Casper Excalibur 200 Hz monitör alınır mı?

Malzeme kalitesi leş gibi. Çok ucuz monitörlerin panel ömürleri kısadır. Yakın zamanda dandik monitör kullanan 2 arkadaşın monitörünün paneli bozuldu.

200Hz diye Casper gibi markalar alınmaz kaliteli 144Hz monitör daha iyidir bence.

1 sene önce aldım kötü bir monitör değil, söylenilen kadar değil. Ama sakın alma o ayağı o kadar dandik ki 3 gün kullanmak nasip oldu, düştü kırıldı, bu monitör özelinde değil bu ayağa sahip bütün monitörler. Bu arada 200 Hz HDMI ile çalışıyor, sıkıntı olmaz.
Ekranı biraz yukarı doğru kaldırsanız sabit duruyor. Öne devrilme sebebi öne eğik olması. Kaldırırsanız gayet düzgün duruyor kullandığım için biliyorum. Öne eğik monte ediliyor sonra siz kendinize göre ayarlıyorsunuz. Çok kaldırmayın bu sefer de arkaya düşecek gibi oluyor.

200Hz diye Casper gibi markalar alınmaz kaliteli 144Hz monitör daha iyidir bence.
Şahsen MPRT cihazlardan çok GTG öneriyorum. Dersimi aldım. 200 Hz Casper VA panel monitör aldım ve ghosting çok fena belli oluyor. İlk zamanlar bu kadar belli değildi ama son 2 aydır çok belli oluyor. Fortnite oyun içi haber kısmında sayfa geçişlerinde falan sanki ekran sağa veya sola doğru vakumlanıyormuş gibi bir görüntü oluyor. Streç film koparmaya çalışırken oluşan görüntüye benzer birşey. Bu konudaki fast IPS modeliymiş, markaya artık pek güvenim kalmadı ama deneyecek veya denemek isteyen varsa alınabilir bir monitör gibi.

Son düzenleme:
Şahsi görüşüme göre, Casper ve Monster gibi markaların oyuncular için ürettiği ürünlerden kaçınılması gerektiğini düşünüyorum. Günümüz oyunlarında, orta düzey bir sistem dahi yüksek veya Ultra ayarlarda 60-100 FPS'yi zor sağlamaktadır. Bu durumda, yüksek Hz değerine sahip monitörler seçmek gereksiz olabilir. Zaten yeterince bütçeniz olsa, bu konuda bir tercih yapmak zorunda kalmazdınız.

Önerim, kaliteli fiyat/performans oranına sahip monitörleri tercih etmeniz yönünde. MSI Pro MP243X gibi IPS panel ve 100Hz gibi özelliklere sahip monitörler, yazılımsal destekleriyle birlikte kalite açısından daha avantajlıdır. MSI yerine farklı markalarında 60-144 Hz arası IPS ürünlerini tercih edebilirsiniz.

Dipnot: Bu yazdığım amaca, sisteme, bütçeye ve kişinin zevklerine göre değişiklik gösterebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı