Casper CN.M5K-6200A macOS Kurulumu

TreyLong

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar sistemime mac kurulur mu ? Ve bir kaç soru soracağım. En önemli sorun ; Şuanda Dolby kurulu ve ses kalitesi güzel, Dolby kurulu olmadığı zaman ses çok net çıkmıyor. Nasıl çözeriz?

Markası : CASPER CN.M5K-6200A

Öncelikler sistem özelliklerim;

İşlemci : Intel(R) Core(TM) i5-6200U CPU @ 2.30GHz (4CPUs), ~ 2.3GHz
Ram : DDR3 4GB
Dahili Ekran Kartı : Intel(R) HD Graphics 520
Harici Ekran Kartı: NVIDIA GeForce 940M 2GB DDR3
WLAN Kartı : Realtek RTL8723BE 802.11n Kablosuz LAN PCI-E NIC
Bluetooth : Realtek Bluetooth 4.0 Adapter
Ses : Realtek HD Audio

Son düzenleyen: Moderatör:
Kuramıyoruz yani :(

Wifi kartının kurulamaması sisteme engel olmaz. Mesela benim kullandığım lenovo dizüstü bilgisayarda wifi kartım da desteklemiyordu. İki seçeneğiniz var, ya hackintosh desteği olan dahili bir wifi kart alıp mevcut kartınızı değiştirebilir, ya da harici mac os işletim sistemi destekli bir wifi alıcı ile bu sorunu çözebilirsiniz. Birinci seçenek bazen sorun çıkarabiliyor. Bioslarda sistem içeriği dışındaki donanımı desteklememesi için whitelist adında bir kilit konulabiliyor. Ancak dediğim gibi harici mac os desteği bulunan usb wifi cihazları var.

Hayır kurabilirsiniz bu bir engel değil. Sadece harici bir Wi-Fi adaptörü almanız gerekir yada kablolu bir şekilde internet bağlantısı sağlayabilirsiniz. Benim kullandığım cihazımın da Wi-Fi yongası macOS'u desteklemiyor lakin macOS Sierra'yı sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Fatih hocamın dediği gibi illaki Wi-Fi şart ise harici bir adaptör alarak sorunu çözebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı