BIOS'umu Update etmek istiyorum. Markam Gigabyte H510M h rev 1.0. Flaşımı takıyorum fakat içine attığım dosya gözükmüyor. Resimdeki F13 dosyasını atıyorum bu arada sadece.
Benim cihazımda Casper Excalibur anakartın marka modeli ve revizyonu da aynı benim belleğim de MBR ama ne yaparsam yapayım BIOS dosyalarını görmüyor. Ve Secure Boot'u açmak isterken BIOS üzerinden System modlarından biri olan Audit moda geçiş yaptım ve hiçbir şekilde audit moddan çıkamıyorum. CMOS ve BIOS sıfırladım yine bir şey değişmiyor. Gigabyte supporta yazıyorum onların bile haberi yok bot gibi cevaplar veriyorlar bana, YouTube'dan video linki falan atıyorlar. Kimsenin bir bilgisi yok konuyla ilgili bu anakartın marka ve modeliyle alakalı bir sorun muhtemelen çoğu insan da var bu sorun umarım burada bize yardımcı olabilirler
Güzel kardeşim neden konunun başından beri sistemin Casper olduğunu söylemiyorsun? BIOS özelleştirildiği için standart modelin güncellemesi yüklenemiyor. Bu rehberle bir dene bakalım:
Bazı sistemlerin BIOS güncellemesi için doğrudan EFI Shell kullanılabiliyor. Bu rehberde USB ile EFI Shell'e boot edip nasıl BIOS güncellemesi yapabileceğinizi gösteriyoruz. Burada örnek olarak Gigabyte anakart kullanıyoruz. BIOS dosyası Gigabyte'ın sitesinden ZIP olarak indirin ve klasöre...
Güzel kardeşim neden konunun başından beri sistemin Casper olduğunu söylemiyorsun? BIOS özelleştirildiği için standart modelin güncellemesi yüklenemiyor. Bu rehberle bir dene bakalım:
Bazı sistemlerin BIOS güncellemesi için doğrudan EFI Shell kullanılabiliyor. Bu rehberde USB ile EFI Shell'e boot edip nasıl BIOS güncellemesi yapabileceğinizi gösteriyoruz. Burada örnek olarak Gigabyte anakart kullanıyoruz. BIOS dosyası Gigabyte'ın sitesinden ZIP olarak indirin ve klasöre...
Ben Casper destek ile konuştum bana gerekli adımları anlatıp dosyaları verdiler ben başarılı bir şekilde EFI Shell ile F11 sürümüne güncelledim. Fakat Casper destek o kadar ilgisiz ki zar zor ağızlarından laf aldım ve System mode audit ile ilgili birçok kez konu açtım ve bir türlü cevap alamadım. BIOS'u güncellememe rağmen System modum hala Audit te kalmış durumda. Bu yüzden Secure Boot'u aktif edemiyorum. Bu konu hakkında bilgin varsa yardımcı olur musun abim? @Recep Baltaş
Ben Casper destek ile konuştum bana gerekli adımları anlatıp dosyaları verdiler ben başarılı bir şekilde EFI Shell ile F11 sürümüne güncelledim fakat Casper destek o kadar ilgisiz ki zar zor ağızlarından laf aldım ve System mode audit ile ilgili birçok kez konu açtım ve bir türlü cevap alamadım. BIOS'u güncellememe rağmen System modum hala Audit te kalmış durumda bu yüzden Secure Boot'u aktif edemiyorum. Bu konu hakkında bilgin varsa yardımcı olur musun abim? @Recep Baltaş
Merhaba sorunu çözdüm.
Casper destek telefon numarası yazdım internete bu sitede çıkıyor oraya mesaj attım WhatsApp'dan benden isteyecekleri bilgileri söylemeden attım ve bundan önceki ilgisizlikerini söyledim F14 dosyasını attılar siz de bir sorun isterseniz.
Telefon numarası ve BIOS dosyası audit sorununu ben de bilmiyorum bir sorun bence.
Ben Casper destek ile konuştum bana gerekli adımları anlatıp dosyaları verdiler ben başarılı bir şekilde EFI Shell ile F11 sürümüne güncelledim. Fakat Casper destek o kadar ilgisiz ki zar zor ağızlarından laf aldım ve System mode audit ile ilgili birçok kez konu açtım ve bir türlü cevap alamadım. BIOS'u güncellememe rağmen System modum hala audit te kalmış durumda. Bu yüzden Secure Boot'u aktif edemiyorum. Bu konu hakkında bilgin varsa yardımcı olur musun abim? @Recep Baltaş