CASPER CN-VSM4210X Laptop Alınır mı?

Teknoloji Takip

Hectopat
Katılım
5 Aralık 2014
Mesajlar
20
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
1.500TL bütçem var freedos almam. LoL oynarım ve onun kalitesinde oynayabilirim. Bf4 gibi ağır kalite isteyen oyunları oynamam.
İstediğim özellikler i5 İşlemci M olacak. 2 gb ekrar kartı nvdia iyi br ekran kartı olmasını istiyorum ve 4 gb 6 gb ram olsun yeter. Bu isteklere göre 1500 tl alabilceğim bimeks vatan teknosa gibi yerlerdr laptop bulabilir miyim?


Bugün baktım casperin özellikleri istediğim özelliklerdr. Buldum ama genel olarak kullanlar casperi önermiyor ama konustuum adam kasası aliminyum kaliteli bir kasa dedi. Bende baktım inceledim dışardan hoş duruyor. Önerir misiniz? Isınma olur mu kasma donma falan LoL oynarım, film izlerim. Başka birşey yapmam pek.

Link:CASPER CN-VSM4210X CORE İ5 4210M 2.6GHZ-4GB-500GB HDD-15.6''-2GB -W8.1 NOTEBOOK - Vatan Bilgisayar
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanım amacı her ne olursa olsun Casper almamanız gerek. Zaten anca alüminyum, parmak izi bırakmayan kasa koyarlar bilgisayarlara. Bunun yerine azıcık soğutmaya ve fason bileşen kullanmamya özen gösterseler, bir de sürücü ve BIOS güncellenesi sunsalar alınabilir belki. Ama şu an bunların %90'lık kısmı yok. Hem yerli marka, muhtemelen hiçbir zaman olmayacak.
 
Casper'ı önermiyoruz. Bir de küçük bir not: ekran kartının bellek miktarına yani GB'tına bakılmaz.
Bütçenizi 1700 TL'ye çekebilirseniz bana göre bu bilgisayar size en uygun olanıdır.
Asus X550JK-XO012D Notebook en ucuz asus dizüstü bilgisayar modelleri pcdepo.com da aynı gün kargo kredi kartına taksit imkanı notebook modelleri - Laptop, laptop fiyatları, notebook, dizüstü bilgisayar, asus laptop , lenovo notebook, dell dizüstü bilgisayar , hp bilgisayar
Format'ı da dert etmeyin FreeDOS'u siler öğrenci olduğunuz için Windows 8.1 kurarsınız.
İyi günler.
 
Kesinlikle alınır. Bizzat her yönü ile kullanmış biri olarak açıklama yapmak isterim. Casper CN-VSM4210X her hali ile ASUS X dizilerinden çok daha kaliteli. CN-VSM4210X, Casper CSD'nin tıpatıp aynısıdır. Sadece isim farkı vardır.
Casper CSD ve CN-VSM4210X 'de bütün bileşenler sökülebilir. Temizlenmesi çok kolay. Alt kapağı açılıp pervane hemen sökülebilir. NGFF katı sürücü yuvası var. Ek olarak isteyen disk okuyucuyu da söküp dönüştürücü ile 3'lü depolama düzeni yapabilir. Win 8 istemeyenler için Casper sitesinde Windows 7 sürücüleri de mevcut. Soğutucu pervane sessiz çalışıyor. Arkadaşım CSD olandan kendine satın almıştı beğendiği için bir de kardeşine bundan aldı (CN-VSM4210X) hiç bir fark yok. Aynı bilgisayarlar. Piyasada bu özelliklerde, bu sağlamlık ve kalitede bilgisayar yok. Son olarak tekrar tekrar öylemek isterim.. Ekran kartı bit oranı ile başarım olmaz. Bit boyutunun işe yaraması için bellek hızının yüksek olması gerekir. GT840M'nin bellek hızı yüksek olduğundan 64 bit denetleyici kullanılmış ve gayet yeterli. Bu sınıfta bu fiyata başka hiçbir markanın ürünü piyasa da yok. İnanmayan araştırabilir.
ASUS X dizisi bilgisayarlarının (X500, X550, X55) tamamında 4 gb bellek anakarta gömülüdür. Asus'ta garanti dolduktan sonra bellek sorunu çıkınca ASUS X dizisi bilgisayarınızın anakartını değiştirmek zorunda kalırsınız. Asus sitesinde windows 7 sürücüleri bile yok. Lenovo Z dizisinde GT820M görüntü işlemci ve U dizisi işlemciler kullanıldığı halde fiyatları yüksek.
Casper CN-VSM4210X şu an 1400-1500 arası fiyat aralığında VatanBilgisayar 'da satılmakta.
Yakalar iseniz 1399 'a satın alabilisiniz. Bu özelliklerde bu fiyata, böyle bir bilgisayar bulalım, sonra burada tartışalım. Bende Casper'a karşı önyargılı idim, ancak Casper artık düzenli ürünler ürettirebiliyor. Önyargılarınızdan kurtulun. Kesip atıp da kimsenin hakkını yemek doğru olmaz.

Casper CN-VSM4210X 'in diğer markalarda fiyatına oranla bulunmayan üstün özellikleri şunlar:
Mat ekran, NGFF katı hal sürücü yuvası, 4 adet usb girişi (ikisi 3.0), çok kaliteli metal kasa, kaliteli işçilik.
 
@nagazaki.y sattığı bilgisayarlara sürücü ve BİOS güncellemesi sunmayan, cihaza ne olursa olsun garantide kullanıcı hatası deyip geri yollayan, kullanıcısından çok parayı önemseyen Ca$per firmasından bahsettiğine emin misiniz? Bu para göz firmayı Asus gibi bir firma ile karşılaştırıp casper çok daha kalitelidir sözünü hangi madde söyletiyor. Casper'ın genel anakart markası Pegatrondur. Doğru düzgün Bios güncellemesi sunmayan hatta doğru düzgün bir web sitesi dahi bulunmayan bir markadır. Daha bir kaç yıl öncesine kadar BİOS güncellemesi olmadığı için insanlar casper bilgisayarlarına Windows 8 kuramıyordu. Casper teknoloji bakımından cahil kalmış kesimi (ki herkes teknolojiden anlamak zorunda değil) insanları kandırmayı kendine hedef edinmiş bir firmadır. Teknik servisin kötülüğünden bahsetmeme gerek yok zaten bu forumda biraz gezerseniz ne kadar rezil bir servise sahip görürdün. Mesela diyelim bir hata yapıp Casper'dan yüksek fiyatta sözde oyuncu kasası aldın ve biraz zaman geçince ekran kartını upgrade yapma gereği duydun (çünkü Casper güçlü işlemcinin yanına bakkalda satılan GB'ı yüksek dandik ekran kartını koymakla ünlüdür) %99 ihtimalle PSU'da değiştirmek zorunda kalacaksın. Casper önerelim sonra bozulsun servis kullanıcı hatası deyip göndersin sonra sizi önerdiniz diye bu siteye yardım arasın. Casper'in vermediği desteği zamanında Technopat vermişti. Yukarıda bahsetmiştim BİOS olmadığı için Windows 8 kuramadığını o sorunu da Recep Baltaş çözmüştü. Bilgisayar alırken birde sonrasını düşünün lütfen. Ayrıca kaliteli işçilik ile Casper yan yana bile anlamsız duruyor. İnsanları yanlış yönlendirerek o hakkı sizi yiyorsunuz.

Casper Nirvana TW8 BIOS Q3G91 | Technopat Sosyal
 
Son düzenleme:
Merhaba,

Casper pegatron değil başka bir şirkete bilgisayarlarının parçlarını ürettiriyor. Adını unuttum. tekrar bakıp yazabilirim. Şikayetlerin konusunda kısmen katılabilirim. Anck eski kullanıcıyı düşünmeden satılan bilgisayarları konusunda. Yeni CSD dizisinde hiçbir sorunla karşılaşmadım. Bizza windows 8.1 'i diskten silip windows 7 kurdum tek sorun yok. Üstelik sürcülerin dosyalarını da ayıkladım. Örneğin IME sürücüsünü öyle setup yapıp kurmam. İçinden heci bileşenlerini alıp öyle aygıt yöneticisinden kurarım. Bluetooth vs tek sorun olmadı. CSD taş gibi bir bilgisayardır şuan. Piyasada sınıfında üstüne bilgisayar yok. BIOS güncellemesi konusunda gecikme yaşattıkları doğru. Bu konuda titiz değiller. Ancak çoğuy insan BIOS güncellemesi dahi yapmıyor. Ancak bizi ilgilendiren ciddi bir durumdur. Casper, BIOS güncellemesini sürücüler kısmında bulundurmalı.. Eski bilgisayarlar Casper'ın sitesinden de kaldırıldı. Tek sağlam bilgisayarlar CSD, C500 (C5D) ve C700 (C7D) donanımlı bilgisayarlardırlar. Ancak C700'ün metal kasasına dokunduğumda CSD'ye oranla daha sıradan buldum. İnceledim.. 2 ay önce C500 (sağlam plastik kasa) satın aldık. c500 ve c700'ün sitede sadece windows 8.1 sürücleri var. win7 sürücüleri yok ancak bulup derleyip yükledim. Yine tek sorun yok. Ve artık CLB - CLC ve CHD bilgisayarlarını üretimden kaldırmalı. Aksi takdirde adının kötü olarak anılması devam edebilir.
 
ASUS sitesinde Windows 7 sürücüleri bile yok.

Yahu kimin umurunda miadını doldurmuş Windows 7. Kime ne Windows 7'den. ASUS ile Casper kalitesi kıyaslanamaz :) Şaka gibisiniz.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı