Casper Excalibur laptopta görüntü bulanık görünüyor

Sertan Scott

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Arkadaşımda Casper Excalibur 23.8 inc 200Hz monitör var fakat oyunlarda fareyi döndürünce Motion blurlu bir görüntü çıkıyor ve ayrınca fareyi oynatınca arkada sarı bir imleç beliriyor. Ben monitörlerden anlamadığım için buraya sormak istedim çözümü bilenler yardım edebilir mi ?

Ekran kartı; RX 6600.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba. Arkadaşımda Casper Excalibur 23.8 inc 200Hz monitör var fakat oyunlarda fareyi döndürünce Motion blurlu bir görüntü çıkıyor ve ayrınca fareyi oynatınca arkada sarı bir imleç beliriyor. Ben monitörlerden anlamadığım için buraya sormak istedim çözümü bilenler yardım edebilir mi?

Ekran kartı; RX 6600.

Bu 3K fiyata satılan VA panel modellerin çoğu böyle yaparlar bunlar artık alışılmış şeyler farkındaysanız konuya fazla forum üyesi bile gelmiyor çünkü bunlardan bir sürü konu açıldı. Bu forum, bu konulardan çok ekmek yedi ama kimse olayın aslını anlatmadı hala da aynı konular açılmaya devam ediyor. Büyük ihtimalle ürünü Vatan'dan aldınız, çünkü benim şehrimdeki en büyük mağaza da Vatan'dı bu Samsung G3 alan veya Casper alanların çoğu Vatan'dan almışlar ve geneli de bu konuyu burada açmışlar, işte anlatmak istediğim millet monitör alırken internetten almadığı için ürünü alırken genelde konu açmıyorlar aldıktan sonra açıyorlar açsalar zaten aldığınız ürünün önerilmediğini görürsünüz ; aldığınız ürünü kutudan çıkarasıya kadar sorun yok ama sonra kullanınca ve blurr görünce iş Technopat'a dönüyor bu durumda bizim yapabileceğimiz bir şey yok anladın mı ? Örneğin İstanbul, Ankara ve İzmir harici çoğu şehir merkezinde vatan gibi büyük bir monitör satan çokta yer yoktur çok seçeneğiniz olmaz ve böylece çoğu modeli bulabileceğine inanan yukarıda belirttiğim gibi fikre sahip olan müşteriler gidip ürünü buralardan Casper VA paneli satın alır. Kolayca, hiç bekleme olmadan takıyorlar kuruyorlar kullanıyorlar ürünü ve bu insana cazip geliyor. Tabii böyle mağazalarda 3K fiyata TN ve VA panel 144 Hz monitörler bulunurken IPS panel bulunmuyor haliyle bir VA panel almak çoğu müşteriye cazip geliyor zaten Casper'da VA panellerin en uygun fiyata sahip modellerini satıyor daha da cazip geliyor. İnternette atılan 3K+ fiyata sahip İtopya'daki gibi G24F2 veya ASUS VP249QGR gibi IPS modeller sürekli tavsiye edilseler de vatan gibi yerlerde şu an asla bulunmaz olsa da stokta olmaz tecrübeme güvenin. Buraya kadar internetten almak avantajlı gelse de bu sefer de beklemeniz gerekiyor ve işin ucunda ürünün ölü piksel olabilme ihtimali var ve miktarı tamamen şans işi yani bana kalırsa takıntılı olan için büyük bir sorun. Yani demek istediğim şimdi blurr diye ürünü forumda yazılan korkunç yorumlar ile 14 gün içinde iade edersen kabul ederler ama sen aynı paraya aynı aldığın yerden IPS panel alabilecek misin önemli olan bu veya şehirde başka mağazada bulabilecek misin? Önemli olan bu. Yani ülke de her ürüne şu an zam yapılıyor eline geçen para ile yine aynı VA monitörü alamayabilirsin. Benim elimde de 3800 TL fiyatı olan bir VA panel var ben 3600 TL fiyattan aldım 10 gün sonra stokta kalmadı ürün şimdi benim panelimde de bu blurr sorunundan var iade etsem internetten almaktan başka seçeneğim kalmıyor çünkü o fiyata zaten 144Hz IPS panel yok. Tabii İzmir veya İstanbul gibi yerlerde İtopya'nın kendi mağazası bulunuyor mesela oralarda belki ucuza 144 Hz IPS panel alınabilir onlar için söylediklerim geçerli değil. Yani bu blurr sadece belirli renklerde oluyor gözünüz alışamayacak gibiyse iade edin TN panel alın, bu blurr monitörlerde sorun diye geçmez iade sebebi değildir çoğu VA panel monitör yapar tabii kendilerince de avantajları vardır. Bunun sebebi yavaş renk değiştirme sürelerine sahip olmaları çoğu VA panellerin bazı renklerin de belli olur kısaca sorun oradan kaynaklı.Endişe edecek veya göz bozacak bir durum değildir, ürünü iade etme imkanınız yoksa uğraşmaya Rekabetçi oyun oynamayan biri için gerek olduğunu sanmıyorum.

Son düzenleme:
Çöp bir monitör alınıyor sonra konu açılıyor. Şöyle böyle diye. Bunun önüne geçmek için bu monitör alınmaz diyoruz ama alınıyor.
Bu monitör iğrenç bir panele sahip ve kötü bir ms'si var.
Ghosting + smearing + black smearing sorunları mevcut. Çöpe atın gidin IPS monitör alın.

Çöp bir monitör alınıyor sonra konu açılıyor. Şöyle böyle diye. Bunun önüne geçmek için bu monitör alınmaz diyoruz ama alınıyor.
Bu monitör iğrenç bir panele sahip ve kötü bir Ms'si var.
Ghosting + smearing + Black smearing sorunları mevcut. Çöpe atın gidin IPS monitör alın.

Sorun aslında bunun sadece Casper ile kalmaması bunu VA panel kısmında LG'de yapıyor ASUS'ta yapıyor Samsung ve Casper zaten en bilindiği hepsinin böyle bir ürünü var. Kısaca burada müşteri yanılıyor aslında onlarında çok bir suçu yok. Git bir gez yorumlar 5 yıldız doludur.🤣

Sorun aslında bunun sadece Casper ile kalmaması bunu VA panel kısmında LG'de yapıyor ASUS'ta yapıyor Samsung zaten en bilindiği hepsinin böyle bir ürünü var. Kısaca burada müşteri yanılıyor aslında onlarında çok bir suçu yok. Git bir gez yorumlar 5 yıldız doludur.🤣

E-ticaret sitelerinin yorumlarını okursan vay haline dostum.

Şöyle yorumlar var: -Henüz kullanmadım ama çok memnunum-. Bu ne demektir? Bu kadar içler acısı insanlarımız var. Acının tatlı tebessümü. 🙂

E-ticaret sitelerinin yorumlarını okursan vay haline dostum.

Şöyle yorumlar var: -henüz kullanmadım ama çok memnunum-. Bu ne demektir? Bu kadar içler acısı insanlarımız var. Acının tatlı tebessümü. 🙂

Zaten ben de ciddi mana da söylemedim ama müşteri yiyor. Ben kendim adıma söyleyeyim daha yorumlara bakıp alarak pişman olduğum ürün yoktur. Monitörler de geçerli olmadığını sadece benim gibi forumlara gelenler görebilir. Gelemyenler daha paneli bilmediği için 5 yıldızı verir geçer. Müşteriye kızmak bu yüzden vakit kaybı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı