Casper Gigabyte H510M H BIOS güncelleme

Y_E_Ottoman

Hectopat
Daha fazla  
BIOS'umu Update etmek istiyorum. Markam Gigabyte H510M h rev 1.0. Flaşımı takıyorum fakat içine attığım dosya gözükmüyor. Resimdeki F13 dosyasını atıyorum bu arada sadece.

Dosya Ekleri

• resim_2022-04-17_153441730.png
    resim_2022-04-17_153441730.png
    66,3 KB · Görüntüleme: 216
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'u nereye kopyalıyorsan oraya. BIOS'u USB belleğe kopyaladığına göre USB belleğe. Bunu daha ilk mesajda belirtmiştim:

Anakart BIOS sürüm bilgisi yazan ekrandan bir fotoğraf atar mısın?

Anakart ile ilgili bilgilerim.

Dosya Ekleri

• 16502166106175476024001372549384.jpg
    16502166106175476024001372549384.jpg
    93,8 KB · Görüntüleme: 260
  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    29,4 KB · Görüntüleme: 173
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    147,3 KB · Görüntüleme: 170

Benim cihazımda Casper Excalibur anakartın marka modeli ve revizyonu da aynı benim belleğim de MBR ama ne yaparsam yapayım BIOS dosyalarını görmüyor. Ve Secure Boot'u açmak isterken BIOS üzerinden System modlarından biri olan Audit moda geçiş yaptım ve hiçbir şekilde audit moddan çıkamıyorum. CMOS ve BIOS sıfırladım yine bir şey değişmiyor. Gigabyte supporta yazıyorum onların bile haberi yok bot gibi cevaplar veriyorlar bana, YouTube'dan video linki falan atıyorlar. Kimsenin bir bilgisi yok konuyla ilgili bu anakartın marka ve modeliyle alakalı bir sorun muhtemelen çoğu insan da var bu sorun umarım burada bize yardımcı olabilirler :(

2.jpeg

3.jpeg

6.jpeg

Dosya Ekleri

• 1.jpeg
    1.jpeg
    235,8 KB · Görüntüleme: 104
  • 4.jpeg
    4.jpeg
    52,8 KB · Görüntüleme: 85
  • 5.jpeg
    5.jpeg
    36,9 KB · Görüntüleme: 89
Güzel kardeşim neden konunun başından beri sistemin Casper olduğunu söylemiyorsun? BIOS özelleştirildiği için standart modelin güncellemesi yüklenemiyor. Bu rehberle bir dene bakalım:

Son düzenleme:
Teşekkürler abi size bilgi vereceğim yaptığımda.
Güzel kardeşim neden konunun başından beri sistemin Casper olduğunu söylemiyorsun? BIOS özelleştirildiği için standart modelin güncellemesi yüklenemiyor. Bu rehberle bir dene bakalım:

Bir de konu başlığında yazıyor sistemin Casper olduğu.

Son düzenleme:
Kusura bakma abi ben ilk defa böyle bir yere atıyorum bir tane daha atmıştım onunla karıştırmışım.

Ben Casper destek ile konuştum bana gerekli adımları anlatıp dosyaları verdiler ben başarılı bir şekilde EFI Shell ile F11 sürümüne güncelledim. Fakat Casper destek o kadar ilgisiz ki zar zor ağızlarından laf aldım ve System mode audit ile ilgili birçok kez konu açtım ve bir türlü cevap alamadım. BIOS'u güncellememe rağmen System modum hala Audit te kalmış durumda. Bu yüzden Secure Boot'u aktif edemiyorum. Bu konu hakkında bilgin varsa yardımcı olur musun abim?
@Recep Baltaş

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2022-04-18 at 22.28.43.jpeg
    WhatsApp Image 2022-04-18 at 22.28.43.jpeg
    296,6 KB · Görüntüleme: 194
Ben Casper destek ile konuştum bana gerekli adımları anlatıp dosyaları verdiler ben başarılı bir şekilde EFI Shell ile F11 sürümüne güncelledim fakat Casper destek o kadar ilgisiz ki zar zor ağızlarından laf aldım ve System mode audit ile ilgili birçok kez konu açtım ve bir türlü cevap alamadım. BIOS'u güncellememe rağmen System modum hala Audit te kalmış durumda bu yüzden Secure Boot'u aktif edemiyorum. Bu konu hakkında bilgin varsa yardımcı olur musun abim?
@Recep Baltaş

Merhaba. Ben de aynı sorunu yaşıyorum. System Mode Audit yazıyor ve hiçbir şekilde değiştiremiyorum. Eğer çözdüyseniz beni bilgilendirebilir misiniz?

Merhaba sorunu çözdüm.
Casper destek telefon numarası yazdım internete bu sitede çıkıyor oraya mesaj attım WhatsApp'dan benden isteyecekleri bilgileri söylemeden attım ve bundan önceki ilgisizlikerini söyledim F14 dosyasını attılar siz de bir sorun isterseniz.
Telefon numarası ve BIOS dosyası audit sorununu ben de bilmiyorum bir sorun bence.

Ben Casper destek ile konuştum bana gerekli adımları anlatıp dosyaları verdiler ben başarılı bir şekilde EFI Shell ile F11 sürümüne güncelledim. Fakat Casper destek o kadar ilgisiz ki zar zor ağızlarından laf aldım ve System mode audit ile ilgili birçok kez konu açtım ve bir türlü cevap alamadım. BIOS'u güncellememe rağmen System modum hala audit te kalmış durumda. Bu yüzden Secure Boot'u aktif edemiyorum. Bu konu hakkında bilgin varsa yardımcı olur musun abim?
@Recep Baltaş

Dosya Ekleri

• Screenshot_2023-01-24-11-17-34-92_6012fa4d4ddec268fc5c7112cbb265e7.jpg
    Screenshot_2023-01-24-11-17-34-92_6012fa4d4ddec268fc5c7112cbb265e7.jpg
    15,7 KB · Görüntüleme: 209

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı