Casper D910 Gamer PC kullanıyorum. i7 6700K işlemci, MSI Z170A PC Mate ankart bulunmakta. Anakart markası Casper Nirvana gözüyor. BIOS güncellemesini bir türlü yapamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Farklı bellek, NTFS/FAT32 gibi formatlarla denemek, USB 2.0 girişine takmak gibi yöntemleri deneyip Mflash ile güncellemeyi deneyin. Aldığınız hataları belirtin.
Konuyu hortlatmış olacağım fakat aynı sorun bizimde başımıza geldi. Ne yaparsak yapalım USB'deki BIOS güncellemesini görmüyor. MSI Live Update 6'yı kuruyoruz ve bu portalda desteklenmiyor diyor. BIOS'u başka şekilde güncelleme şansımız yok mu?
İşlemci anakart aynı gtx 960 lı model. Anakartta bios kısmında msı değil casper nirvana yazıyo orjinal windows gömülü. Sanırım casper yüzünden bu güncellemeyi yapamayacağız. Ümidi kestim arkadaşımın pc si aida 64 ü ancak haftaya cumartesi atabilirim
Casperin sitesinde veya başka bir yerde bu pc için görünmüyor güncelleme. Msı sitesindeki güncellemeyide biosta görmüyor. Görse zaten yapıcamda o güncellemeyi biosta göremiyorum. Sanırım casper bi şekilde engellemiş o durumu. Kendine muhtaç bırakmak için.
@Murat5038 merhaba
bendede casper bioslu msi Z270a pc mate anakart var. ne yaptıysam bios dosyası bulamadım. msi sitesinden indirdiğim biosları bios ekranında gözükmüyor. sizin bu konuda baya bilgili olduğunuzu gördüm. casperdan bios dosyası istediğimde bana kasanın arkasındaki seri numarasını soruyorlar. bende sadece anakartı var. ikinci el olarak almıştım. aida64 raporum