Arkadaşlar merhaba. Arkadaşımda Casper Excalibur 23.8 inc 200Hz monitör var fakat oyunlarda fareyi döndürünce Motion blurlu bir görüntü çıkıyor ve ayrınca fareyi oynatınca arkada sarı bir imleç beliriyor. Ben monitörlerden anlamadığım için buraya sormak istedim çözümü bilenler yardım edebilir mi?
Ekran kartı; RX 6600.
Bu 3K fiyata satılan VA panel modellerin çoğu böyle yaparlar bunlar artık alışılmış şeyler farkındaysanız konuya fazla forum üyesi bile gelmiyor çünkü bunlardan bir sürü konu açıldı. Bu forum, bu konulardan çok ekmek yedi ama kimse olayın aslını anlatmadı hala da aynı konular açılmaya devam ediyor. Büyük ihtimalle ürünü Vatan'dan aldınız, çünkü benim şehrimdeki en büyük mağaza da Vatan'dı bu
Samsung G3 alan veya
Casper alanların çoğu Vatan'dan almışlar ve geneli de bu konuyu burada açmışlar, işte anlatmak istediğim millet monitör alırken internetten almadığı için ürünü alırken genelde konu açmıyorlar aldıktan sonra açıyorlar açsalar zaten aldığınız ürünün
önerilmediğini görürsünüz ; aldığınız ürünü kutudan çıkarasıya kadar sorun yok ama sonra kullanınca ve blurr görünce iş Technopat'a dönüyor bu durumda bizim yapabileceğimiz bir şey yok anladın mı ? Örneğin İstanbul, Ankara ve İzmir harici çoğu şehir merkezinde vatan gibi büyük bir monitör satan çokta yer yoktur çok seçeneğiniz olmaz ve böylece çoğu modeli bulabileceğine inanan yukarıda belirttiğim gibi fikre sahip olan müşteriler gidip ürünü buralardan
Casper VA paneli satın alır. Kolayca, hiç bekleme olmadan takıyorlar kuruyorlar kullanıyorlar ürünü ve bu insana cazip geliyor. Tabii böyle mağazalarda
3K fiyata TN ve
VA panel 144 Hz monitörler bulunurken
IPS panel bulunmuyor haliyle bir VA panel almak çoğu müşteriye
cazip geliyor zaten
Casper'da VA panellerin en uygun fiyata sahip modellerini satıyor daha da cazip geliyor. İnternette atılan 3K+ fiyata sahip İtopya'daki gibi
G24F2 veya ASUS VP249QGR gibi IPS modeller sürekli tavsiye edilseler de vatan gibi yerlerde şu an
asla bulunmaz olsa da
stokta olmaz tecrübeme güvenin. Buraya kadar internetten almak avantajlı gelse de bu sefer de beklemeniz gerekiyor ve işin ucunda ürünün ölü piksel olabilme ihtimali var ve miktarı tamamen şans işi yani bana kalırsa takıntılı olan için büyük bir
sorun. Yani demek istediğim şimdi blurr diye ürünü forumda yazılan korkunç yorumlar ile
14 gün içinde iade edersen kabul ederler ama sen aynı paraya aynı aldığın yerden IPS panel alabilecek misin
önemli olan
bu veya şehirde başka mağazada bulabilecek misin?
Önemli olan
bu. Yani ülke de her ürüne şu an zam yapılıyor eline geçen para ile yine aynı VA monitörü alamayabilirsin. Benim elimde de 3800 TL fiyatı olan bir VA panel var ben 3600 TL fiyattan aldım 10 gün sonra stokta kalmadı ürün şimdi benim panelimde de bu blurr sorunundan var iade etsem internetten almaktan başka seçeneğim kalmıyor çünkü o fiyata zaten 144Hz IPS panel yok. Tabii İzmir veya İstanbul gibi yerlerde İtopya'nın kendi mağazası bulunuyor mesela oralarda belki ucuza 144 Hz IPS panel alınabilir onlar için söylediklerim geçerli değil. Yani bu blurr sadece belirli renklerde oluyor gözünüz alışamayacak gibiyse
iade edin TN panel alın, bu blurr monitörlerde sorun diye geçmez
iade sebebi değildir çoğu VA panel monitör yapar tabii kendilerince de avantajları vardır. Bunun sebebi yavaş renk değiştirme sürelerine sahip olmaları çoğu VA panellerin bazı renklerin de belli olur kısaca sorun oradan kaynaklı.Endişe edecek veya göz bozacak bir durum değildir, ürünü iade etme imkanınız yoksa uğraşmaya Rekabetçi oyun oynamayan biri için gerek olduğunu sanmıyorum.