Casper Excalibur G650 oyunda performans düşme problemi

MetalDreamer3

Hectopat
Katılım
21 Aralık 2018
Mesajlar
92
Çözümler
1
  • Casper Excalibur G650 (Gaming Laptop)
  • GTX 1050 Ekran kartı
  • 8GB Ram (Bildiğim kadarıyla 2440Mhz)
  • i7 7700HQ İşlemci
  • Windows 10 İşletim sistemi
Geçtiğimiz haftada temizlik niyetiyle hem mekanik fan temizliği hem de sistemsel temizlik yaptım aynı zamanda bir de format attım.
Bu model bilgisayara sahip olduğumdan beri Throtlestop programı olmadan yapamaz oldum. War Thunder oyunu oynardım onda bile inanılmaz etki performans gösterirdi yoksa 1 dakika içinde 15 kadar FPS düşmesi yaşamaktaydım ancak şimdi formattan sonra Throtlestop programının aktif iken sistem üstünde bir etkisi olmadığını fark ettim. Artık çalışmıyordu benim sistemimde, peki neden?

1.png


Buradaki görselde bildiğim kadarıyla [Set Multiplier]=20 olan kısım ayarının işlemciyide 2GHz'e sabitlemesi lazımdı daha öncesinde de böyle yapıyordu zaten ama şimdi hiçbir şekilde işe yaramıyor. Throtlestop tarzında aynı görevi yapan program aradım ancak bulamadım. Bununla beraber tüm farklı sürümlerini denedim ama onlarda da olumlu sonuç alamadım.

2.png


Oyundaki orjinalinde almam gereken FPS'in bu olduğuna inanıyorum 100-130 arasında değişkenlik gösteriyor normalinde ve sadece nadiren yaşadığım, özellikle beni şaşırtan konu ise Throtlestop programını çalışmıyor diye defalarca açıp kapatmama rağmen sanki hiçbir şey olmamış gibi saatlerce FPS düşüşü olmadan oyunu oynayabiliyorum sorunsuz bir şekilde.
Böyle olması beni "Acaba eksik driver mı yükledim?" sorusuna itiyor sürekli kontrol ettim ama her şeyimin tam teçhizat olduğu kanaatindeyim.

Daha sonra "Sistemde değilde oyunda mı optimizasyon sorunu var ?" diyerek tüm ayarları en düşüğe çektim ama yine bir hayal kırıklığı FPS yine düşüyordu düşünce 40 aralıklarında, normalde ise 150 civarında seyrediyordu.

3.png



FPS düşüşü yaşandığı zaman aralığı 1-10 saniye arasında değişiyor ve bir anda 120'den 15-30 FPS arasına düşüyor bu durum 1-10 saniye sürüyor.
Isı değerlerini kontrol ettiğimde ise bu sahneyle karşı karşıya kalıyorum;

4.png


Kullanmış olduğum daima açık böyle bir soğutucu var;

0b61ab13-cd2f-4dd0-b586-56d7cccc2064.jpg


Günlerdir problemin kaynağına inemedim arkadaşlar bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı