Casper Excalibur RTX 4050 vs Monster Tulpar T5 v23.4.4

Yukarıda atılan Nitro 16 veya attığım modeli alın.
14. Nesil intel işlemciler stabilize değiller her alıcı onu limitlemeyi bilmediği için sorun yaratabilir önermiyorum.

Nedenini de söyler misiniz bilmediğim için soruyorum ileriki zamanlarda sıkıntı mı çıkarıyor.

Malzeme kalitesi kötü anakartı kötü soğutması kötü olduğu için işlemcisi kötü fiyatını hak etmiyorlar. Türkiye'de reklama verdikleri parayı adam gibi laptop yapsalar keşke. Hazır clevo kasalara marka basıp satıyorlar.

Nedenini de söyler misiniz bilmediğim için soruyorum ileriki zamanlarda sıkıntı mı çıkarıyor.

Casper'ın saysan bitmez sebepleri var.

Casper Nirvana chy modelini kullanmıştım 2021'e kadar. Kasa kalitesi çok kötü, oyuncaklarla aynı malzeme. Soğutmanın kötü olmasını zaten saymıyorum bile. AVM'lerde zaman zaman baktığım zaman Excalibur'ların eskiye oranla çok da farklı olmadığını gördüm.

Arkadaşım halihazırda Excalibur G770 kullanıyor. Batarya kalitesi berbat olduğu için hemen balon gibi şişmiş ve arkadaşımın laptop kasasına hasar vermiş. Bir keresinde klavye tuşu kırılmış, garantiye vermişler. 1 tane tuş için 2500 TL istemiş Casper. Karşılaştırma için ben ASUS laptopumun termal macunlarını temizlerken bataryayı sökmeyi unuttuğum için ekran kartına statik elektrik girmiş ve arızalanmış. Bariz kullanıcı hatası olmasına rağmen ücretsiz anakart ve fan değiştirip geri yollamıştı ASUS servisi.

Monster önermeme sebebim bütçeniz de halihazırda varken daha iyi alternatiflerinin olması. Monster Notebook'lar Clevo adlı bir Çinli şirketin kopyası bilgisayarlardır. Clevo da Casper kadar olmasa da aynı sebeplerde önerilmeyen bir marka.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı