Casper C500 yüklü ses çıkış aygıtı yok

Ses kartının üzerindeki çip zaten sesin çıkmasını sağlayan çiptir. Adı üstünde ses çipi. Başka neyle alakası olabilir ki. Yalnız o kolay kolay bozulmaz. Şüphem o yüzden. Üstelik o çip arızalı olsa bile tek başına satılan birşey değildir. Zaten bir şekilde tek başına çipi bulmayı başarsanız bile anakarta zarar vermeden çıkarıp takmak ustalık ister. Ufak bir hatada cihazı çöpe çevirmeniz de mümkün.

Notebook'un ses kartını nasıl değiştireceksiniz? Entegre onlar?

Buradan da hiç kimse cihazı incelemeden "kesin olarak" çipin bozuk olup olmadığını söyleyemez. O nedenle servisin görmesini tavsiye ettim.
Mikrofon Girişi nin oldugu bolge var ufak bi parça kablo ile bağlı ses karti o deilmi 2.el satılıyor ses karti diye c500 ben ondan bahsediyorum

Mikrofon Girişi nin oldugu bolge var ufak bi parça kablo ile bağlı ses karti o deilmi 2.el satılıyor ses karti diye c500 ben ondan bahsediyorum
Orası sadece kulaklık + mikrofon bağlantısı. Kart orası değil. Ses kartı içeride anakarta entegre. Söküp takabileceğiniz birşey değil yani. Farkettiyseniz bahsettiğiniz kartın üzerinde USB girişleri de var. Ses kartında USB girişi olmaz ki. Zaten dikkatli bakarsanız ses çipi o kartın üzerinde değil. Ses çipi ses kartının üzerinde olur. Kartın üzerinde kulaklık girişi olduğu için satış yapan sayfalar "usb+ses kartı" diye yazıyor. Onu bir çeşit uzatma kablosu gibi düşünün. O parçayı değiştirmek ses kartını değiştirmek olmuyor. Bilgisayarın hoparlöründen ses almayıp sadece kulaklık kullanacaksanız harici ses kartı alıp USB girişine takıp kullanabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı