Casper GT 730 Clover boot siyah ekran

Makaleler
1
Casper desktop bilgisayara herşeyi ile montezuma üstadın verdiği imaj ile kurulum yaptım. Fakat clover bootloader kurduktan sonra USB/EFI içini açılan EFI sektörüne kopyalayıp daha önce usb ile deneyip çok rahat açtığım boot arg: GraphicsEnabler=Yes ekleyip nv_disabler=1 komutunu kaldırdım. Fakat ne yaparsam yapayım usb ile her seferinde açıyorum, clover EFI sektörü ile siyah ekran ve sinyal yok komutunu görüyorum. Birçok foruma baktım. Bu konuda birşey bulamadım. Ekran kartı GT 730 2gb, Kemal Alkın kexti ile 2 gb olarak kullanabiliyorum. TV'ye kasa hdmi ile bağlıdır. Teşekkürler.

Siyah ekran almadan önce verbose modda yazılar ışık hızı aktığından çekebildiğim görüntü

hdmi black screen.jpg

Dosya Ekleri

• hdmi black screen.jpg
    hdmi black screen.jpg
    37,2 KB · Görüntüleme: 664
Bilgisayar TV'yi direkt kendi ismi ile HDMİ'dan ses alabiliyorum. Fakat usb'den de boot ederken kararmadan sonra enter'a basınca ekran geliyor. Kext sildim. Clover opsiyonlarını yükledim, sildim. Fakat siyah ekrandan öteye geçemedim. Montezuma üstad bu iş benim için çok önemli. Lütfen müsaitseniz görüşme imkanı olur mu? Teşekkürler.
Bu arada sistem logunu ekliyorum.

İndir casper txt

Hocam o sitenin bir özelliği, sayfanın aşağısında reklamın altında sayaç bitince indirebilirsiniz. Hocam daha önce iatkos Y aldım. Hüsrana uğradım. İmaj hata verdi. Tekrar mecbur kalmak istemiyorum. Via cghipset kext + Voodhda 2.8.7 sesi hallettim. Dediğim gibi usb açıyor. Clover/EFI aynı verbose dönüyor; fakat açmıyor. Sitedeki imajınızı kullandım. Tek başarılı olan sizin imaj. Başka sitelerinki kuruluma dahi geçemiyor. Boot Arg: npci=0x2000 kext-dev-mode=1 -v -GraphicsEnabler=Yes İnject Edit seçili iken ekran kartını 2 GB görüyor. Aksi taktirde 1 Gb olarak görüyor. Kemal Alkın kexti ile başardım. İlginize Teşekkürler.

Evet şimdi gördüm. Sistemin uyumlu. Sorunsuz kurulumda yapmışsın. Anladığım kadarı ile sadece USB ile sistem açılıyor ancak USB olmadan açılmıyor doğrumu? Eğer öyle ise şunları yap:
Clover Configrator indir.
Download

Clover Boorloader indir.
Clover EFI bootloader download | SourceForge.net

Bu config dosyasını indir:
config.plist-Standard.zip
HFSplusEFI indir:

HFSPlus.efi
FakeSMC.kext indir.

Download
NullCPUPowerManagement indir.

NullCPUPowerManagement.kext

1. USB-> EFI bölüntüsündeki herşeyi sil.
  2. Clover Bootloader çalıştır.
  3. "Özelleştir" menüsünden sistemini UEFI olarak kullanıyorsan aşağıdaki resimdeki gibi ayarlarını yap:
    UEFI.CLover.png

4. UEFI olarak kullanmıyorsan, aşağıdaki resimdeki gibi ayarla:
    NON.UEFI.png

5. Şimdi HDD için EFI bölüntüsü içine bootloader kurulumu yapıldı.
  6. Yukarıda verdiğim config dosyasını /EFI/CLOVER/ konumundaki config.plist ile değiştir.
  7. /EFI/CLOVER/kexts/10.10/ içine FakeSMC.kext kopyala
  8. /EFI/CLOVER/drivers64UEFI/ içinden VBoxHfs-64.efi sil ve yerine HFSplusEFI koy.
  9. /EFI/CLOVER/kexts/10.10 içine NullCPUPowerManagement koy.
  10. Eğer senin kullandığın başka herhangi bir kext var ise bunları da koyabilirsin. Ancak bu aşamada koyma.
  11. Sistemi USB olmadan başlat. Bu aşamada kod girmeden dene. Eğer açılmaz ise, sistemi tekrar başlatıp npci=0x2000 kodu ile dene.

Üstad Teşekkürler. Daha önce forumda görüp denemiş olabilirim. Fakat yinede akşam iş çıkışı bakıp size bildiririm.

Hocam verdiğiniz metodla bir kere açabildim. Sonra aşağıdaki hatayı almaya devam ettim. İnject EDİD seçili iken ekran kartını 2gb olarak artı Graphics ve Fake ID seçildiğinde 1 Gb olarak bazen açabildim. Aynı şekilde ikinci kez açamadım. Boot olayında stabillik yok. Açsada önce 3-4 saniye ekran karardıktan sonra açıyor. Şimdiye kadar bu kadar kurulum yaptım. Boot olayında bu kadar sıkıntı çekmedim. Özelden görüşmek mümkün müdür?

Dosya Ekleri

• 1428508514307.jpg
    1428508514307.jpg
    37,2 KB · Görüntüleme: 402
Üstad zaten usb boot yaparken default bu komut var. nvda_drv=1 dahi işe yaramıyor. Acaba Clover kurarken birşeyleri eksik mi kuruyoruz. Boot Arg olarak denemediğim komut kalmadı. En son İatkos alacağım. Herşey mükemmel çalışıyor. Fakat disk üzerinden boot edemiyorum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı