Çözüldü Casper Excalibur G920 Mavi Ekran

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

esayberekes

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, formda yeniyim ve mavi ekran hatası alıyorum. Bilgisayarım daha yeni ve bayağı moralimi bozdu yardımcı olur musunuz?

1757176603067.png

Az önce lol oynamaya çalıştım ve felaket kasıyordu her an bilgisayar mavi ekran vericek düzeyde gibiydi. Ani fps düşüşleri vardı

Son düzenleme:
Çözüm
RAM'leri kontrol ettim ve bir hata çıkmadı. Discord İiçin GoodbyeDPI yüklüydü onu da kaldırdım. Vanguard ve LoL'ü sildim. Ama bahsettiğiniz svchost ve vgk.sys i programlarda ya da görev yöneticisinde göremedim. Tüm sürücülerim güncel. Bitdefender diye bir uygulamada karşıma çıkmadı. Ayrıca son oyun denemelerimde mavi ekran vermeden oyun kendi kapanıyor.

BattlEye yazılımını kaldırın.
Rehberi uygulayın.
Disk testi yapıp sonuçları paylaşın.

Gelişmeleri bildirin.
Merhaba, formda yeniyim ve mavi ekran hatası alıyorum. Bilgisayarım daha yeni ve bayağı moralimi bozdu yardımcı olur musunuz?

Eki Görüntüle 2570103
Az önce LoL oynamaya çalıştım ve felaket kasıyordu her an bilgisayar mavi ekran verecek düzeyde gibiydi. Ani FPS düşüşleri vardı.

Bilgisayarınızda Bitdefender/Bitdefender VPN uygulaması ve bu hataya bunu yükledikten sonra düştü dediğiniz bir uygulama mevcut mu?

Ayrıyeten NVIDIA / chipset sürücüleri güncel mi?

Sürücüler güncel, böyle düşündüğünüz bir uygulama yoksa sıkıntı RAM'de olabilir.

mdsched.exe ile RAM testi yapmanız gerekecek.

• Windows + r tuşlarına bas → çalıştır penceresi açılır.
  • mdsched.exe yaz → enter tuşuna bas.
  • şimdi yeniden başlat ve belleği kontrol et → Windows hemen yeniden başlar ve RAM testi başlar.

• Bilgisayar yeniden başlatılır ve mavi ekran gibi bir test ekranı gelir.
    Test otomatik olarak başlar ve ilerleme durumunu gösterir.
    Test sırasında bilgisayarı kullanamazsın.
  • Test tamamlandıktan sonra Windows tekrar açılır ve test sonucu ekranda veya bildirim merkezinde görünür.
  • Eğer sonucu göremezsen:
    1. Windows + r → eventvwr.msc
    2. Event Viewer açılır → Windows logları → sistem
    3. Kaynak olarak memorydiagnostics-results'u bul → RAM testi sonucu burada yazıyor.

Ama hata detayında hatalı modül: vgk.sys Bitdefender uygulaman bu hataya neden olmuş.

Hata anında svchost.exe çalışıyormuş, ama çökme direkt vgk.sys'den kaynaklanıyor.

O uygulamayı program ekle kaldır yerinden kaldırın.

Son düzenleme:

Eki Görüntüle 2570103
Az önce LoL oynamaya çalıştım ve felaket kasıyordu her an bilgisayar mavi ekran verecek düzeyde gibiydi. Ani FPS düşüşleri vardı.

Minidump dosyasını Google Drive'ya da MediaFire üzerinden paylaşın.

Bilgisayarınızda Bitdefender/Bitdefender VPN uygulaması ve bu hataya bunu yükledikten sonra düştü dediğiniz bir uygulama mevcut mu?

Ayrıyeten NVIDIA / chipset sürücüleri güncel mi?

Sürücüler güncel, böyle düşündüğünüz bir uygulama yoksa sıkıntı RAM'de olabilir.

mdsched.exe ile RAM testi yapmanız gerekecek.

• Windows + r tuşlarına bas → çalıştır penceresi açılır.
  • mdsched.exe yaz → enter tuşuna bas.
  • şimdi yeniden başlat ve belleği kontrol et → Windows hemen yeniden başlar ve RAM testi başlar.

• Bilgisayar yeniden başlatılır ve mavi ekran gibi bir test ekranı gelir.
    Test otomatik olarak başlar ve ilerleme durumunu gösterir.
    Test sırasında bilgisayarı kullanamazsın.
  • Test tamamlandıktan sonra Windows tekrar açılır ve test sonucu ekranda veya bildirim merkezinde görünür.
  • Eğer sonucu göremezsen:
    1. Windows + r → eventvwr.msc
    2. Event Viewer açılır → Windows logları → sistem
    3. Kaynak olarak memorydiagnostics-results'u bul → RAM testi sonucu burada yazıyor.

Ama hata detayında hatalı modül: vgk.sys Bitdefender uygulaman bu hataya neden olmuş.

Hata anında svchost.exe çalışıyormuş, ama çökme direkt vgk.sys'den kaynaklanıyor.

1757238664977.png
Ramleri kontrol ettim ve bir hata çıkmadı. Discord İiçin goodbyedpi yüklüydü onuda kaldırdım.Vanguard ve lolü sildim. Ama bahsettiğiniz svchost ve vgk.sys i programlarda yada görev yöneticisinde göremedim. Tüm sürücülerim güncel. Bitdefender diye bir uygulamada karşıma çıkmadı.Ayrıca son oyun denemelerimde mavi ekran vermeden oyun kendi kapanıyor.

Minidump dosyasını Google Drive'ya da MediaFire üzerinden paylaşın.

Son düzenleme:
RAM'leri kontrol ettim ve bir hata çıkmadı. Discord İiçin GoodbyeDPI yüklüydü onu da kaldırdım. Vanguard ve LoL'ü sildim. Ama bahsettiğiniz svchost ve vgk.sys i programlarda ya da görev yöneticisinde göremedim. Tüm sürücülerim güncel. Bitdefender diye bir uygulamada karşıma çıkmadı. Ayrıca son oyun denemelerimde mavi ekran vermeden oyun kendi kapanıyor.

Rehberi uygulayın.

Gelişmeleri bildirin.

Çözüm
Rehberi uygulayın.

Gelişmeleri bildirin.

Testleri yaptım sonuç bu şekilde.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-09-07 saat 13.21.03_0ed0d987.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-09-07 saat 13.21.03_0ed0d987.jpg
    136,4 KB · Görüntüleme: 16
  • WhatsApp Görsel 2025-09-07 saat 13.36.16_d42ceaf2.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-09-07 saat 13.36.16_d42ceaf2.jpg
    285,6 KB · Görüntüleme: 12
  • WhatsApp Görsel 2025-09-07 saat 13.37.31_11708505.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-09-07 saat 13.37.31_11708505.jpg
    301,9 KB · Görüntüleme: 11
Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamdır. Bu şekilde sistemi test edin.

Denedim ve 2-3 dakika içinde PC çöktü ama mavi ekran vermedi sadece dondu ve bayağı garip bir cızırdama vardı. Yeni bir minidump dosyası oluşmamış. Ama oyun oynarkende oyun içi takılmalarda yaşıyorum. CPU ve GPU sıcaklıkları normal görünüyor. Aldığım FPS normal ve yüksek gözüküyor.

Denedim ve 2-3 dakika içinde PC çöktü ama mavi ekran vermedi sadece dondu ve bayağı garip bir cızırdama vardı. Yeni bir minidump dosyası oluşmamış. Ama oyun oynarkende oyun içi takılmalarda yaşıyorum. CPU ve GPU sıcaklıkları normal görünüyor. Aldığım FPS normal ve yüksek gözüküyor.

FurMark2 2K'da ve user benchmark ı yaptım sorunsuz çalıştı ama oyunlar hala çöküyor.

FurMark2 2K da ve user benchmark ı yaptım sorunsuz çalıştı ama oyunlar hala çöküyor.

1 saat kadar siperman oynadım 2 k'da hiçbir sorun kalmadı sanırım sorunum Online oyunlarda.

Son düzenleyen: Moderatör:

FurMark2 2K da ve User benchmark ı yaptım sorunsuz çalıştı ama oyunlar hala çöküyor.

1 saat kadar siperman oynadım 2 k da hiçbir sorun kalmadı sanırım sorunum Online oyunlarda.

Sorunun çözüldü mü yani?

Sorunun çözüldü mü yani?

Evet dün acil bir işim çıktı deneyemedim bugün denedim ve bir sorun olmadığını gördüm teşekkür ederim.

Sorunun çözüldü mü yani?
Merhaba tekrar ,Konuyu yeniden canlandırıyorum.Sorun olursa yeniden başlık açabilirim. Sorun şu ki çözünürlüğü 2560x1600 yaptığımda bir kaç kez daha bilgisayar kapandı oyunlarda. Ve oyun içi kasma sorunu devam ediyor. Ama çözünürlüğü 1080 e ne getirdiğimde bir sorun kalmıyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı