Casper CMF serisi laptop gpu sorunu..

Emrah Şahin

Hectopat
Yer
Marmaris
Daha fazla  
Meslek
Stajyer at the Neilson Holidays
Öncelikle iyi forumlar.

1.5 yıl önce kadar arkadaşıma Asus marka laptop önermeme rağmen gitmiş casper laptop almış ve beraberinde bir sürü sorun var. Bunlardan sadece birini sormak için açtım bu başlığı.

Casper çakallık için mi yapmış bilmiyorum ama çift ekran kartı teknolojisi var birisi grafik yongası olan intel hd 3000 diğeri ise hesapta 6700m serisi bir ekran kartı.. Arkadaşım biraz araştırma yapıp sadece ATI'yi kullanmak için BIOS'tan birkaç ayara dokunmuş ve kaydedip çıktığınta ise bilgisayar açılmamaya başladı. Tabii BIOS sesleri de ne olduğunu açıklıyordu. Sanırsam çözümü çok kolaydı: BIOS pilini çıkarıp takmak. Ama nedense Casperin bir uyuzluğu ise laptop'un RAM değiştirmek için yaptığı kapağı çıkarınca bile garanti kapsamından çıkmasıydı. Ben o şekilde çözmek istedim sorunu fakat arkadaşım istemedi korkup gitti garantiye gönderdi. Teknik servisin ise nasıl yaptığını anlamadım ama önceki BIOS ayarları daha kapsamlıydı ve daha gelişmişti. Şimdiki ise sadece boot ayarlarını ve saatleri falan ayarlamak için. Bunu nasıl yapmış olabilirler? Ben eski BIOS sürümünü yüklemek istiyorum ama sanırım Casperin driver sayfasında BIOS sürümleri yok. Eski haline getirmenin yolları var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
:) kendi ağzınla cevabı veriyorsun, Biosu güncelledikleri için çoğu özelliğini kapatıyorlar ve başka düzeltmeler uyguluyorlar eski sürümleri casperdan istemeniz iyi olacaktır. Eğer vermezler ise Anakart + Leptop modelini yazarsanız Eski bioslarını verebiliriz. Şuan stabil çalışıyorsa kalması daha iyi olacaktır kurcalamayın casper bilgisayarlar uğraşmaya fazla gelmezler :)

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı