Casper G850 7700 kasma ve donma sorunu

NESS-LINE

Centipat
Katılım
12 Mart 2020
Mesajlar
24
Bilgisayarım Casper G850 7700 model. Son günlerde aşırı bir FPS düşüşü ve kasma ile karşı karşıya. Bir çok yolu denesem bile bu geçmedi. Daha önce de böyle bir durum ile karşı karşıya kalmıştım. Destek ekip sadece bir format atıp bilgisayarı geri gönderdi. Genel olarak GPU %70-%100 arasında. Fareyi oynattığım zaman %100'e kadar çıkıyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

Özellikleri: Casper G850.7700-B1G0P Intel Core i7 7700HQ 16GB 1TB + 128GB Fiyatı
Buradan bakabilirsiniz.

Ekran Görüntüsü (30).png
 
Konunun Casper ile alakalı olacağını düşünmek doğru değil. Sistemi neyin yorduğunu saptayabildiniz mi? Driverleri düzgünce kurdunuz mu?

Driverlar'ın hepsi düzgün durumda sistemi genel olarak şu iki şey yoruyor: 'İstemci sunucu çalışma zamanı' ve ' masaüstü pencere yöneticisi'
Sıcaklık ne alemde?

Bilgisayarın Turbo fanı ve benim aldığım ekstra bir fan var.
 
Sağ alttaki pil ibaresine sağ tıkla, ''güç seneklerini'' seç, oradan ''plan ayarlarını değiştir''e tıkla, ''gelişmiş güç ayarlarını değiştir'' ve açılan pencerede
PCI Express /Bağlantı Durumu Güç Yönetimi/ Prize takılı: Kapalı olacak şekilde ayarlayıp uygula. Sorununu çözecek mi bu bakalım.
Güç.png
 
Sağ alttaki pil ibaresine sağ tıkla, "güç seneklerini" seç, oradan "plan ayarlarını değiştir"e tıkla, "gelişmiş güç ayarlarını değiştir" ve açılan pencerede.
PCI Express /bağlantı durumu güç yönetimi/ prize takılı: Kapalı olacak şekilde ayarlayıp uygula. Sorununu çözecek mi bu bakalım.
Eki Görüntüle 513181

Hayır ne yazık ki bu da işe yaramadı.
Böyle bir görüntü var.
Ekran Görüntüsü (34).png
 
DDU ile temiz kurulum yapar mısın GPU'na?

Bu işe yaramazsa şunları da dene:
-Windows güncellemelerini yap.
-Windows güncellemelerini duraklat bir süreliğine.
 

Geri
Yukarı