CASPER CN-VLE2840A nasıl overclock yapılır?

• Konuyu başlatan -Rip
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 1.097

-Rip

Centipat
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar. Benim 5 yıllık bir laptopum var. 5 yıl önce yaklaşık 1699 TL'ye YÖN mağazasından almıştık. Tabii o zamanlar PC'den anlamadığım için babam almıştı. Her neyse normalde laptopum bozuktu fakat 1 sene önce kendim tamir etmeyi başardım. İçinde Windows 8.1 vardı fakat Windows'un en sorunlu sürü mü, bilirsiniz. Ne Wi-Fi çalışıyordu ne bir şey ben de Windows 10'a geçtim. Ama 1 senedir CS:GO'yu 800x600 çözünürlükte 30 FPS’de oynamaya çalışıyorum. Hangi işletim sistemi en uygun olur FPS için? Veya işlemcide overclock vs. yapabilir miyim? Çünkü laptop işlemcilerini bilmiyorum. Alabileceğim maksimum hızı nasıl alabilirim? Yardım ederseniz sevinirim. Sistem gereksinimlerini yazıyorum, şimdiden sağ olun.

Intel Celeron N2840 @ 2.16GHz (Turbo ile 2.55GHz)
Intel HD Graphics (Paylaşımlı 1GB)
2 GB DDR3 RAM

Not: Yeni sistem ancak yazın alabileceğim için lütfen yeni sistem al demeyin. Sadece nasıl yüksek FPS alabilirim onu söyleyin lütfen. Teşekkürler.
Not 2: PC şu an Vatan'da 899 TL. Oradan da bakabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
O işlemci için imkanıza yakın. Ve özellikleri düşünürsek büyük ihtimalle soğutması da berbat, ince bir laptop.
Aslında soğutması çok iyi, ne zaman baksam altına buz gibi oluyor hiç bir zaman ısınmıyor. En azından hafif bir işletim sistemi öneremez misiniz? Windows 10 aşırı kastırıyor, masaüstüne sağ click attığımda bile 5 10 sn bekletiyor.

Zaten o işlemci ile Windows 10 düşünülemez bile. İleride de başka laptoplarda kullanabileceğiniz bir SSD alın ve laptop destekliyorsa Windows 7 kurun. RAM takviyesi falan yapmayın çünkü bu bilgisayarın bir geleceği olamaz. Ama SSD ile hem sistem az da olsa nefes alır ve oyunlarda daha az drop yersiniz veri okuma/yazma hızı artacağı için. @-Rip

Zaten o işlemci ile Windows 10 düşünülemez bile. İleride de başka laptoplarda kullanabileceğiniz bir SSD alın ve laptop destekliyorsa Windows 7 kurun. RAM takviyesi falan yapmayın çünkü bu bilgisayarın bir geleceği olamaz. Ama SSD ile hem sistem az da olsa nefes alır ve oyunlarda daha az drop yersiniz veri okuma/yazma hızı artacağı için. @-Rip
Tavsiyeniz için sağolun ama yazın sistem dizeceğim. O yüzden şuan bir şey alamam gibi duruyor. Windows 7 desteği bitti fakat yine de kursam performansa nasıl bir katkısı olur?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı