Casper Excalibur vs Monster

Excalibur aldım 1 hafta olmadan iade ettim nedeni ise sol alt çerçeve ile panelin 3 cm falan ayrılmış olması ve laptoptan gelen çıt çıt diye sesler... Sen bilirsin tabii ama illa bu ikisinden birini alacaksan Excalibur'un malzeme kalitesi Monster'e göre iyi çünkü metal tasarım kullanıyorlar ama bende arıza çıkardı işte onu iade edip MSI aldım.

Zamanında Casper yetkili satıcı/servisi olarak da partnerliği bulunan bir şirkette farklı görevde de olsam çalışmışlığım var. Sırf bu yüzden bir yerde "Casper" markası varsa karşısındakinin markası önemli değil, ona giderim. :D Son zamanlarda popüler olan 2 marka hariç diye belirteyim ama zaten konu masaüstü sistemler değil.

Zamanında Casper yetkili satıcı/servisi olarak da partnerliği bulunan bir şirkette farklı görevde de olsam çalışmışlığım var. Sırf bu yüzden bir yerde "Casper" markası varsa karşısındakinin markası önemli değil, ona giderim. :D son zamanlarda popüler olan 2 marka hariç diye belirteyim...

Casper adı kirli bir marka zaten ama Monster'de sütten çıkmış ak kaşık sayılmaz. Tâbi ki teknoloji işi biraz şans işidir.

Monster bana Coil Whine'lı laptop satıp üstüne yoo ses yok yapmıştı telefonda bir de bayağı sağlam inanmışlar yalanlarına yok hepsinde vardır diyorlardı olmayan sese(!). İade edip Casper Excalibur G770 aldım. Fanı Monster'a göre daha sessiz tek sıkıntısı ekran 60Hz ama alışıyor insan. RGB klavyesi daha iyi bence 6 tane modu falan var. Isı yönetimi konusunda da Casper çok başarılı oyunlarda 75-80 derece arası geziyor Monster 90 dereceleri buluyordu. Eksi olarak sağ tarafta CPU var sanırım orası ısınıyor bazen rahatsız edebiliyor ama Monster'dan hala daha iyi olduğunu söyliyebilirim.

Elektronik her cihaz şans işidir de bir yerde %2.5-5 arası şansa karşı %40-50 gibi bir riski almak arasında önemli bir fark var. :D.

Haklısınız hocam misal benim arkadaşım 4 sene önce Monster aldı hâlâ daha kullanıyor hiçbir sıkıntısı yok ( ara ara küçük arızalar çıkarmış ama mühim olmayan) bir diğer örnek ise benim bir akrabam Fiat'ın yetkili bayisinden egea aldı 0 km, araç birkaç gün sonra sıkıntı çıkarmış meğer sübaplardan biri arızalıymış şans işte.

Monster bana Coil Whine'lı laptop satıp üstüne yoo ses yok yapmıştı telefonda bir de bayağı sağlam inanmışlar yalanlarına yok hepsinde vardır diyorlardı olmayan sese(!). İade edip Casper Excalibur G770 aldım. Fanı Monster'a göre daha sessiz tek sıkıntısı ekran 60Hz ama alışıyor insan. RGB klavyesi daha iyi bence 6 tane modu falan var. Isı yönetimi konusunda da Casper çok başarılı oyunlarda 75-80 derece arası geziyor Monster 90 dereceleri buluyordu. Eksi olarak sağ tarafta CPU var sanırım orası ısınıyor bazen rahatsız edebiliyor ama Monster'dan hala daha iyi olduğunu söyliyebilirim.

Bende Excalibur G770'i iade edip MSI aldım hocam o Coil Whine benzeri ses vardı bende de hatta burada paylaştım okuyabilirsiniz. Ama bu hepsinde olacak diye bir şey yok benim talihsizliğim yoksa Excalibur fiyatına göre güzel bilgisayarlar üretiyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı