Çözüldü Casper G911 i7-11800H undervolt yapılamıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Seluze12

Hectopat
Yer
Çekmeköy/İstanbul
Daha fazla  
Meslek
3.Kaptan / Second Officer
Selam,

Casper G911 i7 11800H işlemciye sahibim. Forumda bazı yöntemleri denememe rağmen işlemci kilidini ne yazık ki kaldıramadım. Bu konunun güncel olarak bir yolu çıktımı bana yardımcı olabilecek var mı? @Tolga Samet

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BIOS'u inceledim ve kilitli kısmları buldum.

1.png

Bunlar 0x2'de depolanıyor, yani CpuSetup.

1657480502880.png

FAT32 şeklinde biçimlendirilmiş boş bir flash bulun. İçerisine aşağıda linkini bıraktığım dosyayı klasörü dahil çıkartın.
Flashın içerisinde sadece "EFI\BOOT\bootx64.efi" olmalı. Ardından secure boot kapatın ve flashtan bootlayın. Önünüze gelen kısma şunları yazın:
Kod:
setup_var CpuSetup 0xDF 0x0
Sonrasında:
Kod:
setup_var CpuSetup 0x43 0x0
Başarılı olursa flashı çekin ve sistemi restartlayın. Sonrasında son sürüm ThrottleStop üzerinden FIVR sekmesini kontrol edin.
@Seluze12 Hayırlı olsun 🙂 Şimdi tek gereken işe yarayıp yaramadığını doğrulaman. ASUS TUF bir laptopta maalesef core voltage değiştirince etkisi olmuyordu. -100 mV yapıp TS bench ile test edin.
Dediğinizi nasıl yapacağım acaba ?

Doğru mu testi hangi uygulama ile yapayım sizce?

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    548,4 KB · Görüntüleme: 39
@Seluze12 Tuş üzerinden zorla kapayın ve tekrar açın. Normal bir şekilde açılması gerek. Tekrar mavi ekran alırsanız ne deneyebiliriz bilmiyorum. BIOS'a ulaşabilirseniz belki ayarları sıfırlayabilirsiniz ancak tekrar tekrar mavi ekran alması çok saçma.

Kapatsam pcyi bisey olur mu ?
@Seluze12 Tuş üzerinden zorla kapayın ve tekrar açın. Normal bir şekilde açılması gerek. Tekrar mavi ekran alırsanız ne deneyebiliriz bilmiyorum. BIOS'a ulaşabilirseniz belki ayarları sıfırlayabilirsiniz ancak tekrar tekrar mavi ekran alması çok saçma.
Masaustune kadar geliniyor sonra mavi ekran veriyor

Kapatın PC'yi problem olmaz. Güvenli modda açabilirseniz TS'yi voltajı değiştirin. İlk kez bu tarz bir durumla karşılaştım. Normalde kayıtlı kalmaması gerekiyordu. 100mV kısmak güvenli ayriyeten, mavi ekran atması şaşırtıcı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı