Casper Excalibur G870 alınır mı?

Tongfang kasalar MSI'ya ait çok kaliteli kasalar. Akıbeti iyi yani. Casper'ın Quanta kasasınında bilinen tek kronik sorunu şu an fan sesi. Diğerleri dediğiniz gibi anakart vb. şeylerden kaynaklanıyor o hala dandik. Panel konusunda UFO testide çok önemlidir hocam, iki aynı laptopun UFO testi farklıysa panelleride kesinlikle farklı demektir. Renk doğruluğu kadar panelin hızı yani UFO testi, ghosting testide çok önemlidir. Örneğin ASUS TUF A15 var arkadaşımda paneli renk doğruluğu olsun, yansıması olsun, sRGB oranı olsun çok başarılı. Ama UFO testi kötü yani UFO testi çok kritik maalesef ülkemizde bilinmese de. Lenovo LOQ ile ghosting sorunu yaşayanı ben size göstereyim bu arada onu iyi dediniz. Ayrıca %45 NTSC oranına sahip panelli laptoplara biz kötü değil zayıf diyoruz. Yoksa bence %45 NTSC yeterlidir tasarım harici işlerde genelde ghosting testinde patlıyor çoğu monitör ve laptop paneli.
Bu sayfada belirtilmiş zaten dediğim gibi ben bu problemi IdeaPad 3 ile gördüm ilk.

Tongfang kasalar şu an giriş seviyesi cihazlarda kullanılmıyor o zaman. Vaktinde öyle bir şey yaşanmıştı sonrasında fiyatları uçunca takip etmeyi bırakmıştım. Quanta kasası hakkında bilgim yok, şu an hangi segmentte hangi cihazlarda kullanılıyor? Birkaç tane paylaşırsanız araştıracağım, bulursam incelemek isterim. UFO testinin önemli olduğunu biliyordum da genel olarak 25 mslerde cihazımdaki gibi hafif ghosting olduğunu düşünüyordum, LOQ'unki kötüymüş. Renk doğruluğu hakkında önceden %100 sRGB panel kullanınca %45 NTSC çok kötü gözüküyor o yüzden kötü diyorum, aynı şeyi farklı şekilde ifade ediyoruz. Bundan yana sıkıntı yok.

Eki Görüntüle 2144733
Bu da Lenovo'nun üst seviye oyuncu laptopunu kullanan dikkatli bir hocamız, Lenovo laptoplarında ne kadar başarılı cihazlar olduğundan bahsetmeme gerek yok sanırım 🙂.
Pek iyi değil demiş ama ben seviyorum yine de, pek iyi olmayabilir elbette kusurları var ama ghostingli falan kullanan bir sürü arkadaşım var. Dikkatli kullanıcılar UFO testindeki ghostingi yakalayıp takılabiliyor hatta iade edebiliyorlar maalsef. Bu yüzden bu da laptoplarda önemli kriterlerden biri oldu artık. Lenovo LOQ ile Intel işlemcinin gücünü ve soğutmasını o kadar sağlıklı ayarlamış ve koymuş ki sıcaklıktan limit yemiyor gibi bir şey cihaz. Ha 100W çıkarsa bu da limit yer tabii bence ama oyunlarda Intel işlemciye rağmen başarılı bir performansı var. Bunu Casper'dan ayıran şey tabii ki sıcaklık değil yüksek watta sahip adaptöre sahip oluşu aynı zamanda. Bu yüzden oyunlarda sıcaklıktan limit yiyecek olsa bile adaptör yetersizliği yaşamadığından kendini toparlar ben bu yüzden Lenovo öneririm. Soğutma sistemi de daha başarılı ama Intel'in 12. nesil H işlemcisi 90 dereceleri bunda da buluyor maalesef. Intel ve soğutma sorunu klasik. Öyle bir wat canavarı bir işlemci ki Allah ıslah etsin canavarı.🤗

IdeaPad'lar iyidir aslında, ben de seviyorum onları. Eskiden iki Lenovo cihaz kullanmıştım. Birisi IdeaPad 3 diğeri Z serisindendi ancak ikisinde de ghosting sorunu yoktu. Genel performansta da hiç fena değillerdi. Kuzenime de 4050'li IdeaPad 3 aldırdım, en yakın zamanda onu da deneyeceğim. Bu arada 12. nesil h işlemciyle 90 derece, hxlerin 100 dereceyi zorladığını düşününce iyi değerler. Lenovo soğutma işini yapıyor gibi.

Bu kadar güçlü işlemcilere sahip laptoplarda darboğaz olmaz zaten ve Casper'ın 100 dereceye vurma sebebi tamamen soğutmanın zayıflığından ve limit koyulmamasından kaynaklıdır. Bir CPU ne kadar wat çekerse o kadar performanslıdır ama bu demek değildir ki wat limitine girince performans veremeyeceği ve darboğaz yaşatabileceği. Wat kısar ancak kullanım artar ama o ekran kartı yine darboğaz yemez Casper'ın da yaşadığı durum bu. Limit koymamışlar cihaza hata yapıp böyle olunca da 100 dereceye gidesiye kadar kafa atıyor işlemci. Diğer firmalar bu yüzden genelde limit zaten koyar Intel ise işlemci ama AMD tarafında bu genelde yok. Masaüstü işlemciler bile zar zor 100W üzerine çıkarken benim laptop 100 dereceye vurmak için 100.5W çekti R24 testinde böyle bir saçmalık anca Casper'da olur. Oyunlarda ise limit yemesi çoğu laptopta olan bakır borunun aynı hattan hem ekran kartı hem GPU soğutmaya çalışmasından kaynaklı denebilir. Hangisini sıcaklığı daha yüksekse o onun derecesini arttırıyor ama sonuçta kasma veya donma yaşamıyorsunuz sadece FPS değerlerinden çok az kayıp verebilirsiniz onunda sebebi işlemcinin kullanımı harici wat yükseltmemesi kaynaklıdır. HP Victus'ta Casper'da birbirinden iyi performans vermez bana kalırsa. Siz hala Intel işlemci ile AMD işlemciyi kıyaslıyorsunuz o çok kötü bir şey bence. AMD işlemciler 100W'a kafa atmıyor diye biliyorum veya sıcaklığa kafa atmıyorlar. Laptop için çok stabil Ryzen işlemciler. HP ile zaten Casper'da birbirine denk markalar değil yani karşılaştırılması komik ama dediğim gibi ikisi de pek önerim değil. Ben HP'nin bir tek Omen 15 eski kasasını çok beğendim G870'e benzer hatta çok daha kaba bir kasası vardı uçak gibi fanları dönerdi. Aşırı premium kasaydı onu zaten kullanma fırsatı bulmuştum.

Ben sadece fiyatına göre verebildikleri anlamında kıyaslama yapıyorum, yoksa tabii ki HP ile Casper'i kıyaslamanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. AMD ile Intel'i kıyaslamak neden kötü ki? İkisini birbiriyle kıyaslamayacaksak hangi laptopun daha F/P olduğunu nasıl anlayacağız? Temel olarak giriş seviyesinde birinin ısınma diğerinin de düşük watt problemi var diyebiliriz. Eğer ısınmayla başa çıkabilen bir modelse bence de Intel tercih edilmeli. HP tarafında limitsiz ve soğutması başarılı pek model yok gibi. Maalesef yeni Omen modeller de Victus'tan pek farklı değiller, hala premium hissettiriyorlar.

Sizin cihazında ben sorunsuz olduğunu düşünüyordum ama "neden alınmaz?" Konusunu görene kadar. Bu G870'te de böyle, G870 Quanta kasa diye forumda öneren çok köklü hocalar gördüm bu algıyı ben yıkmaya çalıştım. Kalkıp Victus 16 limitlenmesini görüp hocam çok iyi cihaz mı diyeyim? 😀
Ortada dediğim gibi mağduriyet yaşayan biri varsa o laptop ile ilgili bende bir tık geriye düşer o laptop. Bu yüzden benim önerilerimde asla HP Victus 16 neredeyse yoktur. Bakın önerilmez anlamına gelmiyor ama ben beğenmiyorum. Özellikle fiyatı uygun laptoplara baktığımda 4060 kategorisinde HP Victus nedense ya tek satıcıya ait ya da internete özel. Mağazalarda satılanlar hepsi normal fiyatlandırmada Victus 16 için. Böyle olunca ben Acer ve Lenovo öneriyorum genelde fiyat rakibi olan. Ama Casper'ın fiyat olarak rakibi bence Monster'dan başkası değil.

Ben zaten çok iyi cihaz olduğunu iddia etmedim, edene de cihazın kötü özelliklerini sayıyorum. Gidip hiç bilgisayardan anlamayan adama Victus aldırsam benim cebime kaç kuruş girecek ki :D?
Sizden farklı olarak ben 2. seçeneği Victus olarak görüyorum.

Lenovo'yu önerirdim ve Nitro 5 önerirdim ben. İster IdeaPad olsu ister LOQ ghosting sorununa rağmen önerirdim.

Nitro 5 bu fiyat aralığına girince ben de Victus yerine öneriyordum ancak LOQ konusunda çekiniyordum. Yine de tek bir cihaza bağlı kalmasın diye üçünü de önermeye çalışıyorum.

Bu arada Witcher 3'ü kaç saat oynadınız bilemedim ama benim 300 400 saate yakın saatim var ve eğer Witcher 3 için test yapacaksanız Novigrad'ın göbeğine gidip test yapmanız lazım. Zira benim laptopun işlemcisi 100 dereceyi bulmadan o alanlarda 60W'ı görürken sizin cihaz 30W çekmiş bunun sebebi orada fazla NPC olmaması muhtemelen çünkü işlemci kullanım da düşük. Test ettiğiniz alan yanlış bence. Sıcaklıklarınız güzel onu da söyleyeyim.

Witcher oyununu daha oynama fırsatı bulamadım, konudaki arkadaşın ricası üzerine test için indirip önüme gelen ilk boş arazide at koştururken testi yaptım. Şimdi düşününce boş arazide yapmak mantıksızmış :D, haklısınız. Bu yaz oynarken bir yandan testleri de yaparım.

Limit olmayan giriş seviyesi oyuncu laptopu Intel işlemciye sahipse alev almaya mahkumdur bence.😆

Doğrudur ancak burada önemli olan bu işin altından ne kadar kalkabildiğidir. Mesela Dell G16 modellerinde 13650HX gibi bir canavarı limitsiz 100 derecede dizginlemeyi başarabiliyor. Bir de yazılım sorunları olmasa Nitro 16'dan daha başarılı diyeceğim.
 
Tongfang kasalar şu an giriş seviyesi cihazlarda kullanılmıyor o zaman. Vaktinde öyle bir şey yaşanmıştı sonrasında fiyatları uçunca takip etmeyi bırakmıştım. Quanta kasası hakkında bilgim yok, şu an hangi segmentte hangi cihazlarda kullanılıyor?
Güzel soru, Monster'ın tulpar serisine bak o zaman, Quanta için ise G870 ve üstüne bakman gerekiyor.
UFO testinin önemli olduğunu biliyordum da genel olarak 25 mslerde cihazımdaki gibi hafif ghosting olduğunu düşünüyordum, LOQ'unki kötüymüş.
LOQ'un bu arada aynı model arasında farklı panelde kullanıyor olabilirler. Benim laptopta da var mesela. Ben ufo testi attım çok iyi dediler. Bir konu sahibi forumda konu açmış mesela, mağazaya gidip test yapmış. Ben mesela i5 12450H 4060 olanı kullanıyorum o ise i7 olanının ufo testini çekmiş ve paylaşmış. Bir baktım ufo testi farklı ve gözle görülür bir fark var. İkisi de G870 kasa aynı falan dedim ne oluyor ? 😀

Renk doğruluğu hakkında önceden %100 sRGB panel kullanınca %45 NTSC çok kötü gözüküyor o yüzden kötü diyorum, aynı şeyi farklı şekilde ifade ediyoruz. Bundan yana sıkıntı yok.
Yanii, ben %90 kusur sRGB panel kullandım hatta Asus TUF A15 ile kendi laptopumu karşılaştırdım farkı sadece ben görebildim. Tasarımcı değilseniz takılmanız gereken şeyler değil bence bunlar. Ha tabii fiyatına göre herkes ister en iyisini en yüksek renk gamutunu ama bu seferde mesela o TUF ufo testinde patlıyor. Ben ghostinge sahip olmayan hızlı panelleri renk gamutuna tercih ederdim. Renk doğruluğu ise farklı bir konu o çoğu laptopta üzmez tasarım yapmıyorsanız.

IdeaPad'lar iyidir aslında, ben de seviyorum onları. Eskiden iki Lenovo cihaz kullanmıştım. Birisi IdeaPad 3 diğeri Z serisindendi ancak ikisinde de ghosting sorunu yoktu.
Alıp ideapad 3'e ufo testi yaptım canlı canlı vardı bayağı. Arkadaşımdan gizli yaptım. 🤣
Gtx 1650 olan.
IdeaPad'lar iyidir aslında, ben de seviyorum onları. Eskiden iki Lenovo cihaz kullanmıştım. Birisi IdeaPad 3 diğeri Z serisindendi ancak ikisinde de ghosting sorunu yoktu. Genel performansta da hiç fena değillerdi. Kuzenime de 4050'li IdeaPad 3 aldırdım, en yakın zamanda onu da deneyeceğim. Bu arada 12. nesil h işlemciyle 90 derece, hxlerin 100 dereceyi zorladığını düşününce iyi değerler. Lenovo soğutma işini yapıyor gibi.
Lenovo'lar eskiden beri güzelmiş bende çok duymamıştım, benim fark etmem yıllarımı aldı. Bir tane 5 veya 10 yıllık laptop gördüm Lenovo'ydu temiz kullanması sayesinde de olacak ki laptop hala sağlamdı mesela. Hiç aksamda falan tık demeden çalışıyor. Lenovo yapmış. Soğutma işini yapıyor ama i5 12450H sıkıntılı bir işlemci. Sırf bu işlemciye sahip diye bir kere LOQ'a limit yemiyor dedim diye mesela gelip bana yanlış diyen oldu. Haklı olduklarını kendim sonradan keşif ettim çünkü bu forumda da LOQ limitsiz diyorlardı sonradan anladım ki sanırım ryzen işlemcilere dediler. Oyunda limit yemeyecekse R23 gibi render testinde laptop limit koymadığı sürece İntel bende olduğu gibi 100W üstüne çıkacaktır yani limit gerçek olabilir o cihazda da. Dediğim gibi eğer intel işlemciniz varsa ve limit koymamışsa laptop, 100W üstüne çıkıyor böylece thermal yiyor yani o limit İntel'de aşırı iyi cihaz değilse yeniyor, masaüstünün çekemediği w değerlerini çekerek. Demek ki Lenovo'da böyle. Ama oyunlarda benim Casper'dan daha başarılıdır soğutması daha stabil çalışır mesela dediğim gibi belki benzer performans alacağım Lenovo ile oyunlarda fakat o sırada Lenovo kullanan daha uzun ömür ve soğuk dereceler ile kullanacak daha stabil kullanacak. Bu yüzden ben Casper önermiyorum genelde ve adaptörleri de dediğim gibi yüksek w ile geliyordu. Lenovo ve Acer'ciyim tam olarak HP'yi dışında tutuyorum.
Bundan sonra Lenovo'ya geçmeyi düşünüyorum ya da Acer'e nasip olursa. Bana intel kendine çekidüzen vermezse alacağım en düşük sıcaklık laptoplarda ağır oyundaysam yine 80 ve üstü gibi geliyor ama olsun masaüstü gibi 70 dereceler daha çok ararım.🥲🤣
Ben zaten çok iyi cihaz olduğunu iddia etmedim, edene de cihazın kötü özelliklerini sayıyorum. Gidip hiç bilgisayardan anlamayan adama Victus aldırsam benim cebime kaç kuruş girecek ki :D?
Sizden farklı olarak ben 2. seçeneği Victus olarak görüyorum.
1. Seçenek bende Acer sonra 2. seçenek Lenovo. HP almak istemem açıkçası ama sebebi kötü olduğundan değil. Lenovo daha F/P geliyor daha az şikayetli, Acer ise sıvı metal ile geliyor çok daha iyi. Ama önceliğim giriş seviye cihaz alırken çok düşünmek ve mümkünse Legion gibi serileri almak. Ondan yani ancak AMD işlemcilerin duyduğum kadarıyla daha düşük w ile daha az ısı ile daha iyi performans veriyorlarmış yani az güç çok performans. Hani ona rağmen HP'nin limitli gelmesi ve 85 derece görmesi beni biraz düşündürüyor. 85 dereceler kötü değil ancak limit olmasa ne olacak ? Diyor insan. Performansa sorun yoksa alınmaz bir model değil benim için lakin öneri kitabımda HP'ye yer yok özellikle 15 serisi. Bir de başka forumları gezerseniz sırf limitten dolayı Casper gibi HP gömenleri görebilirsiniz. 😂
Eleştirilmeyen laptop yok giriş segment piyasada resmen. Acer'e bile güvenmiyorlar mesela sırf eski modellerindeki problemlerden. Bence Acer Nitro serisini yapıyor ama diğer serilerini mesela Aspire gibi serileri bende almazdım. MSI'ın mesela thin serisi tam bir facia. Casper Monster almayacağım diye bunu alıp ağlayan illa vardır maalesef dikkatli olmak gerekiyor. Tek fan falan.

Sizden farklı olarak ben 2. seçeneği Victus olarak görüyorum.
2. seçenek olarak görmüyorum. Belki 3 veya 4. hani o da fiyatı iyiyse. Geçen denk gelmiştim 4060 modeline fiyatı hoşuma gitmişti. Teknosa gibi kazık yerde bile 38K mı neydi 4060 versiyonu. HP kurnaz bir firma yani o limitin bir nedeni var kesinlikle, Casper limit koymamış 100 dereceyi bulsun diye HP düşünüp koymuş cpu genelde 30 40W üstünü görmüyor. Bu da önermemelerine sebep veriyor. Onun harici güzel cihaz. 😀
Acer mesela AMD işlemci ile limit yemeden çalışıyor diye biliyorum ama çoğu cihaz limit yer bunu da düşünmek lazım eleştirirken. Maksimum 60W çekiyor sanırım sizin cihazlar zaten. Yanlışsam düzeltin. Bana kalırsa önemli olan çok fazla limit olmadığı sürece aşırı fazla böyle 10 fps kayıp verecek kadar o limit önemli değil hatta limitler güzel bir şey bence 100 dereceyi görmesini engelliyor ve cihazın sağlığını koruyor. Yani ben önermemezlik yapmıyorum önerene de bir şey demiyorum zaten ama HP masum değil yani aynı Casper gibi. Casper anakarttan kısmış mesela biliyoruz fason ama HP'de koskoca firma 60W çalışması gereken işlemci oyunda 30 40W görüyoruz. Sebebi ise markanın koyduğu limit. Belki soğutma yetse bile çıkamayacaksın o limitlerin üstüne. Bu yüzden eleştiriliyor gibime geliyor yoksa performansı güzeldir.😀
Nitro 5 bu fiyat aralığına girince ben de Victus yerine öneriyordum ancak LOQ konusunda çekiniyordum. Yine de tek bir cihaza bağlı kalmasın diye üçünü de önermeye çalışıyorum.
LOQ'ta çekinecek bir şey yok bence. ideapad önerdim demiştiniz oysa.

Witcher oyununu daha oynama fırsatı bulamadım, konudaki arkadaşın ricası üzerine test için indirip önüme gelen ilk boş arazide at koştururken testi yaptım. Şimdi düşününce boş arazide yapmak mantıksızmış :D, haklısınız. Bu yaz oynarken bir yandan testleri de yaparım.
Eyvah yaz ve deli gibi ağır oyun. Yazık laptopa.😂
Eğer Witcher 3 RTX açıkken şehirde gezersen FG dinlemeden fps dibi boyluyor. İsterse işlemci 100W çeksin isterse ekran kartı 140W çeksin. Ayarlar yüksek ise tam bir kabus.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Doğrudur ancak burada önemli olan bu işin altından ne kadar kalkabildiğidir. Mesela Dell G16 modellerinde 13650HX gibi bir canavarı limitsiz 100 derecede dizginlemeyi başarabiliyor. Bir de yazılım sorunları olmasa Nitro 16'dan daha başarılı diyeceğim.
O sırada HP Victus 16.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleme:
Güzel soru, Monster'ın Tulpar serisine bak o zaman, Quanta için ise G870 ve üstüne bakman gerekiyor.

Tulpar'ların belirli cihazlarından haberim var, stok macunu değişince dehşet performanslar verdiklerini okumuştum. G870e de birkaç kişi güzel demişti ancak pek inanmamıştım, demek ki ön yargılı olmamak gerekiyormuş. Boş vaktimde teknoloji mağazalarında bulursam biraz kurcalarım artık :D.

LOQ'un bu arada aynı model arasında farklı panelde kullanıyor olabilirler. Benim laptopta da var mesela. Ben UFO testi attım çok iyi dediler. Bir konu sahibi forumda konu açmış mesela, mağazaya gidip test yapmış. Ben mesela i5 12450H 4060 olanı kullanıyorum o ise i7 olanının UFO testini çekmiş ve paylaşmış. Bir baktım UFO testi farklı ve gözle görülür bir fark var. İkisi de G870 kasa aynı falan dedim ne oluyor? 😀

Yani, ben %90 kusur sRGB panel kullandım hatta ASUS TUF A15 ile kendi laptopumu karşılaştırdım farkı sadece ben görebildim. Tasarımcı değilseniz takılmanız gereken şeyler değil bence bunlar. Ha tabii fiyatına göre herkes ister en iyisini en yüksek renk gamutunu ama bu sefer de mesela o TUF UFO testinde patlıyor. Ben ghostinge sahip olmayan hızlı panelleri renk gamutuna tercih ederdim. Renk doğruluğu ise farklı bir konu o çoğu laptopta üzmez tasarım yapmıyorsanız.

Alıp IdeaPad 3'e UFO testi yaptım canlı canlı vardı bayağı. Arkadaşımdan gizli yaptım. 🤣
GTX 1650 olan.

LOQ falan değil galiba genel olarak Lenovo aynı modeldeki farklı bileşenlerde bile farklı panel kullanıyor. Bendekiler sağlam, gerisi kimin umurunda :D. Tabii ben de ghostingsiz düşük renk doğruluğuna sahip cihazı tercih ederim ancak ilk kullanımda 1 hafta falan bayağı garip gelmişti. Hatta iGPU kaynaklı sarı ekran sorunu vardı, ilk açtığımda neden bu kadar sarı diye bayağı şaşırmıştım. Yine de bazı kullanıcılar F/P kavramını premiumlukla harmanlayıp tam donanımlı cihaz istediği için önerirken açık açık bakın bunun paneli böyle diye söylüyorum ki sonra sorumluluk bana kalmasın 😁.

Lenovo'lar eskiden beri güzelmiş bende çok duymamıştım, benim fark etmem yıllarımı aldı. Bir tane 5 veya 10 yıllık laptop gördüm Lenovo'ydu temiz kullanması sayesinde de olacak ki laptop hala sağlamdı mesela. Hiç aksamda falan tık demeden çalışıyor. Lenovo yapmış. Soğutma işini yapıyor ama i5 12450H sıkıntılı bir işlemci. Sırf bu işlemciye sahip diye bir kere LOQ'a limit yemiyor dedim diye mesela gelip bana yanlış diyen oldu. Haklı olduklarını kendim sonradan keşif ettim çünkü bu forumda da LOQ limitsiz diyorlardı sonradan anladım ki sanırım Ryzen işlemcilere dediler. Oyunda limit yemeyecekse R23 gibi render testinde laptop limit koymadığı sürece Intel bende olduğu gibi 100W üstüne çıkacaktır yani limit gerçek olabilir o cihazda da. Dediğim gibi eğer Intel işlemciniz varsa ve limit koymamışsa laptop, 100W üstüne çıkıyor böylece thermal yiyor yani o limit Intel'de aşırı iyi cihaz değilse yeniyor, masaüstünün çekemediği W değerlerini çekerek. Demek ki Lenovo'da böyle. Ama oyunlarda benim Casper'dan daha başarılıdır soğutması daha stabil çalışır mesela dediğim gibi belki benzer performans alacağım Lenovo ile oyunlarda fakat o sırada Lenovo kullanan daha uzun ömür ve soğuk dereceler ile kullanacak daha stabil kullanacak. Bu yüzden ben Casper önermiyorum genelde ve adaptörleri de dediğim gibi yüksek W ile geliyordu. Lenovo ve Acer'ciyim tam olarak HP'yi dışında tutuyorum.
Bundan sonra Lenovo'ya geçmeyi düşünüyorum ya da Acer'e nasip olursa. Bana Intel kendine çekidüzen vermezse alacağım en düşük sıcaklık laptoplarda ağır oyundaysam yine 80 ve üstü gibi geliyor ama olsun masaüstü gibi 70 dereceler daha çok ararım.🥲🤣

1. Seçenek bende Acer sonra 2. seçenek Lenovo. HP almak istemem açıkçası ama sebebi kötü olduğundan değil. Lenovo daha F/P geliyor daha az şikayetli, Acer ise sıvı metal ile geliyor çok daha iyi. Ama önceliğim giriş seviye cihaz alırken çok düşünmek ve mümkünse Legion gibi serileri almak. Ondan yani ancak AMD işlemcilerin duyduğum kadarıyla daha düşük W ile daha az ısı ile daha iyi performans veriyorlarmış yani az güç çok performans. Hani ona rağmen HP'nin limitli gelmesi ve 85 derece görmesi beni biraz düşündürüyor. 85 dereceler kötü değil ancak limit olmasa ne olacak? Diyor insan. Performansa sorun yoksa alınmaz bir model değil benim için lakin öneri kitabımda HP'ye yer yok özellikle 15 serisi. Bir de başka forumları gezerseniz sırf limitten dolayı Casper gibi HP gömenleri görebilirsiniz. 😂
Eleştirilmeyen laptop yok giriş segment piyasada resmen. Acer'e bile güvenmiyorlar mesela sırf eski modellerindeki problemlerden. Bence Acer Nitro serisini yapıyor ama diğer serilerini mesela Aspire gibi serileri bende almazdım. MSI'ın mesela Thin serisi tam bir facia. Casper Monster almayacağım diye bunu alıp ağlayan illa vardır maalesef dikkatli olmak gerekiyor. Tek fan falan.

2. seçenek olarak görmüyorum. Belki 3 veya 4. hani o da fiyatı iyiyse. Geçen denk gelmiştim 4060 modeline fiyatı hoşuma gitmişti. Teknosa gibi kazık yerde bile 38K mı neydi 4060 versiyonu. HP kurnaz bir firma yani o limitin bir nedeni var kesinlikle, Casper limit koymamış 100 dereceyi bulsun diye HP düşünüp koymuş CPU genelde 30 40W üstünü görmüyor. Bu da önermemelerine sebep veriyor. Onun harici güzel cihaz. 😀
Acer mesela AMD işlemci ile limit yemeden çalışıyor diye biliyorum ama çoğu cihaz limit yer bunu da düşünmek lazım eleştirirken. Maksimum 60W çekiyor sanırım sizin cihazlar zaten. Yanlışsam düzeltin. Bana kalırsa önemli olan çok fazla limit olmadığı sürece aşırı fazla böyle 10 FPS kayıp verecek kadar o limit önemli değil hatta limitler güzel bir şey bence 100 dereceyi görmesini engelliyor ve cihazın sağlığını koruyor. Yani ben önermemezlik yapmıyorum önerene de bir şey demiyorum zaten ama HP masum değil yani aynı Casper gibi. Casper anakarttan kısmış mesela biliyoruz fason ama HP'de koskoca firma 60W çalışması gereken işlemci oyunda 30 40W görüyoruz. Sebebi ise markanın koyduğu limit. Belki soğutma yetse bile çıkamayacaksın o limitlerin üstüne. Bu yüzden eleştiriliyor gibime geliyor yoksa performansı güzeldir.😀

LOQ'ta çekinecek bir şey yok bence. IdeaPad önerdim demiştiniz oysa.

Tabii her markanın hataları oluyor, msia güvenip tanıdığım birine Thin serisi tavsiye edip tek fanı olduğunu öğrendikten sonra aceleyle arayıp sakın onu alma dediğimi de hatırlıyorum :D.

Bende de 60 watt olarak kalmış. Bu arada HP'de limit olmasa bence 90 derece civarında 5000 RPM'le idare eder. Değil yük altında BIOS güncellemesi dışında kolay kolay 5000 RPM üstüne çıktığına şahit olmadım. CS'de 3800, Witcher'de falan 4500 RPM'de takılıyordu. Bu limitlerin ısınmayı önlemekten ziyade bakın bizim laptopumuz daha sessiz dercesine konulmuş olma ihtimali var. Unutmazsam yaza Max fanda bir test edeceğim, bakalım kaç derecelerde gezecek.

Siz söyleyince profile R23 sonucumu atmıştım onu hatırladım. 15771 puan almışım, olması gereken 17500 puandı galiba. O testte bile 5000 RPM 60 derecede çalışmış cihaz. Acaba HP'den limitlerin olmadığı bir BIOS sürümü istesem yollarlar mı :D? Bu cihazı limitsiz görmeyi isterim. Baktım çok ısınıyor kısarım işlemciyi.

Eyvah yaz ve deli gibi ağır oyun. Yazık laptopa.😂
Eğer Witcher 3 RTX açıkken şehirde gezersen FG dinlemeden FPS dibi boyluyor. İsterse işlemci 100W çeksin isterse ekran kartı 140W çeksin. Ayarlar yüksek ise tam bir kabus.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Fzx0EIyWIAEFkYD.jpg

Muhtemelen canım laptopum bana 85 dereceyi geçmeyeceğine ancak %10 performans düşüşüne dair reddedemeyeceğim anlaşmayı sunacak :D.

O sırada HP Victus 16.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şuna bir 12700HX takılsa limit falan fayda etmez, 100 derece 5800 RPM'de deli gibi Witcher oynatır 😅.
 
Tulpar'ların belirli cihazlarından haberim var, stok macunu değişince dehşet performanslar verdiklerini okumuştum. G870e de birkaç kişi güzel demişti ancak pek inanmamıştım, demek ki ön yargılı olmamak gerekiyormuş. Boş vaktimde teknoloji mağazalarında bulursam biraz kurcalarım artık :D.
Onlarda fazla elletmiyor ki ama kurcalayın mutlaka. Alüminyum alışım kasaya şöyle bir dokunun derim. 🤣

LOQ falan değil galiba genel olarak Lenovo aynı modeldeki farklı bileşenlerde bile farklı panel kullanıyor. Bendekiler sağlam, gerisi kimin umurunda :D. Tabii ben de ghostingsiz düşük renk doğruluğuna sahip cihazı tercih ederim ancak ilk kullanımda 1 hafta falan bayağı garip gelmişti. Hatta iGPU kaynaklı sarı ekran sorunu vardı, ilk açtığımda neden bu kadar sarı diye bayağı şaşırmıştım. Yine de bazı kullanıcılar F/P kavramını premiumlukla harmanlayıp tam donanımlı cihaz istediği için önerirken açık açık bakın bunun paneli böyle diye söylüyorum ki sonra sorumluluk bana kalmasın 😁.
Aynısı Casper'da da var. Aynı modeldeki farklı bileşenlerde farklı panel kullanıyor. O sırada @FantastikTürk hocamda çıkıp beni eleştiriyor. Ya adamlar her farklı bileşenli modeline farklı laptop paneli koymuşlar beni niye yakıyorsunuz ? 🤣
Bendekiler sağlam, gerisi kimin umurunda :D.
Benim modum.
ben de ghostingsiz düşük renk doğruluğuna sahip cihazı tercih ederim ancak ilk kullanımda 1 hafta falan bayağı garip gelmişti. Hatta iGPU kaynaklı sarı ekran sorunu vardı, ilk açtığımda neden bu kadar sarı diye bayağı şaşırmıştım. Yine de bazı kullanıcılar F/P kavramını premiumlukla harmanlayıp tam donanımlı cihaz istediği için önerirken açık açık bakın bunun paneli böyle diye söylüyorum ki sonra sorumluluk bana kalmasın 😁.
En iyisini yapıyorsunuz ki bende öyle yapıyorum zaten. Mecburuz bunu yapmaya maalesef. Fantastik hocam beni dürtmese daha iyiydi bu konuda.
Tabii her markanın hataları oluyor, msia güvenip tanıdığım birine Thin serisi tavsiye edip tek fanı olduğunu öğrendikten sonra aceleyle arayıp sakın onu alma dediğimi de hatırlıyorum :D.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
O sırada @Xevanior temsili. Bu hatayı koskoca teknoloji forumun moderatörü yapmış biz mi yapmayacağız Allah Allah ! 😎

Bende de 60 watt olarak kalmış. Bu arada HP'de limit olmasa bence 90 derece civarında 5000 RPM'le idare eder. Değil yük altında BIOS güncellemesi dışında kolay kolay 5000 RPM üstüne çıktığına şahit olmadım. CS'de 3800, Witcher'de falan 4500 RPM'de takılıyordu. Bu limitlerin ısınmayı önlemekten ziyade bakın bizim laptopumuz daha sessiz dercesine konulmuş olma ihtimali var. Unutmazsam yaza Max fanda bir test edeceğim, bakalım kaç derecelerde gezecek.
5000 RPM fan mı olur yazık günah ? Casper'ı ben 5500 RPM koyulur mu ? Bu donanıma diye eleştiriyordum. Nitro serisi kullanmadım ama 7000 RPM'ye kadar çıkıyor diye biliyorum. Kuzenimin Omen 15 GTX 1650 laptopunun maksimum rpmsi bile kaç yıl önceki model 6K üstünde.

Bu limitlerin ısınmayı önlemekten ziyade bakın bizim laptopumuz daha sessiz dercesine konulmuş olma ihtimali var. Unutmazsam yaza Max fanda bir test edeceğim, bakalım kaç derecelerde gezecek.
Casper'da da öyle bu arada. Oyun modunda limit var. Sadece yüksek performans modunda limit yok saçmalığa gel. Ama limitler doğru konulduysa iyidir hocam. Casper doğru koyamıyor bu yüzden önermiyorum. Oyun modunda hiç ısınmıyor mesela çünkü aşırı limitli GPU var 70 80W arasına limitliyor. Şunun limitini 90W yapsa tadından yenmeyecek belki ayarlayabiliyorumdur ama bilemedim şimdi. Yüksek performansta da hiç limit yok resmen. İşlemci bağımsızlığını ilan ediyor.
Siz söyleyince profile R23 sonucumu atmıştım onu hatırladım. 15771 puan almışım, olması gereken 17500 puandı galiba. O testte bile 5000 RPM 60 derecede çalışmış cihaz. Acaba HP'den limitlerin olmadığı bir BIOS sürümü istesem yollarlar mı :D? Bu cihazı limitsiz görmeyi isterim. Baktım çok ısınıyor kısarım işlemciyi.
Bende olması gereken 10K ve üstüydü throttleye rağmen ben almıştım açıkçası sizinde puanınız fena değil. 60 derecede çalışması absürt derecede az ama. Limit biraz şüphe uyandırdı bende burada. Bios sürümü bence sana yollamazlar. 😂
Limitsiz cihaz istiyorsan Casper alacaktın ahaahahaha ! 🤣
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Muhtemelen canım laptopum bana 85 dereceyi geçmeyeceğine ancak %10 performans düşüşüne dair reddedemeyeceğim anlaşmayı sunacak :D.
İşte burada işlemci ile ekran kartının aynı anda çalıştırdığı AIDA64 Extreme'yi deneseniz siz o zaman gerçekleri göreceksiniz. Asıl laptoplar orada ısınır tek başına işlemci veya Gpu'yu zorlandığı testlerde cihazlar kolay kolay limit yemezler ama Casper yiyor neden 100.5W çekiyor çünkü. Ama Gpu öyle değil. Sıcaklık limiti yediğimde işlemci maksimum 65W değerlerinde takılıyor siz 60W diyorsunuz bu arada normal haliyle.😂

Şuna bir 12700HX takılsa limit falan fayda etmez, 100 derece 5800 RPM'de deli gibi Witcher oynatır 😅.
HP mühendisleri buna güler. 5800RPM'ye çıkmıyor ki cihaz muhtemelen. 😁

G870e de birkaç kişi güzel demişti ancak pek inanmamıştım, demek ki ön yargılı olmamak gerekiyormuş.
Ön yargının her türlüsü bence kötü, ama Casper'ın anakartının kötü olması ve dediğim gibi 180W adaptör koyması ve anakartının getirdiği kronik problemlerin çıkma ihtimalinin yüksek olması sebebiyle genelde bende önermem. Bana sağlamı geldi diye herkese gelecek diye bir şey yok. Ayrıca kompanenti de çok eleştiri alıyor bakalım. Benim Casper almam tamamen sınav dönemlerime denk gelmesinden kaynaklı zaten ve Casper'ı yıllar yıllar önce kullanıp pişman kalmamıştım şimdi o kaliteden eser var mı bilemem. Bir de Alüminyum alışım kasa candır bence.😀

Şans verilir mi verilir ama global markalara göre elinizde kalma yüzdesi yüksek benden demesi. Arkadaşımın çok önemli bir sözü var burada, "Türk ürettiyse veya birleştirdiyse o şeyi ondan hayır gelmez" diye. Ben forumda daha çok takılıyorum o bana bunu söylüyor gerçekten usta adam. RTX 4060 alacağım diye sırf Casper aldım açıkçası ben. O zamanlar 4060 yeni çıktı hatta fiyatta düşüş yaşamıştı bende 10 bin tl indirim görünce dayanamadım aldım normalde 3060 victus veya 3060 Asus TUF A15 alacaktım hemde daha fazla para vererek. Aynı riski başkasına önermiyorum.
2023.jpg
 
Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
O sırada @Xevanior temsili. Bu hatayı koskoca teknoloji forumun moderatörü yapmış biz mi yapmayacağız Allah Allah! 😎

Xevanior hocam almışsa 2. fan takmak için almıştır :D.

5000 RPM fan mı olur yazık günah? Casper'ı ben 5500 RPM koyulur mu? Bu donanıma diye eleştiriyordum. Nitro serisi kullanmadım ama 7000 RPM'ye kadar çıkıyor diye biliyorum. Kuzenimin Omen 15 GTX 1650 laptopunun maksimum RPM'si bile kaç yıl önceki model 6K üstünde.

HP mühendisleri buna güler. 5800RPM'ye çıkmıyor ki cihaz muhtemelen. 😁

Yok ya Gaming Hub üzerinden Max fana alınca çıkıyor da kulak dayanmıyor vallahi :D.

Casper'da da öyle bu arada. Oyun modunda limit var. Sadece yüksek performans modunda limit yok saçmalığa gel. Ama limitler doğru konulduysa iyidir hocam. Casper doğru koyamıyor bu yüzden önermiyorum. Oyun modunda hiç ısınmıyor mesela çünkü aşırı limitli GPU var 70 80W arasına limitliyor. Şunun limitini 90W yapsa tadından yenmeyecek belki ayarlayabiliyorumdur ama bilemedim şimdi. Yüksek performansta da hiç limit yok resmen. İşlemci bağımsızlığını ilan ediyor.

Bende olması gereken 10K ve üstüydü throttleye rağmen ben almıştım açıkçası sizin de puanınız fena değil. 60 derecede çalışması absürt derecede az ama. Limit biraz şüphe uyandırdı bende burada. BIOS sürümü bence sana yollamazlar. 😂
Limitsiz cihaz istiyorsan Casper alacaktın ahaahahaha! 🤣
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

🤣 Hocam şevkimi kırmayın ya, ben yine de şansımı deneyeyim. Hem HP'nin müşteri hizmetlerinden memnunum, yaparlar bize bir kıyak.

İşte burada işlemci ile ekran kartının aynı anda çalıştırdığı AIDA64 Extreme'yi deneseniz siz o zaman gerçekleri göreceksiniz. Asıl laptoplar orada ısınır tek başına işlemci veya GPU'yu zorlandığı testlerde cihazlar kolay kolay limit yemezler ama Casper yiyor neden 100.5W çekiyor çünkü. Ama GPU öyle değil. Sıcaklık limiti yediğimde işlemci maksimum 65W değerlerinde takılıyor siz 60W diyorsunuz bu arada normal haliyle.😂

Extreme'yi hiç denememiştim, bir ara deneyelim bakalım yine 60 derecede kalırsa HP'nin stres testi Witcher 3 diye başlık açarım :D.

Ön yargının her türlüsü bence kötü, ama Casper'ın anakartının kötü olması ve dediğim gibi 180W adaptör koyması ve anakartının getirdiği kronik problemlerin çıkma ihtimalinin yüksek olması sebebiyle genelde bende önermem. Bana sağlamı geldi diye herkese gelecek diye bir şey yok. Ayrıca kompanenti de çok eleştiri alıyor bakalım. Benim Casper almam tamamen sınav dönemlerime denk gelmesinden kaynaklı zaten ve Casper'ı yıllar yıllar önce kullanıp pişman kalmamıştım şimdi o kaliteden eser var mı bilemem. Bir de Alüminyum alışım kasa candır bence.😀

Şans verilir mi verilir ama global markalara göre elinizde kalma yüzdesi yüksek benden demesi. Arkadaşımın çok önemli bir sözü var burada, "Türk ürettiyse veya birleştirdiyse o şeyi ondan hayır gelmez" diye. Ben forumda daha çok takılıyorum o bana bunu söylüyor gerçekten usta adam. RTX 4060 alacağım diye sırf Casper aldım açıkçası ben. O zamanlar 4060 yeni çıktı hatta fiyatta düşüş yaşamıştı bende 10 bin TL indirim görünce dayanamadım aldım normalde 3060 Victus veya 3060 ASUS TUF A15 alacaktım hem de daha fazla para vererek. Aynı riski başkasına önermiyorum.

İlk çıktığı döneme göre iyi fiyata almışsınız. Forumdaki bilgisiz bilgeler şu fiyata sorunsuz Casper almış Olsa yarın gider 60k bütçeye 4060 Casper önerirler. Allah'tan çoğunun cihazı sorunlu da bize iş öğretmeye kalktıklarında "sen önce stres testi sonucunu at" deyip sıyrılıyoruz :D.
 
Bana hediye olarak geldi, 1 ay vs oldu soru soracaksan sorabilirsin.
Seni tanıdım, YouTube'de denk gelmiştim. Sana da sorunsuz cihaz gelmişti ve fiyatı uygundu sanırım. Forumda çoktan varmışsın ohoooo. Hoşgeldin diyeyim ben yine de.😀
Xevanior hocam almışsa 2. fan takmak için almıştır :D.
Aynen kesinlikle MSI'ya güvenerek değil. Her neyse, kendisi zaten açıkladı belki duymuşsunuzdur. O zamanlar laptoplardan pek anlamıyormuş kendisi, doğrudur. O zamanlar bu Gpu w muhabbetleri ve firmaların açgözlülüğü pek haber edilmiyordu ama moderatörden her zaman beklentim üst seviye olduğundan dalga geçiyorum, kendisi affetsin. 😂
Yok ya Gaming Hub üzerinden Max fana alınca çıkıyor da kulak dayanmıyor vallahi :D.
O zaman Victus bak gözümde +1 puan kazandı. Normalde Casper mı ? Yoksa Victus mu ? Diyordum kendime şu an. Victus kazandı. Hadi önceki yorumlarımda 3. veya 4. tercihim olur demiştim Casper 5. tercihte kalsın. Yoksa G870'ten geriye atacaktım.🤣
Şaka bir yana adaptörünüz kaç wat sizin ?
🤣 Hocam şevkimi kırmayın ya, ben yine de şansımı deneyeyim. Hem HP'nin müşteri hizmetlerinden memnunum, yaparlar bize bir kıyak.
Hocam sizin şevkinizi kırmam direk yerim. 🤣

Forumda biri Casper'dan istemiş adama ösym sorusu gibi liste halinde 10 tane soru sormuşlar şok oldum. Niçin istiyorsunuz ? Gibisinden böyle. Hangi amaçla kullanacaksınız ? vs. böyle böyle baya denetlemişler adamı.
Extreme'yi hiç denememiştim, bir ara deneyelim bakalım yine 60 derecede kalırsa HP'nin stres testi Witcher 3 diye başlık açarım :D.
Dene ama cihazı yakarsan bana gelme. Kesinlikle benden duymadın. 😌
İlk çıktığı döneme göre iyi fiyata almışsınız. Forumdaki bilgisiz bilgeler şu fiyata sorunsuz Casper almış Olsa yarın gider 60k bütçeye 4060 Casper önerirler. Allah'tan çoğunun cihazı sorunlu da bize iş öğretmeye kalktıklarında "sen önce stres testi sonucunu at" deyip sıyrılıyoruz :D.
Yok ben G870'te çok sorunlu cihaza denk gelmiyorum ısınma sorunu hariç forumda ama G770'te çok var. Kendi açtığım konumda da "G870 neden alınmaz ?" Diye forumda sorun konusu çok olmayınca şikayetvardan almak zorunda kalmıştım. Evet, bu arada baya hediye gibi fiyattı o ilaç gibi geldi. Ona rağmen önermiyorum siz düşünün. 180W adaptör mü olur ? Hadi onu geçtim bios'a bir girdim ilk bilgisayarlarda kullanılan bir bios vardı. Anakart oradan kendini zaten belli ediyor. Dediğim gibi şans verilir mi ? Benim gibi 4060 alabileceğin tek cihaz ise evet ama global markalar varken ilk tercihi olmamalı yerli markaların cihazları. (Monster tongfang hariç). Kendi iyilikleri için.

Ama hakkını yemeyeyim ufo testine çok sevindim kullanırken. Zaten Casper'ı her ne kadar forumda dışlasalar da normalde ilk global marka bir laptop kullandığımda yıl 2012 falandı Casper saolsun babam köye bilgisayar getirmiş sene 2007 2008 falan Casper sayesinde ben o yıllarda Türkiye'de Z kuşağına oranla ortalamanın üstünde ilk bilgisayarıma kavuşuyorum. O zamanlarda sürekli web oyunu ve gta sa oynardım. En iyi anılarım aynı zamanda Casper ile oldu. Monitörü vardı bizde bir de set halinde, 2006 yılından 2023 yılına kadar çalıştı inanılmaz bir şey.

Casper önerecek olsam bile önermem bu arada bu forumda. Reklamlarından da bıktım isterse bedava versinler. TV'de marka bitti sürekli Monster ve Casper reklamı çıkıyor. Casper'ın reklamını yaptığı modelde en üst kasası G911 değil G870.🤣
 
Son düzenleme:
Aynen kesinlikle MSI'ya güvenerek değil. Her neyse, kendisi zaten açıkladı belki duymuşsunuzdur. O zamanlar laptoplardan pek anlamıyormuş kendisi, doğrudur. O zamanlar bu GPU W muhabbetleri ve firmaların açgözlülüğü pek haber edilmiyordu ama moderatörden her zaman beklentim üst seviye olduğundan dalga geçiyorum, kendisi affetsin. 😂

Bence alınmaz. Sağ olsun bana da çok şey kattı, ne demişler sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek önerirmiş :D.

O zaman Victus bak gözümde +1 puan kazandı. Normalde Casper mı? Yoksa Victus mu? Diyordum kendime şu an. Victus kazandı. Hadi önceki yorumlarımda 3. veya 4. tercihim olur demiştim Casper 5. tercihte kalsın. Yoksa G870'ten geriye atacaktım.🤣

Şaka bir yana adaptörünüz kaç wat sizin?

Bir kişiye daha Victus sevdirdik, gideyim de HP'den ödememi alayım :D. Benim adaptör 230 watt.

Hocam sizin şevkinizi kırmam direkt yerim. 🤣

Forumda biri Casper'dan istemiş adama ÖSYM sorusu gibi liste halinde 10 tane soru sormuşlar şok oldum. Niçin istiyorsunuz? Gibisinden böyle. Hangi amaçla kullanacaksınız? vs. böyle böyle bayağı denetlemişler adamı.

Sorudan bir şey olmaz ya. Yine de sorarlarsa işlemcimin zincirlerini kırmak istiyorum diye iğneleyici cevaplar veririm :D.

Dene ama cihazı yakarsan bana gelme. Kesinlikle benden duymadın. 😌

Ne yanması, tahminimce şu şekil umursamayıp 60 derece 5000 RPM takılır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ama hakkını yemeyeyim UFO testine çok sevindim kullanırken. Zaten Casper'ı her ne kadar forumda dışlasalar da normalde ilk global marka bir laptop kullandığımda yıl 2012 falandı Casper sağ olsun babam köye bilgisayar getirmiş sene 2007 2008 falan Casper sayesinde ben o yıllarda Türkiye'de Z kuşağına oranla ortalamanın üstünde ilk bilgisayarıma kavuşuyorum. O zamanlarda sürekli web oyunu ve GTA SA oynardım. En iyi anılarım aynı zamanda Casper ile oldu. Monitörü vardı bizde bir de set halinde, 2006 yılından 2023 yılına kadar çalıştı inanılmaz bir şey.

Casper önerecek olsam bile önermem bu arada bu forumda. Reklamlarından da bıktım isterse bedava versinler. TV'de marka bitti sürekli Monster ve Casper reklamı çıkıyor. Casper'ın reklamını yaptığı modelde en üst kasası G911 değil G870.🤣

Casper bile hangi cihazına güveneceğini şaşırmış hocam 😂. Sizin Casper'le ilişkiniz bana bir yerden tanıdık geldi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Bence alınmaz. Sağ olsun bana da çok şey kattı, ne demişler sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek önerirmiş :D.
Oha o yermiş değil miydi ? 🤣
Yediren MSI yiyen...
Bir kişiye daha Victus sevdirdik, gideyim de HP'den ödememi alayım :D. Benim adaptör 230 watt.
Bende Casper'dan ödeme alacağım unutmuştum. O kadar sponsorlu video boşuna mı ? Çekildi canım. Hakikaten YouTube'de G870'e o kadar sponsorlu içerik çektiler ki, HP Casper'a ödeme yapsa Türkiye satışlarını reklam ile uçurur.
230 wat adaptör koyup limit mi konulur ya sabır. Bizimki de 180W.

Sorudan bir şey olmaz ya. Yine de sorarlarsa işlemcimin zincirlerini kırmak istiyorum diye iğneleyici cevaplar veririm :D.
Yani en kötü ne olabilir ki ? 🤣

Ne yanması, tahminimce şu şekil umursamayıp 60 derece 5000 RPM takılır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Hocam o test bilgisayarı yoruyor 60 derece çalışmaz bence Gpu tikini de işaretlerseniz. Şakaya gelecek test değil gibi. 🤣
Prime 95 gibi pc anında donar görürsün.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Casper bile hangi cihazına güveneceğini şaşırmış hocam 😂. Sizin Casper'le ilişkiniz bana bir yerden tanıdık geldi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Hocam bütün sırrı bozdunuz. Bundan sonra gerçek kimliğimi saklamama gerek yok.🤪
Bu arada sohbetiniz çok keyifliydi gerçekten saolun. Aşırı eğlendim size cevap yazarken. 👍
 
Son düzenleme:
Bende Casper'dan ödeme alacağım unutmuştum. O kadar sponsorlu video boşuna mı? Çekildi canım. Hakikaten YouTube'da G870'e o kadar sponsorlu içerik çektiler ki, HP Casper'a ödeme yapsa Türkiye satışlarını reklam ile uçurur.
230 watt adaptör koyup limit mi konulur ya sabır.

Casper o reklam parasını argeye verip şu kasaları düzeltseler vallahi de razıyız billahi de razıyız :D. Şaka bir yana umarım ileride iki firma da reklam = para politikasından çıkıp işe iyi kötü kendi anakartlarını üretmekle başlarlar da 5-10 yıla İngilizce forumlara gidip şu şekil Casper ve Monster öneririz :D.


as-bayraklari-as1.jpg



Hocam o test bilgisayarı yoruyor 60 derece çalışmaz bence GPU tikini de işaretlerseniz. Şakaya gelecek test değil gibi. 🤣
Prime 95 gibi PC anında donar görürsün.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Vallahi öyle bir şey olursa HP, siz ve AIDA64'ü dava ederim :D.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam bütün sırrı bozdunuz. Bundan sonra gerçek kimliğimi saklamama gerek yok.🤪
Bu arada sohbetiniz çok keyifliydi gerçekten sağ olun. Aşırı eğlendim size cevap yazarken. 👍

Benden kaçmaz 😁. Rica ederim hocam asıl sizler sağ olun, hem bilgilendim hem eğlendim. Şu sınavı atlayayım bol bol şakayla karışık HP satarım sizlere 😉.
 

Geri
Yukarı