoksa komple mi sökmem lazım kasayı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sağol senin de bayramın kutlu olsun. Olması lazım benim eski laptopumda siyah bantta sarılı şekildeydi ve fan bağlantısı gibi bir bağlantıyla ana karta bağlıydı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer BIOS ile ilgili bir hata ise düzelmesi lazım. Olmadı eski BIOS sürümünü bulup düzeltebilirsin bir de BIOS sorunları garanti kapsamı içinde garantisi bitse bile senin bunun tamirini isteme hakkın var. Sonuçta bu Casper öküzünün sorunu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarda bios pilini bulamadim soktum nerdeyse komple klavyeyi cikaramadim o yuzdeb tam olarak sokemedim. Daha ne yapmam gerekiyor fikriniz var mi? Ayrica bios dedim hatta almadilar. Parayla yapariz dediler maddi durumum olmadigi icin yaptiramadim.
 
Bilemiyorum şimdi BIOS pilini nereye koyduğunu Casper'in. Ayrıca BIOS güncelledikten sonra oldu derseniz almak zorunda almadı mı tüketici heyetine başvurun o zaman nasıl alıyorlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşım bios pili kasanın arkasını sök ordadır bazen fanın yanında olur, bence bulamadın ise fazla derinlere inme bilgisayarın yoksa tamamen mahvedersin. Sen bios güncellemesi yaparak hata yapmışsın, bios güncellemesi bilen biri yaparsa faydalı olur diğer türlü işte böyle sorunlar çıkar. Casper'ın servisinden umut bekleme boşuna faydası olur mu bilmem ama formatı dene bu tarz durumlarda kurtuluş formattır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı