Casper Celeron laptopa overclock yapmak

Alpaslan S

Centipat
Ben 1 hafta önce Casper markalı bir laptop aldım. İşlemcisi Intel Celeron1.60GHz hızda 4 GB RAM'i var. 500GB HDD.

GTA sanandreas oynarken orta ayarlarda 20 FPS veriyor ve kasıyor. Böyle olunca bende işlemciye overclok yapmak istedim bir takım araştırmalar yaptım ama bir şey anlamadım. Sizce akıcı bir oyun deneyimi için ne yapmalıyım? Bir de overcılok nasıl yapılır bir yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptoplarda genel olarak O.C. yapılmaz. Yapılmayan kesime dahil sendeki laptop da.Yapacağın çok da bir şey yok.

Ben 1 hafta önce Casper markalı bir laptop aldım. İşlemcisi Intel Celeron1.60GHz hızda 4 GB RAM'i var. 500GB HDD.

GTA sanandreas oynarken orta ayarlarda 20 FPS veriyor ve kasıyor. Böyle olunca bende işlemciye overclok yapmak istedim bir takım araştırmalar yaptım ama bir şey anlamadım. Sizce akıcı bir oyun deneyimi için ne yapmalıyım? Bir de overcılok nasıl yapılır bir yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
Laptoplarda overclock olmaz olsada bi işe yaramaz, zaten kendi turbosunu kendi ihtiyacı olunca açıyor.
İade şansın varsa hemen iade et bir daha da Casper denen illete bulaşma.

Yapçak bie şey yok maalesef.Her laptobun içi cayır cayır.Eğer w10 kullanıyorsan intel extreme tuning utility indir. Download Intel® Extreme Tuning Utility - Intel® XTU
orda core da "core voltage offset" kısmını -150v yap. pc rahatlar belki.ama sıkıntı çıkabilir pc zarar görebilir ama ben yaptım hem daha az ısınıyor hem fps arttı bir dene bence.Bir şey olursa benden değil söyliyim.

Senin cihazın zaten oyun için uygun değil. Ekran kartı olarak işlemci kullanılıyor. Yeni almışsın hemen iade et. O parayı biriktirip sistem topla. Masaüstü al yani. Oyun için laptop alınmaz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı