Casper Excalibur G870 vs Monster Abra A5

i7 12700h-13700h arasi denebilir. Daha verimli islemciler hem de Ryzen islemciler.
Hocam yapay zeka destekli olanın 1tbsi 37kya denk geliyor yani ikisi de hemen hemen aynı olacak. Siz sonuç olarak net bir karar verseniz hangisini almayı tercih ederdiniz? İşlemciler fazla fark yaratır mı?

Hocam yapay zeka destekli olanın 1TB'si 37kya denk geliyor yani ikisi de hemen hemen aynı olacak. Siz sonuç olarak net bir karar verseniz hangisini almayı tercih ederdiniz? İşlemciler fazla fark yaratır mı?

Yaratmaz. Ama şunu sorayim. Cihazi sarjdan cikartip bataryada kullanma durumlariniz olacak mı? Yoksa her zaman sarjdami kullanilacak?

Ryzen 7 7435HS modelinde dahili GPU olmadigi icin batarya suresi ciddi anlamda kısa. 1buçuk saat civari bir batarya suresi var. Ryzen 5 8645HS modelinde dahili GPU oldugu icin cihaz bataryada onu kullanir. Batarya omru ciddi anlamda daha fazla. Islemci gücünde fark yok denebilir.

Yaratmaz. Ama şunu sorayim. Cihazi sarjdan cikartip bataryada kullanma durumlariniz olacak mı? Yoksa her zaman sarjdami kullanilacak?
Tabii ki hocam masaüstü yerine laptop alma sebebim bu zaten. 90% şarjda kullanacağım ama, sadece kütüphane ve yolculuklarda mecburen bataryada olacağım.

Tabii ki hocam masaüstü yerine laptop alma sebebim bu zaten. 90% şarjda kullanacağım ama, sadece kütüphane ve yolculuklarda mecburen bataryada olacağım.

Ryzen 5 8654HS modelini almaniz daha iyi olur hocam o zaman bence. Performans farki hissetmezsiniz zaten iki cihaz arasindada.

Ryzen 5 8654HS modelini almaniz daha iyi olur hocam o zaman bence. Performans farki hissetmezsiniz zaten iki cihaz arasindada.
Teşekkürler hocam. Peki buna bir cevabınız olamayabilir ama merak ettiğimden soruyorum neredeyse aynı fiyat ve aynı özellikler olmasına rağmen neden insanlar casper monster gibi firmalara yöneliyor?

Teşekkürler hocam. Peki buna bir cevabınız olamayabilir ama merak ettiğimden soruyorum neredeyse aynı fiyat ve aynı özellikler olmasına rağmen neden insanlar Casper Monster gibi firmalara yöneliyor?

Türk markası olmaları bir sebep. Monster'in omur boyu bakim garantisi akil celdirici bir durum. Deli gibi reklam yapiyor iki markada. Bu yuzden cihaz fiyatalrida yuksek mesela. Mesela Gigabyte Aorus laptop reklami gordunuzmu hiç hocam? Gormediniz. Ya da Razer Blade laptop reklami? Sanmiyorum. En baba laptopunu getirin Excalibur ve Monster'in bu laptoplarin yaninda teneke gibi kalir. Tamamen reklam algisi ve politikalar hocam.

Kronik dolu cihazlar cikartip deli gibi reklam yapip denklerinden en az 3 4K daha yuksek fiyata satiyorlar.

Türk markası olmaları bir sebep. Monster'in omur boyu bakim garantisi akil celdirici bir durum. Deli gibi reklam yapiyor iki markada. Bu yuzden cihaz fiyatalrida yuksek mesela. Mesela Gigabyte Aorus laptop reklami gordunuzmu hiç hocam? Gormediniz. Ya da Razer Blade laptop rekla mi? Sanmiyorum. En baba laptopunu getirin Excalibur ve Monster'in bu laptoplarin yaninda teneke gibi kalir. Tamamen reklam algisi ve politikalar hocam.

Kronik dolu cihazlar cikartip deli gibi reklam yapip denklerinden en az 3 4K daha yuksek fiyata satiyorlar.

Hocam yeniden merhaba, önerdiğiniz laptopları araştırdım iyice. Benchmarklarda falan Ryzen 5 Ryzen 7'den daha iyi olarak gözüküyor. AI destekli olduğu için ısınmada falan hiç sorun yaratmıyor deniyor. Şarj kısmını neden sorduğunuzu öğrenebilir miyim acaba? Şarjdayken 7'li bilgisayarda daha mı yüksek performans alırım? Ayrıca ASUS TUF'lar hakkında ne düşünüyorsunuz, aynı donanıma daha yüksek fiyat sunuyorlar ama öven de bayağı çok.

Hocam yeniden merhaba, önerdiğiniz laptopları araştırdım iyice. Benchmarklarda falan Ryzen 5 Ryzen 7'den daha iyi olarak gözüküyor. AI destekli olduğu için ısınmada falan hiç sorun yaratmıyor deniyor. Şarj kısmını neden sorduğunuzu öğrenebilir miyim acaba? Şarjdayken 7'li bilgisayarda daha mı yüksek performans alırım? Ayrıca ASUS TUF'lar hakkında ne düşünüyorsunuz, aynı donanıma daha yüksek fiyat sunuyorlar ama öven de bayağı çok.

Ryzen 7 ve Ryzen 5 arasinda performans farki yok denecek kadar az. Ryzen 5 ayni gucu daha verimli sunuyor. Ryzen 7 saf guc olarak az da olsa daha iyi. Şarj kısmını cihazi bir yere tasiyip kullanacak misiniz bilmedigin icin sordum. Ryzen 7 islemci 1bucuk saat civari ekran suresi verirken rysen 5 2bucuk 3 saat civari veriyor sanirim tam hatirlamiyorum onu.

TUF laptoplar alinmaz. Saka yapmiyorum kışın kalorifer yakmaniza gerek kalmaz. FA507 kod kasalar öncesi deli gibi ısınıyor. Hem de fiyatari ekstra pahalı.

Ryzen 7 ve Ryzen 5 arasinda performans farki yok denecek kadar az. Ryzen 5 ayni gucu daha verimli sunuyor. Ryzen 7 saf guc olarak az da olsa daha iyi. Şarj kısmını cihazi bir yere tasiyip kullanacak misiniz bilmedigin icin sordum. Ryzen 7 islemci 1bucuk saat civari ekran suresi verirken rysen 5 2bucuk 3 saat civari veriyor sanirim tam hatirlamiyorum onu.

TUF laptoplar alinmaz. Saka yapmiyorum kışın kalorifer yakmaniza gerek kalmaz. FA507 kod kasalar öncesi deli gibi ısınıyor. Hem de fiyatari ekstra pahalı.

Teşekkürler hocam, sanırım tercihim Ryzen 5'li Lenovo'dan yana olacak. Yine de aklima takılan bir şey olursa size danisacagim mutlaka.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı